Dudak Dolgusu Lip Lift Yerine Geçebilir Mi?

Dudak Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dudak Dolgusu Lip Lift Yerine Geçebilir Mi?

Çoğumuz cerrahiden korkuyoruz ve ameliyatsız estetik tedavilere bu sebeple daha yakınız. Bazı durumlarda da gerçekten ufacık bir müdahale ile, cerrahiye gerek kalmadan bazı farklar yaratmak mümkün.

Bugünkü konumuz dudak dolgusu ile lip lift. Konunun ayrıntılarını ise bize Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat anlatıyor:
Gokce Haspolat
“Dudak dolguları şahanedir, muazzam farklar yaratır. Dudağı nemlendirir, hacim verir ve dahası sizin de dediğiniz gibi dudak üstü geniş olan hastalarda bu alanın daralmasını sağlar.

Fakat konuya biraz daha ayrıntı vermek de fayda var. Zira bu durum bazı hastalara uygundur. Peki kim bunlar?

Filtrimu Geniş Olan Hastalar Ama Ne Kadar Geniş?

filtrumDudak üstü yani filtrumu geniş olan hastalar, üst dudağa hacim eklenirse bir miktar kaldırma olacağını ve bu alanın kısalacağını düşünüyor.  Filtrumu daha kısa olan hastalarda bu bir dereceye kadar doğrudur. 

Hatta daha nemli bir görünüm vermek için dudak görünümünü küçük miktarlarda da iyileştirebilir. Eğer filtrum çok genişse ve dolgu yapılırsa, bu korkunç ve yapay gözükür çünkü dolgu dudağın üstüne hacim katacaktır dahası fitrum daha uzun görünmeye başlayacaktır.

Filtrumu çok uzun olanlara dolgu değil, liplift ameliyatı uygundur.

Marge Simpson’ını düşünün. Bu çizgi film karakteri tam manasıyla lip lift cerrahisi için uygun bir aday. Marge’a dudak dolgusu yaparsak, dediğim gibi dudak üstünü daha da genişletmiş oluruz.

Victoria Beckham’ı İnceleyelim

Victoria BeckhamVictoria Beckham üzerinde çalışılması en zor ağız şekline sahiptir “M şekilli" dudaklar ve uzun bir filtrumu var, bunlar enjekte edilmesi ve doldurulması en zor dudaklardır. 

Tipik olarak minimum üst yanal hacme sahiptirler yani üst dudağa ve yatay olarak yanlara gitmiş bir dudak yapısı var.

Biz Beckham’a, ince üst dudaklarına hacim vermek için aşırı dudak dolgusu yaparsak korkunç ve yapay görünebilir. Dudak üstü daha da uzayabilir.

“Yine de denemek istiyorum” Diyorsanız

lip fillerNirvana'ya ulaşmak için genellikle birkaç seans ve kademeli olarak büyütülmesini önerebilirim. Böyle dudaklarınız varsa, dikkatli olun. Acele etmeyin ve bir yerde artık durmasını bilin.

Hem dudak kaldırma hem de dolgu dudaklarınızın görünümünü iyileştirebilir, ancak hangisinin sizin için en uygun olduğuna karar vermek için mutlaka bir uzmanla görüşmelisiniz.

Lip lift, ameliyatla ilişkili maliyet, iyileşme süresi konusunda aşırı endişesi olan hastalar için doğru bir seçenek değildir.

Öte yandan, dudak dolgusu, daha kalıcı bir çözüme karar vermeden önce sonuçları test etmek isteyen herkes için harika bir alternatiftir. Ama her zaman söylediğim gibi elbette doğru hastaya, doğru tedavi uygulanmalıdır.”


Yayınlanma tarihi: 27/04/2022

-

Son Güncellenme: 27/10/2023

Başa Dön