Enjekte Edilebilir Medikal Dolgular Özgüvenimizi Nasıl Etkiliyor?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Enjekte Edilebilir Medikal Dolgular Özgüvenimizi Nasıl Etkiliyor?

Güzellik ürünleri, kozmetik prosedürler ve plastik cerrahi, görünüşte tek bir amaca hitap eder: Görünüşünüzü değiştirmek. Elbette fiziksel değişikliklerin psikolojik olarak bizleri iyi hissettirdiği de bir gerçek.

Dünyaca ünlü Brezilyalı Plastik Cerrah Ivo Pitanguy, "Yaptığınız müdahale hastanın benlik saygısını yeniden yapılandırmak veya iyileştirmektir" demişti.

Bugün ameliyatsız tedavilerin içinde belki de en fazla talep edilen dolgu uygulamaları, 20’li yaşlardan 70’lere kadar pek çok bireyin estetik hedefine ulaşmasına katkı sağlıyor.

Doktorlarımızdan özgüven ve dolgu uygulamaları hakkındaki görüşlerini aldık:

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat:

dolgu“Bu günlerde, “Estetik yaptırmak kendini sevmektir” inancı her yerde hakim. Bu durum yaşamdan zevk almayı, doyumu ve özgüveni artırdığını iddia eden, çok sayıda bilimsel makalenin konusu oldu.

Hatta bu makaleler, insanların ruh sağlığı ile fiziksel görünümleri arasında bağlantı kuran araştırmalarla destekleniyor. İşte dolgular da bu anlamda şahane işler başarıyor.
Gokce Haspolat
Söz gelimi özgüveni düşük ve sorunlu bir burnu olan birisini, kendine güvenen birine dönüştürme fırsatı veriyor.

Bahsettiğim araştırmalar, uygun hastalara yapılan burun dolgularının, yeme bozuklukları, zorbalık ve kendine zarar verme dahil olmak üzere yıkıcı davranışı önleyebileceğini vurguluyor.”

Dermatolog Uzm. Dr. Zahide Eriş:

dolgu uygulamaları“Estetik tedavilerin, en azından bazı durumlarda, özgüven artırıcı olabileceği, bir gerçektir. Örneğin, Dermatolojik Cerrahi dergisinde 2018 yılında yapılan bir çalışmada, yaşlanma belirtilerini azaltmak için enjekte edilebilir dolgu maddelerinin hastalarının duygularını nasıl etkilediğini incelediler.

Araştırmacılar, dolgu maddeleri uygulama öncesi ve sonrasında 75 hastayı araştırdı. Dolgu sonrası hastaların yüzde 75'i imajlarından memnuniyetini ve özgüvenlerinin yerine geldiğini belirtmiştir.
Zahide Eris
Bu verileri yorumlamanın birçok yolu var. Hasta sonuçları büyük ölçüde beklentilere bağlıdır.

Söz gelimi bir doktor randevusuyla yüzlerini kökten değiştireceğine inanan dolgu hastaları, kaçınılmaz olarak hayal kırıklığına uğrayabilir, daha mütevazı iyileştirmeler bekleyenler ise uzun vadede muhtemelen daha iyi sonuç alacaklardır.”

Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak:

enjeksiyon dolgu“Estetik uygulamalarla iç benliğimizin değişmesini, özgüvenimizin artmasını beklememiz, modern zaman kavramlarından birisi haline geldi.

Moda ve makyaj yoluyla değişime gitmek uzun zamandır var olsa da, bugün kadınlar ve erkekler giderek daha fazla bu durumu geliştirme isteklerini açıkça vurguluyorlar.
Dr. Şule Şakrak
Parlak saçlar, daha pürüzsüz bir cilt, daha fit bedenler, daha dolgun dudaklar, alınan her yeni yıl kararları içinde bulunuyor.

Eğer ince dudaklara sahipseniz, dudak dolguları muazzam bir dönüşüm yaşamanıza vesile olabiliyor ve özgüveni son derece destekliyor.”


Yayınlanma tarihi: 03/08/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön