Emphair Saç Ekim Merkezi Kadınlara Saç Ekim İşlemi Uyguluyor mu?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Emphair Saç Ekim Merkezi Kadınlara Saç Ekim İşlemi Uyguluyor Mu?

Saç ekimi sadece erkeklere yapılan bir uygulama gibi düşünülse de aslında kadınlara da yapılabilen bir tedavi şeklidir. Kadın saç ekimi konusunu ve ayrıntılarını Emphair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:

Emphair whatsapp butonu

“Saç ekimi dünya üzerinde kelleşen erkeklerin yaklaşık % 90'ı için iyi bir seçenek ama azımsanmayacak kadar kadın da kellik derecesine varan saç dökülme sorunu yaşıyor ve saç ekiminden faydalanıyor. Fakat kadınlarda durum biraz daha farklı.

Kadınlar maalesef erkekler kadar şanslı değiller zira saç dökülme sorunlarının ardında çoğunlukla bir başka hastalığın sonucu olduğunu gözlemleriz. Kadınların genel yani kafalarında homojen dağılımlı bir saç dökülme sorunu vardır. Bildiğiniz üzere erkeklerinki daha farklıdır.

Erkeklerde özellikle saç çizgisi ve tepe noktasında saç dökülmesi gözlemlenir ve iki kulak arası bölgeyi donör bölge olarak seçer ve ekimi gerçekleştiririz. Zira burası saç foliküllerini küçülten dihidrotestosterondan (DHT) etkilenmeyen alandır.

Androgenetik alopesi olanlarda erkek tipi kellik olarak adlandırdığımız bu durum eğer kadında da varsa, saç ekimi yapılmasında herhangi bir sorun yoktur.

kadınlarda saç ekimi nasıl yapılırDediğimiz gibi kadın tipi kellikte ise bu donör alanlar genellikle dengesizdir. Başın tamamında bir incelme, seyrekleşme söz konusudur. Kadınlarda donör alanlar, folikülleri öldüren DHT'den etkilenebilir.

İşte eğer tam manasıyla bir muayene yapılmadan ve ehil olmayan ellerde işleme başlanırsa kısaca donör alanlardan saçları ve beraberindeki folikülleri alır ve başka bölgelere naklederseniz, bunların da dökülme olasılığı çok yüksek olacaktır.

Dengesiz bir donör bölgeye sahip bir kadına yapılacak saç ekimi işlemi, her anlamda hastayı mutsuzluğa götürecektir.
kadınlara özel saç ekimiErkek ve kadın tipi kellik arasındaki en önemli fark, ön saç çizgisidir. Erkeklerin aksine, saç dökülmesi yaşayan kadınlar ön saç çizgilerini korurlar. 

Kadın tipi saç dökülme sorunu yaşayan kadınlar yüzlerini çerçevelemek için bir saç ekimine ihtiyaç duymazlar, bunun yerine tepede ve arkada yaşadıkları hacim kaybı konusunda endişe ederler.

Ancak saç ekimi, hacmi artırmak için pek bir şey yapmaz. Sadece saçı bir yerden başka bir yere taşıyan bir uygulamadır.
saç ekim süreci

Peki saç ekimi hangi tip dökülme sorunu yaşayan kadınlara uygundur derseniz şu şekilde bir özetleme mantıklı olur:

  • Erkek tipi kelliğe benzer, belirgin bir kellik modeline sahip kadınlar. Yani saç çizgisi gerilemiş, tepe bölgesinde açılması olan ve androgenetik alopesiden etkilenmeyen bir donör alana sahip olan kadınlar
  • Mekanik veya hormonal olmayan nedenlerle saç dökülmesi yaşayan kadınlar.

  • Daha önce alın germe veya yüz germe operasyonları gibi estetik veya plastik cerrahi geçirmiş, kesi yerlerinde saç dökülmesi yaşayan kadınlar

  • Yanık kurbanları, kazalardan kaynaklanan yara izleri ve kimyasal yanıklar dahil olmak üzere travma nedeniyle saç dökülmesi yaşayan kadınlar

Saç ekimi uygulaması için iyi adaylardır. Emphair Saç Ekim Merkezi olarak, bu saydığımız aday başlıklarına uygun olan kadınlara saç ekimi yapıyor ve oldukça başarılı sonuçlara imza atıyoruz.


Yayınlanma tarihi: 10/03/2021

-

Son Güncellenme: 25/10/2023

Başa Dön