Erkek vs estetik


GQ’dan Barkın Özdemir’in, Dr. Cem Hamidi ile erkekler ve estetik üzerine gerçekleştirdiği söyleşisini sizinle paylaşıyoruz:

Çok uzun değil bundan sadece 10-15 sene öncesine kadar erkekte estetik ciddi bir tabuydu. Erkek adam estetik yapar mı, adamı bozmaz diye erkekleri estetik yaptırmaya engelleyen bir sürü düşünce vardı. Henüz bir estetiğim yok ve şu an için de yaptırmayı düşünmüyorum ama Doktor Cem Hamidi ile 'bu erkekte estetik nedir, neler oluyor' konusunda sohbet ettik.

cem hamidi

Öncelikle Cem’in bahsettiği ilk şey erkeklerin bu konuda eskisi kadar çekingen olmadığı ve artık en az kadınlar kadar erkeklerin de sıklıkla kliniği ziyaret ettiği oldu. Tahmin edebildiğiniz üzere genellikle erkeklerin estetik yaptırmamasın başlıca sebebi estetik sonrası çevresinden gelecek tepkilere karşı şüpheyle yaklaşması.

Cem, erkeklere yapılan estetik uygulamaları ile kadınlara yapılan uygulamaların aynısı olduğunu ve bu şekilde yapılmasının gerektiğini de altını çizerek söylüyor. Sadece erkeklere biraz daha farklı bir yaklaşım ile yapıyorlarmış.

Günümüzde erkek güzellik anlayışı da bir miktar kırışıkmış. Kafamızda ki güzellik anlayışına yön veren medya sektöründe bile kırışıksız erkek aranmıyormuş. Cem, öne çıkan erkek modeller de bile bir miktar kırışıklık olmalı diyor. 

Peki erkekler en çok hangi uygulamaları yaptırıyorlar?

Daha güçlü elmacıklar, çökük yanaklar ve belirgin çenelere sahip olmak için bize geliyorlar.

Örneğin İnce dudaklar insani sinirli gösteriyor, bu yüzden dudaklara da hafif dolgu yapıyoruz. Patlak dudak gibi görüneni değil, daha sağlıklı gözüken, öpülesi dudaklar olması için.

Özellikle sosyal medya kullanımın artması ile birlikte erkekler yuvarlak yani sevimli bir yüz yerine onları daha maskülen yapan keskin, kemikli bir yüz istiyorlar. 

Peki dolgu dışında neler yapıyorsunuz?

Stres, yanlış beslenme, sigara, alkol, yoğun iş hayatı cilt kalitelerini bozuyor. Özellikle de uyku bozukluğu ve spora vakit harcayamamak vücuttaki Hyalüronik asitini azaltıyor ve kişiyi hızla yaşlandırıyor. Biz de yüze ve cilde bu asidi ve çeşitli vitamin uygulamaları yaparak kişiye daha sağlıklı ve canlı bir görünüm katıyoruz.

Kaç yaşından itibaren estetik uygulanmaya başlanabilir?

18 yaşından üstünde herkes bu dolguları yapabilir ve bir üst sınır yok.

Estetiğin bir zararı var mı?

Daha önce de dediğimiz gibi işlemlerde Hyalüronik asit kullanıyoruz. Zaten bu halihazırda cildimizde olan ama bir süre sonra ölen bir asit. Biz sadece bunu takviye ediyoruz. Hem gençleştirme uygulamalarında hem de dolgularda bu maddeyi kullanıyoruz. Dolgular da zaten belirli bir süre sonra eriyorlar. 

Estetik ne sıklıkla yapılmalı? 

Bölgeye göre değişiyor. Örneğin çene için 2 yılda bir, yanak için ise 1- 1,5 yılda bir. Tabi yine de bu sıklık kişinin ihtiyacına göre ve spor yapma yoğunluğuna göre değişir.

Peki her hastayı kabul ediyor musun?

Görüşmeler sonunda hastanın ve doktorunun ortak paydası keşisirse kabul ediliyor. Ruh sağlığı da dikkat edilen unsurlardan.

Acı var mı, biraz da ondan bahsedelim.

İşlemlerin neredeyse ağrısız hale gelmesi için ilk olarak özel anestezi madde içeren bir krem sürüyoruz. Ve işlem yaparken çok ince iğneler seçiyoruz.

Sende estetik var mı?

Yüzüme belirli aralıklara küçük dokunuşlar yaptırıyorum. Buna ekstra olarak da terlememek için koltuk altı teri botoksu yaptırıyorum. Ayrıca bu uygulama gömleklerimin koltuk altının terden dolay belli bir süre sonra sararmasını da engelliyor.

Cem ile yaptığımız bu 15 dakikalık sohbet sonrası “estetik yapar mıyım sorusu tekrardan aklıma geldi. Şu an için yüzüme bir şey yaptırmayı düşünmüyorum ama Cem’in de kendisine de  yaptırdığı koltuk altı botoksu bana mantıklı geldi. Beyaz gömlek seven ve sıklıkla giyen birisi olarak en çok şikâyet ettiğim durum koltuk altının sararması oluyordu. Sanırım ben de Cem’e koltuk altına yaptırdığı uygulamayı gömleklerimin sararmaması için yaptıracağım.

 

 


Yayınlanma tarihi: 27/08/2020

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön