Dr. Sevgi Ekiyor: "Fransız Askısının Kalıcılığı 4-5 Yıldır Ama…"


Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Sevgi Ekiyor: "Fransız Askısının Kalıcılığı 4-5 Yıldır Ama…"

Medikal estetik doktoru Dr. Sevgi Ekiyor son dönemlerin en popüler ameliyatsız yüz germe uygulamaları arasında olan Fransız askısını ve diğer iple yüz germe uygulamaları ile arasındaki farkları açıklıyor:

“Fransız askısı nedir, nasıl yapılır, bunları anlatmadan evvel, yaşlandıkça yüzümüzde nelerin değiştiğine değinmek istiyorum. Bu haliyle Fransız askısı etki mekanizmasının daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.

Yaşlanma cilt, yağ, kaslar ve kemik yapısı dahil olmak üzere yüzün ana yapılarını değiştiren bir süreçtir.  Tipik olarak cildin inceldiğini, dolgunluğunu ve sıkılığını kaybettiğini gözlemleriz.

Ciltteki elastik dokunun yani elastinin kaybı ile cilt gevşer ve bu da zamanla cildin sarkmasına, çizgilerin ve kırışıklıkların oluşmasına, cilt kalitesinin bozulmasına neden olur.

Yanaklarda, şakaklarda, çene, burun ve göz çevresi bölgesinde cilt altında oluşan yağ kaybı da yine cildin gevşemesini sağlar.



Ameliyatsız Tedavi Seçenekleri Vardır

Şimdi bu sorunlar için farklı ameliyatsız tedavi seçenekleri var. Örneğin kötü cilt kalitesini düzeltmek için mezoterapi, peeling, lazerler vb. tedaviler cilt yüzeyinin iyileştirilmesine ve ince çizgilerin, güneş hasarının, pigmentli alanların ve lekelerin görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Hacim kaybınız varsa çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü geçici olarak azaltmak ve yüz hatlarını değiştirmek için ise dolguları ve toksinleri enjekte edilebiliriz.

Fakat konu cilt sarkmasına gelince işte devreye Fransız askısı giriyor. Cerrahi yüz germe operasyonundan çok çok daha az agresif bir uygulama olan Fransız askısı, sarkık ve sarkmaya meyilli dokuda lifting yani kaldırma, dokuyu eski yerine getirme yapabilir ve dokuyu yeniden konumlandırabilir.

Ameliyatsızdır, lokal uyuşturma ile yapılır. Kesi yapılmaz sadece noktasal girişlerle uygulanır.

En Büyük Fark...

https://lh6.googleusercontent.com/cuT2TSvyd88HbIovN9X7IlsYyVM-iwE4MtoUjt85PQfQiU7Ol64kEPrnvzyZdM8ZkM15yc3ZVBxXKhGPQAHIGAg2rcbQkrmWpShllYc1ZwY8JJ_RsWjC67ZoSmOxwxoqy293Uy3pFransız askısının diğer iple yüz germe tekniklerinden en büyük farkı kullanılan ipin bir akordeon gibi son derece esnek olması, harekete izin vermesi ve haliyle son derece doğal durmasıdır.

Cildimiz gibi esnek olan bu ip, uygulama yaparken ağrı yaşatmaz ve aynı zamanda yüz dışında, boyun, meme, kol, kalça ve hatta bacak içlerine bile uygulanabilir.

Her yaştan insana yapılabilir, hatta önleyici bir tedavi olduğunu söylemekte fayda var, kontür yaratmak ve yaşlanma etkilerini geciktirme için gençler de tercih ediyor.

Fransız askısında, cilt kendini yeniden düzenlemeye başlar ve yerleştirdiğimiz ipler boyunca fibroz meydana gelir aslında bunu bir çeşit kolon gibi düşünebilirsiniz. 

Yüz Mimarisini Güçlendirir

öncesi sonrasıYüz mimarisini sağlamlaştıran bir uygulamadır. Fransız askısının kalıcılığı konusuna gelirsek. Öncelikle uygulamayı yapar yapmaz hemen değişimi, gerginliği görür ve hissedersiniz.

2 veya 3 ay boyunca cilt altında bu kolon efekti oluşur ve giderek oturmuş, sağlam bir yapı oluşur. Sadece bir seansta istediğimiz sonucu alabiliyoruz.

Fransız askısının kalıcılığı 4-5 yıldır ama bu süre zarfında yerçekimi – gevşeme etkisini de yaş almadan kaynaklı olarak azaltacağından faydası büyüktür. Tekrarlanabilir bir uygulama olduğu için, arzu edildiğinde tekrar yapılabilir.

Fransız askısı uygulamasının yarattığı mekanizma sayesinde gençleşme devam eder. Kısaca etkisi geçse dahi, hiçbir işlem yaptırmayanla, yaptıran arasında önemli ölçüde fark yaratır.”


Yayınlanma tarihi: 02/11/2020

-

Son Güncellenme: 05/09/2023

Başa Dön