Dr. Sevgi Ekiyor’la Pandemi Döneminde Estetik Uygulamalara Artan Talebi Konuştuk

Ameliyatsız Cilt Gençleştirme

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Sevgi Ekiyor’la Pandemi Döneminde Estetik Uygulamalara Artan Talebi Konuştuk

Her zaman görüyoruz en sevdiğimiz aktörler veya televizyon yıldızları estetik uygulamalardan yardım alarak parlıyorlar, daha genç ve daha sağlıklı gözüküyorlar. Bazıları aşırı uçlara kaçarken bazısı ise daha doğal sonuçları tercih ediyor. Eskiden estetik işlemler sadece ünlülerin yaptırdığı bir konu gibi düşünülürdü ama artık birçok insan estetik uygulamalardan faydalanıyor ve rakamlar giderek artıyor.  

Amerikan Plastik Cerrahlar Derneği'nin açıkladığı istatistiklere baktığımızda, 2019'da 18,1 milyon kozmetik prosedür ve 5,9 milyon rekonstrüktif prosedür gerçekleştirildi. 18,1 milyon kozmetik işlemin%92'sini kadınlar, %8'ini erkekler oluşturdu. Yaş aralıklarına bakacak olursak %49’unu 40’lı yaşlar oluşturuyor.

2019 yılında en çok yapılan ilk beş kozmetik cerrahi meme büyütme, liposuction, burun estetiği, göz kapağı ameliyatı, yüz gerdirme olurken ameliyatsız uygulamalarda ise botulinum toksini tip A veya Botoks, dermal dolgular, kimyasal peelingler, lazer epilasyon, IPL tedavileri var. 2020 verilerini merakla bekliyoruz. Pandemi dönem dönem estetik tedavilerin maalesef durmasına sebep oldu, tıpkı diğer tüm sektörlerde olduğu gibi. Fakat yasaklar kalkıp kontrollü tedavi uygulamalarına geçildiğinde ise, çok ciddi patlamalar ve yoğun bir şekilde talepler oluştu. Bu süreci pandemi döneminde estetik uygulamaları Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor ile konuştuk:

Dr. Sevgi Ekiyor

“Birçoğumuzu spor salonundan, dönem dönem işten güçten uzak tutan salgınla birlikte, kusurlarımıza odaklanmak için çok daha fazla zamanımız oldu. Ev egzersizlerini hızlandıranlarımız oldu, gurme denemeleri yapanlar veya uzun zamandır yapmayı planladığı ama gerçekleştiremediği işleri bitirenler de... Dahası bu dönemde iş veya aileyle bağlantı kurmak için yapılan tüm video görüşmelerinde, yüzlerimizde veya vücudumuzda hoşlanmadığımız hatta daha evvel fark etmediğimiz detaylara iyice aşina olduk. Bu da estetik uygulamalardan yardım almak için herkesi motive etti aslına bakarsanız. Evet ilk dönemlerde hepimiz durduk, mevzuyu anlamaya çalıştık. Sağlık otoritelerinin tavsiyelerini dinledik. Sonra tam manasıyla önlemler aldıktan sonra tedavileri gerçekleştirmeye başladık. 

Pandemi döneminde estetik uygulamalara artan talebin bir başka nedeni de karantina süreleriyle ilgili. Hastalar bir işlem yaptırdıktan sonra işte dönmek için biraz zamana ihtiyaç duyarlar. Özellikle bu cerrahi uygulamalarda geçerlidir. Bu, bir veya iki güne hatta yüz germe gibi bir işlemden sonraki birkaç haftaya kadar değişebilir. İşte bu dinamik, salgınla birlikte değişti. İnsanlar sadece evden çalışmakla kalmıyor, aynı zamanda toplum içinde rutin olarak maske takıyorlar. Bu yüzden bu iki faktör, yüz estetik prosedürlerini daha popüler hale getirdi.  Fakat cerrahiden çok, fazla kanamanın hatta hiç kanamanın yaşanmadığı medikal uygulamaların popülerliği çok daha fazla arttı zira bulaş riskini her zaman düşünmek gerekiyor. İşte tüm bunlar dolgu maddelerini, söz gelimi yüz germe yerine Fransız askısını, burun estetiği yerine burun dolgularını, nöromodülatörleri yani botoks gibi kırışıklıkları gidermeye yardımcı olan enjeksiyonları, C vitamini, glutatyon, ozon terapi gibi bağışıklık güçlendirici serumları da trend yaptı.  

Elbette hepimizin COVID-19'a maruz kalmanın riskleri konusunda endişeleri var. Bununla birlikte, herkes tarafından gerekli önlemler alındığında bu riski oldukça azaltabiliyoruz. Örneğin Sevgi Ekiyor Clinic’te ben ve çalışanlarım her şeyden önce çok katı sosyal mesafe önlemleri alıyoruz. Sağlık otoritelerinin rehberliğini dikkate alıyor ve titizlikle uyguluyoruz. Randevu saatlerine oldukça dikkat ediyor ve birikme yaşamamak adına, tam saatinde başlayan ve biten uygulamalar yapıyoruz. Düzenli aralıklarla Covid testi yaptırıyor ve ziyaretimize gelen hastalarımızdan HES kodu istiyoruz. El dezenfektanları, ateş ölçümleri gibi kullandığımız tedbirler de var elbette… “

 


Yayınlanma tarihi: 30/11/2020

-

Son Güncellenme: 08/06/2022

Başa Dön