Düzenli Botoks Yaptırmak Ciltte Deformasyona Neden Olur Mu?

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Düzenli Botoks Yaptırmak Ciltte Deformasyona Neden Olur Mu?

Zamanla yüzünüzde oluşan derin kırışıklıklar ve ince çizgiler kötü hissetmenize mi neden oluyor? Aynaya her baktığınızda dikkatiniz kusurlu bölgelere mi kayıyor?

Bu sorulardan herhangi birine ‘evet’ yanıtını veriyorsanız botoks uygulaması için hazırsınız demektir.

Botoks, yıllardır yaşlanma karşıtı tedavilerden en sık uygulanan oldu ve olmaya da devam ediyor. Hem erkek hem de kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen botoks, genç ve dinamik görüntüyü geri getirmede sihirli bir etki yaratıyor.

Peki, bir kez botoks yaptırdıktan sonra tekrarlanmalı mı? Botoks uygulaması ne sıklıkla yaptırılmalı? Bu ve daha fazlası hakkında merak edilenleri Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat yanıtlıyor:
Gokce Haspolat
“Sadece 10-15 dakika içinde gerçekleştirilebilen ağrısız ve hızlı olan botoks uygulaması evet en fazla uyguladığım tedaviler arasında yer alıyor.

Gün içinde, öğle arasında bile yaptırılabilir ve ardından günlük hayata devam edilebilir. İşlem öncesi anestezik kremler ile bölgeyi uyuşturuyoruz, bu da acıyı en aza indiriyor.

Bazı hastalarım bu kremlere dahi gerek duymuyor. Uyuşan bölgeye hayalet iğne olarak adlandırılan incecik bir iğne ile kontrollü bir şekilde işlemi gerçekleştiriyoruz.”

10. Gün Kontrolü Olması Lazım

gün gün botoks“İşlemin ardından 10. günde hastamızı kliniğe davet ederek kontrolünü gerçekleştiriyor, gerekli olan durumlarda ek doz uygulaması yapıyoruz.

Tam da bu noktada ‘botoks sürekli tekrarlanmalı mı?’ sorusuna yanıt vermek istiyorum.

Botoks Sürekli Tekrarlanmalı Mı?

botoks yaptırmak“Bir kere yapılan botoks uygulamasından sonra devamlı olarak botoks uygulaması yapmak zorunda değilsiniz.

Botoks etkisi geçtiğinde uygulama yapılan bölge sadece ilk haline döner ve farklı bir deformasyon gerçekleşmez. Kişinin botoks işlemini yeniden uygulaması tamamen tercihtir.”

Ne Kadar Sıklıkta Botoks Yaptırmak Gerekir?

botox işlemi“Bu konuya bir araştırma ile yanıt vermek isterim. 10 yıl boyunca 207 hastanın ankete katıldığı yeni bir araştırma, sık sık tekrarlanan botoks uygulamalarının sanıldığı gibi deformasyona neden olmadığını aksine kalıcı sonuçlar elde edilmesine yardımcı olduğunu gösteriyor.

Tüm kozmetik uygulamalarda olduğu gibi kırışıklık önleyici enjeksiyonlar da kalıcı değildir. Bu hastadan hastaya değişiklik gösterse de işlem ortalama 3-5 aylık bir ömre sahiptir.

Bu sürenin sonunda dilediğiniz an işlemi yeniden yaptırabilirsiniz."

Botoks Tekrar Yaptırılmazsa Kırışıklıklar Çoğalır Mı?

botoks işlemi“Botoks yaptırmak isteyenlerin ve bu uygulamayı ilk yaptıranların sıklıkla sorduğu sorulardan biri de ‘Botoks etkisi geçtiği zaman deformasyon olur mu?’

Yapılan araştırmalar ve tecrübelerimle sabit olarak söylemek isterim ki; düzenli botoks kullanımı, belirli kasları daha az hareket ettirecek şekilde yeniden düzenler, bu da zamanla daha az uygulama ile daha pürüzsüz bir cilde yol açar.

Botoks etkisi geçtikten sonra yüzünüz doğal haline geri döner ve dinamik kırışıklıklar tekrar ortaya çıkar.

Ancak botoks sonrası kırışıklık oranında bir artış ya da farklı bir deformasyon görülmez şeklinde yanıt verebilirim.”


Yayınlanma tarihi: 26/09/2022

-

Son Güncellenme: 12/10/2022

Başa Dön