Dudak Dolgusu Hakkında 5 Hatalı Bilgi

Dudak Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dudak Dolgusu Hakkında 5 Hatalı Bilgi

Dudak dolgusu denilince aklınıza ilk olarak neler geliyor?

Gözlemlediğimiz kadarıyla farklı bir algı oluşmaya başladı ve dudak dolgusuyla kocaman, iri hatta yüzün yarısını kaplayan sahte dudaklar geçiyor gözlerimizin önünden.

Bu aslında yanlış bir algı ve dudak dolgusu yaptırmayı düşünen adayların da vazgeçmesine neden oluyor. Dahası, dudak dolgusu sonrası topaklanma, şişlik, morarma gibi pek çok soru da soruluyor.

Yazılanlardan ya da duyduklarınızdan sonra dudak enjeksiyonu yaptırmaktan korkmuş olsanız da, ya da sadece daha basit cevaplar arıyorsanız, Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’ın hazırladığı şu 5 maddeyi okumanızı öneriyoruz:
Gokce Haspolat, MD

Dudak Dolgusu Dudaklarınızı Sarkıtır- Hayır

dudak dolgusu öncesi sonrasıDudaklarımızdaki cilt vücudumuzdaki en ince cilttir, bu yüzden onlara bir şey enjekte etmenin cildin gerilmesine neden olacağı ve dudakları zamanla sarkıtacağı düşünülür fakat bu düşünce yanlış.

Dolgu ister dudağınıza, ister başka bir yere enjekte edilsin, vücut doğal olarak dolguyu zamanla emer. İlk başlarda bu dudaklara nem ve canlanma sağlar bu beslenme sarkmayı engelleyici de bir avantaj sağlar.

Dudaklarınızın yıpranma, sarkma gibi bir durumu mümkün değildir, dudak dolgusu eridikten sonra, dudaklarınız tamamen eskisine dönecektir.

Her dermal dolgu belirli bir süre dayanacak şekilde tasarlanır, ilk dolgunuzu takiben daha az ürünle daha sık enjeksiyona ihtiyacınız olur.

Özellikle dudak dolguları yüzünüzün geri kalanında olduğu kadar uzun ömürlü değildir çünkü sürekli konuşuyorsun, gülüyorsun, yemek yiyorsun, hep ağzını oynatıyorsun.

Bölgeye çok fazla kan akışı var ve bu da dolguyu daha hızlı çözüyor.

Özel Bir Günden Hemen Önceki Gün Dudak Dolgusu Yaptırabilirsiniz- Hayır

dudakBugün dudaklarınızı yaptırıp yarın hemen fotoğraflara poz vereceğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz.

İnsanlar dolgu yaptırdıktan hemen sonra, henüz kliniğimdeyken harika görünüyorlar ve çok mutlu oluyorlar.

Aradan birkaç saat geçtikten sonra dudaklar şişmeye başlar çünkü dudak dolguları çok hidrofiliktir, yani su çekerler ve şişlik genellikle iki gün kadar sürebilir.

Dudak dolgusu sonrası şişlik geçtikten sonra morluklar da olabilir. Dolgu maddelerini enjeksiyonla veririz ve ne kadar çok enjekte ederseniz, o kadar çok morarma olması mümkündür.

Dudak dolgusu sonrası morarma için buz kompresleri son derece faydalıdır. Nihai sonuç için 3-4 gün sabretmeniz gerekir.

En Sevdiğiniz Ünlünün Dudaklarına Sahip Olabilirsiniz - Yanlış

Angelina JolieBu o kadar sık rastladığımız bir durum ki, hastalar ellerinde bir ünlünün dudak fotoğrafıyla gelir ve aynısından istediğini söyler.

İstediğiniz görünüm konusunda doktorunuza net olmanız her zaman akıllıca olsa da, sonuçlarınız için makul beklentiler içinde olmanız da çok önemli.

Her dudak dolgu yardımıyla çok fazla değişebilir, bu nedenle en iyi sonuç, doğal dudak şeklinizle onu zenginleştirecek ve tamamlayacak şekilde çalışmakla olacaktır.

Bu nedenle, dudak dolgusu ile farklı varyasyonlar yaratabilecek, farklı görünüm ve şekiller elde etmek için dudak dolgusunu nasıl kullanılacağını çok iyi bilen tecrübeli bir doktora gitmenizi öneririm.

Birinin çok ince dudakları varsa, Angelina Jolie'nin dudaklarına tıpa tıp aynısına sahip olmasının hiçbir yolu yoktur.

Fakat olabildiğince yakın sonuca ulaşmak için birkaç kez müdahale edilmesi ve alınan sonuca göre eklemeler yapılması mümkündür.

Kısaca bazı hastaların birden fazla şırıngaya ihtiyacı vardır, bu yüzden çok ince dudaklı hastalarda iki hatta üç seans çalışmak gerekebilir.

Dudak Dolgusu Asla Doğal Görünmez - Yanlış

dudak dolgusuDoğal olmayan dudakların en yaygın nedeni elbette aşırı dolgu uygulamalarıdır ancak böyle bir görünüme katkıda bulunabilecek başka faktörler de var.

Alt dudak neredeyse her zaman üstten daha dolgun olmalı, ancak çoğu hasta üst dudağı doldurmaya odaklanıyor, bu da doğal olmayan bir görünüme neden olabilir.

Hastalar ayrıca ağzın köşelerine kadar tüm dudak yolunun doldurulmasını istiyor. Bakın bu da olmaz. Elde etmek istediğimiz sonuca göre değişse de, dolgunun çoğunu doğrudan dudaklara ya da vermillion sınırı adı verilen dudakların çevresine odaklarız.

Dolgunun tam olarak nereye yerleştirildiği, doktorunuzun tekniğine ve istenen sonuca bağlıdır. Ancak, genellikle, doğrudan dudaklara dolgu enjekte etmek daha dolgun, bir görünüm yaratırken, vermilyon sınırlarına odaklanmak dudakların dış hatlarına daha fazla tanım ve şekil verecektir.

Vermilyon sınırına enjeksiyon daha ince, daha doğal bir görünüm verebilse de, ağzın köşelerine kesinlikle enjekte edilmemelidir çünkü bu, balık görünümlü bir surata yol açabilir.

Bunun yerine dudaklar köşelerde daralmalıdır. Doğal dudak dolgusu için akılda tutulması gereken bir diğer husus orantıdır.

Teori şöyle: dudakları dengede tutmak için üst dudağın alt dudaktan daha küçük olması gerekir ve ideal, doğal görünümlü dudaklar için 1: 1.6'lık belirli bir üst-alt dudak oranı bile vardır, buna altın oran diyoruz.

Üst ve alt dudaklar aynı dolgunluğa sahipse veya bu oran çok bozuksa, gerçekten istemediğimiz bir görüntü oluşturur.

Hangi Tür Dolgu Yapıldığı ve Dudak Dolgusu Markası Önemli Değil - Yanlış

dudak dolgusuDudak dolgu maddeleri söz konusu olduğunda, çok küçük miktarlarda ürünle uğraşıyoruz, bu yüzden gerçekte olduğundan daha fazlasına ihtiyacınız olduğunu düşünmeyin.

Abartısız bir görünüm için, bir seans tedavide genellikle bir şırınga yani yaklaşık 1 ml'ye eşdeğer dolgu yeterlidir. Evet, gerçekten o kadar küçük bir miktardan bahsediyorum.

Bugün piyasada farklı dudak dolgusu markaları mevcut. Önemli olan, enjekte edilen dudak dolgusunun olabildiğince ince ve yumuşak olmasıdır.

Doktorunuz istediğiniz dudak görüntüsüne uyan en iyi dolgu türünü seçecektir. Dudak dolgusu, uzun bir yol kat etti ve bu günlerde hastalar için birçok seçenek var.

Bazen kafa karıştırıcı olabilir ve dolgu maddeleri arasında gerçek bir fark yokmuş gibi hissedebilir, ancak tam olarak durum böyle değil. Her biri farklı özellikler ve sonuçlar sunar ve ihtiyaçlarınıza en uygun dolguyu bulabilmeniz için doktorunuz yardımcı olacaktır.

Dudak dolgusu sonrası topaklanma, yumru veya nodül oluşturmayan ve dudaklarınızı, ağzınızı hareket ettirdikçe size senkronize olan yumuşak dolgu markaları en iyi seçeneklerdir.


Yayınlanma tarihi: 17/03/2023

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön