Dubai’de Sağlık Turizmi


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Dubai’de Sağlık Turizmi

Dubai, son on yılda Orta Doğu'nun en büyük ticaret ve en çok ziyaret edilen turizm merkezlerinden biri haline geldi. Dubai ayrıca çöl turları, safari gezileri ve özel alışveriş fırsatları ile sağlık turistinin ilgisini çekiyor. Dubai eyaleti, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ikinci büyük emirliğidir ve yine Basra Körfezi'nde yer almaktadır. Ayrıca, Dubai'deki sağlık turizmi, yüksek kaliteli tesisleri, İngilizce konuşan sağlık personeli ve tedavi için bekleme listesi olmaması nedeniyle hızla popülerlik kazanıyor. Her şeyden önce, buradaki sağlık sisteminin kalitesi çok yüksek. Bunun en büyük sebebi ise sektördeki tesislerin iyileştirilmesine hükümetin önem vermesi ve katılım sağlamasıdır. Hükümet, ülkedeki tıbbi altyapıyı iyileştirmek ve vatandaşlara kaliteli tıbbi bakıma erişim sağlamaları için 10 milyar dolara yakın yatırım yaptı.

dubai healthcare city

Dubai, diyabet tedavileri, ortopedi, kardiyoloji, onkoloji, obezite cerrahisi, nöroloji, plastik ve kozmetik cerrahi, fizik tedavi, dermatoloji, romatoloji, üroloji, oftalmoloji, akciğer tedavileri gibi sayısız sağlık turizmi biriminde, birinci sınıf tıbbi tedavi sunmaktadır

Dubai'deki Hastaneler

dubaide hastane

Önceden binlerce Orta Doğu vatandaşı sağlık turizmi kapsamında Tayland, Singapur, Hindistan, ABD ve diğer yabancı yerlere seyahat ediyordu.  Maliyetleri inceleyen Dubai hükümeti bölgesel hastayı tekrar kazanmak ve geri almak için harekete geçti. Ardından tıbbi bakım ve sağlık, araştırma ve eğitim tesisleri içeren yeni bir vizyona 100 milyon dolardan fazla para yatırım yaptılar.

2002 yılında kurulan Dubai Healthcare City, araştırma ve akademik ilişkileri yürüterek, kaliteli ölçümler ve mükemmel hasta deneyimi altyapısı oluşturmaya başladı. 4,1 milyon metrekarelik kampüse sahip, büyük bir şehir hastanesi kurdular. JCI onaylı estetik cerrahi hastanesi olan Amerikan Kozmetik Cerrahi Akademisi ise 100'den fazla özel klinik ve tıp merkezini barındırıyor ve elbette bu kampüsün Dubai'deki sağlık turizmi üzerinde büyük bir etkisi oldu. Buna ek olarak, BAE'de 90'dan fazla tıbbi tesis, dünyanın en büyük akreditasyonu arasında kabul edilen Joint Commission International (JCI) tarafından akredite edilmiştir.

Dubai'de En Çok Tercih Edilen Tedaviler

kırmızı dubai silüeti

Dubai Healthcare City (DHCC) tarafından yapılan bir ankete göre, doktorların yaklaşık yüzde 80'i Emirates'i ziyaret eden çok sayıda medikal turistin burayı tercih ediyor olmasının sebebinin, ameliyat ve tıbbi bakım kalitesinin çok yüksek olduğuna inanıyor. En önde giden tedaviler ise estetik cerrahi, tüp bebek, diş, kalp ve ortopedik prosedürler…

Dubai'deki sağlık turizmi, 2015'in ilk yarısında 260.000 medikal turisti çekti, bir önceki yılın aynı dönemine göre % 12 artış gösterdi. Birleşik Arap Emirlikleri’nde kaliteli hizmet sunan 3000'den fazla sağlık hizmeti birimi var ve Dubai, bölgede medikal turizm merkezi olmayı hedeflemektedir.

Dubai, hala ulaşım, otel ve hastanelerdeki üst düzey altyapısı sayesinde, plajları ve alışveriş merkezleriyle de Ortadoğu’nun medikal turizm merkezi olmak için tüm kriterleri sağlıyor gibi görünüyor. Şimdilik, medikal turistlerin% 40'ı ülke dışından, özellikle komşu Körfez ülkelerinden ve aynı zamanda dünyanın diğer yerlerinden geliyor.

Dubai Health Experience ve Marhaba

dubia health experience

Dubai Nisan 2016 yılında bölgede medikal turizm için tüm sağlık, seyahat, konaklama ve vize hizmetlerini tek bir düğmeye tıklayarak sunmayı vaat eden, dünyanın ilk kapsamlı elektronik medikal turizm portalı Dubai Health Experience'ı başlattı. Bu portal, uluslararası medikal turistlerin Dubai'deki 26 özel ve kamu hastanesinin herhangi birinde tıbbi tedavi paketleri rezervasyonu yapmalarına olanak tanıyor. Dubai Health Experience web sitesinde oturum açıldığında, özel indirimli Emirates uçak bileti, vize, otelde konaklama, sigorta, boş zaman etkinlikleri ve havaalanından otele sorunsuz transfer için Marhaba hizmetini kapsayan farklı avantajlar sunuyor. 2020 yılına kadar 500.000'den fazla uluslararası medikal turisti hedefliyorlardı ve hedeflerini pandemi olmasına rağmen tutturdular.

Sonuç olarak, Dubai'deki medikal turizmin, yüksek eğitimli profesyonellerden, yüksek standartlı sağlık tesislerinden oluştuğu açıktır. Bu tesisler, tıp turistlerine en gelişmiş tedavi seçeneklerini, bekletmeden, sıra olmadan, kapsamlı rehabilitasyon ve bakım sonrası tedaviye erişim sunuyor. Bu durum ise Dubai’deki sağlık turizminin gün geçtikçe artmasına vesile oluyor.

Sağlık turizmi konusunda diğer ülkelerdeki gelişmeler için aşağıdaki bloglarımızı okuyabilirsiniz:


Yayınlanma tarihi: 25/02/2021

-

Son Güncellenme: 22/09/2021

Başa Dön