ECDC’den Türkiye’ye Tedavi İçin Gitmeyin Uyarısı


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

ECDC’den Türkiye’ye Tedavi İçin Gitmeyin Uyarısı

Türkiye'ye mide botoksu için gelen hastaların 67’sinde komplikasyon yaşanması sonucu ECDC medikal turistleri uyardı.

Sağlık yetkilileri, insanların prosedür için ülkeye seyahat etmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunurken ayrıca yaptıran herkesin de tıbbi yardım alması gerektiği konusunda değindi.

Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi'ne (ECDC) göre, felce neden olan ve yaşamı tehdit eden mide botoksunun ardından 67 kişinin yoğun bakıma kaldırıldığını söyledi.

Hastalara "Aşırı Doz" Enjekte Edildiğinde Ortaya Çıkabilir

estetik işlemlerECDC ayrıca: “Botoks çoğunlukla kırışıklıkları azaltmakla ilişkilendirilirken aynı zamanda kilo verme tedavisi olarak da kullanılmaktadır.

Mide duvarına yapılan enjeksiyonlar kasları gevşetir ve iştahı bastırır. BoNT enjeksiyonlarının bir sonucu olarak gelişen botulizm nadirdir, ancak hastalara "aşırı doz" enjekte edildiğinde ortaya çıkabilir.

Botulizm vakalarında toksinler sinir sistemine saldırır ve felce neden olur. Bulanık görme, sarkık göz kapakları ve yutma güçlüğü, kozmetik botulizm ile bağlantılı semptomlardır.

Çoğu insan tedavi ile tamamen iyileşir, ancak hızlı tedavi olmazsa felç, nefes almayı kontrol eden kaslara yayılabilir.

Gıda kaynaklı botulizm vakalarının %5 ila 10'u ölümcüldür, ancak kozmetik botulizm için ölüm oranını belirlemek için henüz yeterli veri yoktur.” İfadelerini kullandı.

ECDC, ayrıca botulizmin hastane prosedürleriyle mi yoksa ürünle ilgili bir sorunla mı bağlantılı olduğunun henüz net olmadığını söyledi.


Yayınlanma tarihi: 20/03/2023

-

Son Güncellenme: 13/09/2023

Başa Dön