Enzimatik Lipoliz Nasıl Uygulanır?

Enzimatik Lipoliz

Derya Kılınç tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Şafak Göktaş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Enzimatik Lipoliz Nasıl Uygulanır?

Rejimlerinizin çoğu başarısızlıkla sonuçlanıyor ve buna rağmen diyet yapmaktan vazgeçemiyor musunuz? Her başarısız diyet sonrası daha fazla kilo alıyor ve vücudunuzun sıkılığını kaybettiğini mi düşünüyorsunuz?

Bu sorulara yanıtınız evet ise daha kalıcı bir çözüm bulmanın zamanı geldi demektir. Bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmanızı ve plaj rekabetine hazır olmanızı sağlayacak enzimatik lipoliz uygulamasını Medikal estetik alanında hizmet veren Uzm. Dr. Şafak Göktaş’a sorduk.

Uzm. Dr. Şafak Göktaş whatsapp butonu

Mezoterapi sertifikalı hekim olan Uzm. Dr. Şafak Göktaş enzimatik lipolizi “Ameliyat olmak istemiyorum ancak kilo vermek istiyorum diyen hastalarda enzimatik lipoliz devreye giriyor. Bu uygulamada yağ parçalama işlemi yapıyoruz. Bunu mezoterapi denilen bir yöntemle yapıyoruz. Mezoterapi kusurlu bölgeyi gençleştirmek, sıkılaştırmak ya da fazla yağlardan arındırmak için enzim, hormon, bitki özleri ve vitamin enjeksiyonlarını kullanan bir tekniktir.

Yağ parçalama işlemini ufak mezoterapi iğneleriyle, acı vermeyen çok ince iğnelerle nerede problem ve kilo fazlalığı varsa oraya yapıyoruz. Bu bölgeler genel olarak karın, karın çevresi, simitler, basen, gıdı, kollar ve koltuk altı kenarındaki yağlar. Uygulama sonrası 10. günden itibaren gözle görülür değişim yaşanabiliyor ancak bu uygulamanın diyet ve günde 10.000 adım tempolu yürüyüş ile desteklenmesi de son derece önemli.

İşlem sonrası görülebilen morarma ve kızarıklıklar 3 ya da 4 gün içinde geçebiliyor. Ancak bu kişiden kişiye farklılık gösteriyor. Lipoliz Türkçe’de yağ parçalama anlamına gelmektedir. Enzimatik lipoliz bir yağ parçalama işlemidir. Mezoterapi tekniği ile yapılır. Lipoliz ile birlikte uygun beslenme ve tempolu yürüyüş uygulandığında sağlıklı bir yaşama adım atılır.” şeklinde açıkladı. 

Enzimatik Lipoliz Nedir?

Lipoliz nedir öncesi sonrası

Bir yağ parçalama işlemi olan enzimatik lipoliz işlemi çok küçük mezoterapi iğneleri kullanılarak uygulanmaktadır. Kalıcı hale gelmiş yağ hücrelerine enjeksiyon ile yağ parçalayıcı enzimler uygulanır. Bu işlemle yağ hücre zarları parçalanarak yağlar açıkta kalır ve vücut tarafından kullanılır. İşlem sonrasında hastaya karbonhidrat oranı düşük diyet programı verilir. Buna ek olarak hastadan günlük 10.000 adım yürüyüş yapması istenir.

Uygulamayı bunlarla destekleyen hastalar vücutlarında ilk olarak karbonhidratları yakar. Bunu tempolu yürüyüşle de destekleyen hasta, yürüyüş ile vücudundaki karbonhidrat depolarını kısa sürede tüketir ve vücut enerjiyi yağlardan kullanmaya başlar. Bu kapsamlı uygulama sayesinde hasta 5 kilo vermiş olsa bile sanki 8 kilo vermiş gibi görünür. Çünkü hasta yağdan kaybederken kastan kazanır.

Lipoliz işleminden 10 gün sonra hastada gözle görülür bir fark yaşanır. Enzimatik lipoliz yaptıranlar giydiği kıyafetlerde bu farkı görür. Ancak uygulamada hastanın verdiği kilodan çok yaşadığı incelme önemlidir. Uygulama sıklıkla karın ve karın çevresine, basenlere, iç bacak bölgesine, kollara ve gıdıya uygulanır
.

Enzimatik Lipoliz Nasıl Uygulanır?

lipoliz öncesi sonrası

PPC (fosfatidil kolin), DOC (deoksikolik asit), kollajenaz, L-karnitin ve kafein bulunan mezoterapi iğnesi ile sorunlu bölgeye uygulanır. 

Enzimatik Lipoliz Kaç Seans Uygulanır?

Seanslar kişinin ihtiyacına ve metabolizma hızına göre değişir. Erkeklere daha az seanslar uygulanabilir. Genellikle uygulama 4-6 haftada bir olacak şekilde yapılır. Seans sayısı da kişiden kişiye farklılık gösterse de genel olarak seans sayısı 1 ila 3 seans arasında değişir. Çoğunlukla tek seansta bile çarpıcı sonuçlar alınır. 1 seansta 40 cc 4 enjektör uygulanır. Enjeksiyon uygulaması 2 cm aralıklara eşit dozda yağ parçalayıcı enzim vererek yapılır.

Enzimatik Lipoliz Sonrası Bunlara Dikkat!

Lipoliz iğnesi yaptıranlar en iyi sonucu almak adına mutlaka aşağıdaki noktalara dikkat etmelidir:

  • Enfeksiyon yaşamamak adına 24 saat duş alınmamalıdır.
  • İşlem sonrası morarma ya da kızarıklık görülebilir. Bu son derece normaldir. Ancak morarma ve ağrılar için doktorunuzla iletişime geçebilirsiniz.
  • İşlem sonrası vücutta lekelenme yaşamamak adına sauna, hamam ve güneşten kaçınmanız gerekir.
  • Uygulama sonrası bölgede topaklanma görülebilir. Bunlar düzenli yürüyüş ve diyetle geçer.
  • İşlem sonrasında 4-6 hafta boyunca alkol almamalısınız.
  • Günde 3 litre su tüketmenizde fayda var.
  • Tuzlu ve baharatlı gıdalardan uzak durmanız önemli.
  • Sadece glisemik indeksi düşük olan yeşil elma, tatlı olmayan kivi ve yeşil erik gibi meyveleri tüketebilirsiniz.
  • Önerilen tempolu yürüyüş dışında spor yapmanız istenmez.
  • Verilen diyet listesine kontrol gününe kadar uymalısınız. Uymanız işlem başarısını artırır.

Lipoliz Kimlere Yapılmaz? 

Hamileler, emziren anneler, kalbinde stend olanlar, kalp kapakçığı değişenler, kalp krizi hikayesi olanlar, aritmi ilacı kullananlar.

Enzimatik Lipoliz Fiyat Aralıkları

Enzimatik lipoliz fiyat aralıkları uygulama yapılacak bölgeye, kullanılan içeriğe ve miktara göre farklılık göstermekle beraber, 1.900 - 3.000 TL arasında değişir. Bu nedenle uygulamayı yaptırmaya karar verdiğinizde bir uzmana başvurmanız ve detaylı bilgi almanız gerekir. 


Yayınlanma tarihi: 05/03/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön