Dr. Sevgi Ekiyor, yüz mimarisi işlemleri ile ilgili bilgiler paylaştı.

Ameliyatsız Yüz Germe
Ameliyatsız Yüz Germe tedavisinde öne çıkan merkezler

Tıpkı fallarda olduğu gibi bizlerde yüze baktığımızda birçok şeyi söyleyebiliyoruz. Örneğin daha basık ve daha inik olması, Marionette bölgesinde çökmelerin olması, üst göz kapağının sarkmaya başlamış olması sizin hangi yanağınızın üzerine yattığınızı gösteriyor.

Yaş aldıkça yüzde olan değişimler kadınlarda da erkeklerde de aynı süreçlerde ilerliyor. İnceleme yapmaya başlamadan önce yüzü yukarıdan aşağı 2 bölgeye ayırıp, bu 2 bölgeyi de 3 farklı biçimde inceliyoruz.

yüz bölgeleri

Çoğunlukla problemler 2. bölgede daha çok görünüyor. Bu problemlerden bazılar;  göz altının ve elmacıkların çökmesi, nazolabiallerin belirginleşmesi, gıdı bölgesinin sarkması, marionette bölgesinin boşalması gibi problemlerdir. Bu problemleri önlemeye yardımcı olan tüm müdahaleler içi hesaplama yapmak gerektiğinden bu uygulamaların geneline 'yüz mimarisi' diyoruz.

Yüz mimarisinde en çok uygulanan işlemlerin başında orta yüz yükseltme gelmektedir. Bunun sebebi yaş alma ve çevresel faktörlerden oluşan çökmelerin insanların yüzünde büyük değişimlere neden olmasından kaynaklanmaktadır.

yüz mimarisi

Bunun gibi sorunları ortadan kaldırmak için başvurulan yöntemlerin başında kemik dolguları gelmektedir. Tek seanslık dolgu işlemleri ile dolguyu orta yüze enjekte edip, yüzü hafif yükseltip, yana ve yukarı doğru gerilmesini sağlayıp, daha genç görünmesini sağlamak isteriz. Ama bazen dolgu işlemi tek başına yeterli olmayabiliyor. Böyle bir durum olduğunda farklı işlemlerle destekleme yapmak gerekiyor. Bu destek uygulamalarında fransız askısı ve gençlik aşılarından faydalanılıyor.

Yüze yatay kısımları için dokunuşlarda bulunurken, uzunluğunda da ayarla yapmak gerekiyor. Bunun sebebi ise yüzün orantılı bir görünüme sahip olmasını sağlamaya yardımcı olmasıdır. Yüz güzelliği için yüzü her açıdan ele almak gerekiyor, bunun için de yan açıları da ayarlamak önem taşıyor.

yüz orantıları

Yüze orantılı bir dokunuş yapmak kadın ve erkeklerde farklılıklar gösterir. Yanlış bir müdahale hastaya feminen ya da maskülen bir görünüme sahip olmasına neden olabilir.

Burnun yüze orantılı durması için elmacık kemiklerinin çıkıklığı ve yüksekliği büyük önem taşıyor. Çünkü yüzdeki her bölge birbiriyle bir bütün oluşturmaktadır. Dudak dolgusu yaptırmak isteyen her hastaya bu uygulamayı yapmayı doğru bulmadığım için yapmıyorum.  Çünkü dolgu yaptığımızda hastanın yüz oranlarını olumsuz etkileyecektir. Bu nedenle hastanın istediğinden ziyade yüze uygun uygulamayı yapmak gerekir.

yüz germe

Yüzü bir ev gibi düşünüp, öyle ele almak gerekir. Yüzümüze uygulanacak her işlemden önce bu durumu göz önüne alıp, altın orana göre sonuç elde edilmeye çalışılmalıdır. Doğru çalışma ile yüzünüze doğal bir güzellik katabilir, dinamik ve özgün bir yüze sahip olabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 21/12/2020

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön