Elmacık Dolgusu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Yanak Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Elmacık Dolgusu Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

İster yanak dolgusu deyin, ister elmacık dolgusu… elbette dudak dolgusu kadar yaygın olmasa da, muhtemelen bu işlemi yaptıran birini tanıyor olabilirsiniz.

Yanak dolguları, elmacık hattı dolgusu hakkında ortalıkta dolaşan pek çok bilgi var, özellikle ünlülerden gördüğümüz kötü sonuçlarla karşılaşınca ve olur olmaz şehir efsaneleri dolaşınca, gerçeği kurgudan ayırma konusunda zorluk yaşayabiliyoruz.

Hemen konunun uzmanı Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a sözü veriyoruz. Yanak dolgusu hakkında bilmek istediğiniz her şey burada:
Gokce Haspolat
“Şimdi Angelina Jolie ve Adriana Lima’yı düşünün… Neden bu kadınları daha çekici buluyoruz? Daha feminen ve seksi bulmamızın sebebi elmacık kemiklerinin daha çıkık olmasıdır.

Dikkat edin yüzleri büyük değildir, feminendir. İşte bizler bu efekti elde edebilmek için ya makyaj hilelerine başvurup kontür yapıp, allık sürüp bu algıyı veriyoruz ya da medikal estetikten yardım alarak, HA dolgularıyla veya kolajen artıran akıllı dolgularla yüzünüzü şişirmeden sadece bu bölgeye çıkık bir görünüm verebiliyoruz.

Elmacık Bölgesine HA Dolguları

elmacık bölgesine ha dolgularıEn yaygın dolgu maddeleri kısaca dudaklarınıza, yanaklarınıza vb. yerlere enjekte edilenler, düşük hacimli bölgelere destek vermesi amaçlanan geçici hyaluronik asit dolgu maddeleridir.

Daha önce de defalarca söylediğim gibi HA vücudunuzda doğal olarak bulunur ve kendi ağırlığının 1000 katına kadar su tutma yeteneğine sahiptir, bu da onu yanaklar da dahil olmak üzere dolgu maddeleri için mükemmel bir madde haline getirir.

En Fazla Kimler Tercih Ediyor?

yanak dolgusu kimlere uygunElbette herkes birbirinden farklıdır. Elmacık dolgusu herkese yakışır diye bir kural yok ama genellikle yüzlerinin biraz sarkık görünmesine neden olan, yanaklarının ve/veya yüzlerinin yanlarının bir miktar hacim kaybettiğini gördüğümüz kişilere son derece yakışıyor.

Yanak dolguları bu çökük bölgelere lifting etkisi yapar. Yaşlandıkça genellikle yüzünüzdeki hacim kaybı olsa da, bunun yaştan çok genetikle ilgisi var.

Bu nedenle, mükemmel yüksek elmacık kemikleri ile doğmuş olmayabilirsiniz. İşte bu hasta profiline de uygulanabilir.

Elmacık Dolgularının Kalıcılık Süreleri Nedir?

elmacık dolgusu kalıcılık süresiKalıcılık süreleri birkaç faktöre bağlıdır, ancak en önemlisi, doktorunuzun kullandığı dolgu maddesinin türü ve ne kadar enjekte ettiğiyle alakalıdır.

Örneğin HA dolgular 1 seneyi geçkin kalırken akıllı dolgu dediğimiz dolgular ise yıllarca kalabiliyor.

Yanak Dolgusu Sonrası İyileşme Süreci Nasıldır?

yanak dolgusu iyileşme süresiİşleminizden sonra hafif bir şişme tamamen normaldir, bu nedenle yanaklarınız istediğinizden "daha büyük" veya daha kalkık gibi görünüyorsa endişelenmeyin.

Şişlik şekli bozabilir, bu nedenle dolgunuzu değerlendirmeden önce hacmin oturması için kendinize yaklaşık beş gün verin. Bu beş gün boyunca, bazı küçük morluklar da bekleyebilirsiniz ama yine birkaç gün içinde bunlar da geçer.

Maalesef, pilates dersinizi, diş hekimi randevunuzu birkaç gün ertelemenizi önereceğim. Herhangi bir yüz masajı yapmayın ve dolgunuzun gerçekten yerleştiğinden emin olmak için üç hafta boyunca sıkı bir maske kullanımından uzak durun. 

Eğer Beğenmesem Neler Yapılabilir?

yanak dolgusuEvet, geçici HA dolgu maddelerini eritebiliyoruz. Doktorunuz hyaluronik asidi parçalayan bir enzim olan hiyalüronidaz enjekte ederek eritme yapabilir.

Yanak Dolgusu hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 12/01/2022

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön