Dünyada en çok yaptırılan 17 estetik operasyon


Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği, yaptığı son çalışmayla şu an dünyada en popüler olan estetik operasyon çeşitlerini belirledi. Dünyada en çok estetik cerrahi doktoru olan dokuzuncu ülke olan Türkiye'de de sıralama benzer olsa da ufak farklılıklar yok değil. Örneğin dünyada ikinci sırada yer alan yağ aldırma ülkemizde en çok yaptırılan operasyon.,

1. Göz kapağı ve çevresi estetiği

göz kapağı estetiği

Üst ve alt göz kapaklarından torbalanmış yağların, gevşemiş ve buruşmuş derinin fazlasının alınması, göz kapaklarındaki kırışıklıkların giderilmesi işlemdir.

2. Liposuction (Yağ alma)

yağ aldırma

Genellikle normal veya normalin biraz üstünde kilosu olan ancak bölgesel yağ depolamış vücudun herhangi bir bölgesindeki fazlalık yağların cerrahi olarak vakumla alınarak uzaklaştırılması işlemidir.

3. Meme büyütme ameliyatı

meme büyütme

Daha dolgun görünümlü göğüslere sahip olmak ya da doğum veya kilo kaybı ardından göğüs boyutunda oluşan küçülmeyi düzeltmek amacı ile meme protezi kullanılarak yapılan işlemdir.

4. Dolgu, yüze yağ enjeksiyonu

dolgu

Özellikle çok zayıf kişilerde yüzün rahatsız edici kemikli görünümünü yumuşatmak için kişinin kendi vücudundan alınan yağ dokusunun yüz bölgesine enjekte edilmesi işlemidir.

5. Burun estetiği

burun estetiği

Gerek görünüm gerekse solunum sorunları nedeniyle burun iskeleti ve yumuşak dokularının yeniden şekillenerek yüze göre uyumlu ve orantılı bir hale getirilmesi işlemidir.

6. Karın germe ameliyatı

karın germe

Çeşitli sebeplerden deride sarkma yaşayan kişilerin vücudunda bulunan fazla yağların alınması veya karında oluşan çatlak derinin çıkartılması işlemidir.

7. Meme dikleştirme

meme dikleştirme

Yaşlanma, yer çekimi, kilo kaybı, ağır bir diyet programı, hamilelik ve emzirme gibi etkenlerle estetiğini, sıkılığını ve dinamik şeklini kaybetmiş memelere uygulanan bir işlemdir.

8. Yüz gerdirme

yüz germe

Yaşlanma ile birlikte ortaya çıkan yanakların sarkması, burun kenarlarından ağız köşesine uzanan çizgilerin derinleşmesi, göz altında derinleşen oluklar ve alt çene kenarı ve boyun bölgesi sarkmasının giderilme işlemidir.

9. Meme küçültme

meme küçültme

Büyük göğüslerin neden olduğu sırt ve boyunda kas gerilmeleri, baş ağrısı, omuz ağrısı, pozisyonel değişiklikler, göğüs ağrısı, kişisel hijyen problemleri gibi sebeplerden dolayı yapılan küçültme işlemidir.

10. Kulak estetiği

kulak estetiği

Kulaklarındaki orantısızlıktan şikayetçi kişilerde kulağın dışa dönük olan açısının değiştirilerek doğal görünümlü bir hale getirilmesi işlemidir.

11. Memenin yeniden yapımı

meme yapımı

Çoğu zaman meme kanseri nedeniyle kaybedilen memenin kişinin kendi dokuları ya da silikon gibi yabancı maddelerle yeniden oluşturulması işlemidir.

12. Kalça büyütme ameliyatı

kalça büyütme

Sporla ya da diyetle bile zor şekil değiştiren bir bölge olan kalça bölgelerinde genişleme, yükselme ve şekillenme isteyen kişilere implant yerleştirilerek yapılan işlemdir.

13. Erkeklerde meme küçültme operasyonu

erkeklerde meme küçültme

Jinekomasti olarak bilinen erkeklerde fazla gelişmiş, fiziksel bazda genişleme göstermiş göğüslerde yapılan küçültme işlemidir.

14. Yüz kemikleri estetiği

yüz germe

Yüz yapısından memnun olmayan kişilerin yaptırdığı özellikle çene ve elmacık kemiklerinde yapılan operasyonlarla yüz profil oranlarının düzeltilmesi işlemidir.

15. Saç ektirme

saç ekimi

Hem erkeklerde hem de kadınlarda uygulanabilen ve lokal anestezi altında yapılan kelliğe kesin ve kalıcı çözüm sunan cerrahi bir işlemdir.

16. Labiaplasty

labiaplasty

Vajen girişinde normalden iri, geniş, kırışık ve sarkmış durumlarındaki genital iç dudakların kesilerek estetik olarak küçültülmesi işlemidir.

17. Kol germe ameliyatı

kol germe

Ailevi yatkınlık, yaşlanma, kilo alıp-verme, güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi etkenlerin kolun üst tarafında arka ve iç kısımlarda neden olduğu sarkıklığın giderilme işlemidir.


Yayınlanma tarihi: 09/07/2020

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön