Dr. Sevgi Ekiyor: “Büyük boyutlu bir masseter kası oval bir yüzün kare görünmesini sağlayabilir”

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Sevgi Ekiyor: “Büyük boyutlu bir masseter kası oval bir yüzün kare görünmesini sağlayabilir”

Yüzünüzün oranına göre alt çenenizin kare şeklinde olduğunu, bunun sizi daha erkeksi gösterdiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ayrıca diş ağrısı belki günlük olarak baş ağrısı sorunu yaşıyor da olabilirsiniz...

Peki tüm bu sorunların nedeninin diş sıkma alışkanlığına bağlı olarak geliştiğini daha evvel duydunuz mu? Bugünkü konumuz masseter kası, masseter botox.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor masseter kası ve massetter botoksu hakkında bilgiler verdi:

Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp

Masseter Kası Nerededir?

masseter botox“Masseter kası, alt çenenizi yanağınıza bağlayan bir yüz kasıdır. Çiğnemeden sorumlu birkaç kastan biridir. Bu kasın büyüklüğü doğuştan da olabilir ya da genellikle dişlerini gıcırdatan veya sıkan hastalarda gözlemlenir, alt yüzün şeklini önemli ölçüde değiştirir. Örneğin, büyük boyutlu bir massetter kası oval bir yüzün kare görünmesini sağlayabilir. 

Çenenizin bir tarafını diğerine göre daha belirgin hale getirerek yüz asimetrisine de neden olabilir. Massetter kasının belirgin hale gelmesinin ardında ya gerginlik ya da alışkanlıktan dolayı geceleri dişlerini gıcırdatan ya da sıkıca kenetleyen vakalar gözlemleriz.

Bruksizm de denilen diş gıcırdatma ise sabah uyandığınızda dişlerinizde ağrıya, baş ağrısına sebebiyet verebilir. Uzun süreli diş sıkması ve kenetlenme ile bu kas yıllar içinde kalınlaşır, kalınlaşır, bu da daha geniş bir çeneye yol açar.

Masseter Botox'u Ne İşe Yarar?

masseter botox before and afterBotulinumtoxin A enjeksiyonları, masseter kaslarınızın boyutunu küçültmenin ve uygun yüz oranlarınızı geri kazanmanın şahane bir yoludur.

Masseter botoksu ile, kası gevşettiğimizde bu sıkma, kenetlenme durumu yaşanmaz. Massetter botox güvenli ve etkili bir enjekte edilebilir üründür. Klasik anlamda yüz kırışıklıkları için kullandığımız botoks ile aynıdır.

Masseter kasına enjekte ettiğimizde kas gevşer, görüntü olarak küçülür, şişkinliği azalır, doğal görünümlü bir sonuç elde edilir. Bu enjeksiyon, masseter kasını hareketini sınırlayarak gevşetmesine yardımcı olur.

Enjekte edildikten sonra kas bu kadar sıkı çalışmayı ve çok fazla baskı uygulamayı bırakır. Elbette massetter botox sonrası hala çiğneyebilecek, çenenizi hareket ettirebilecek ve normal yüz ifadelerini yapabileceksiniz.

Kas artık fazla çalışmadığından, normal boyutuna geri dönecek o kadar. Bu, çenenize daha ince bir görünüm kazandırarak yüzünüzün oranlarını ve dengesini de iyileştirecek.

Dahası özellikle kadınlar için masseter botox tedavisi, alt yüzlerinin daha ince ve daha kadınsı görünmesini sağlar.

Masseter Botoxunun Etkisi ve Sonuçları?

massetter resultsGenellikle bu bölgeyi tedavi etmek için gereken botoks miktarı, kas kalınlığına bağlı olarak 60 ile 100 ünite botoks arasında değişmektedir. Masseter botox fiyatı da bu miktara göre değişkenlik gösterir.

Hastalar baş ağrılarının ve kenetlenmenin bir hafta içinde geçmesini bekleyebilirler ve tedaviden yaklaşık bir ay sonra, kasın körelme zamanı geldiğinde çene incelmesinin tam etkilerini göreceklerdir.

Tedavi uzun sürmez ve hemen işinize dönebilirsiniz. Etkisi ise ortalama 6 ay kadar devam edecektir. Ayrıca düzenli yapıldığında ise hasta sıkmayı da unutabiliyor ve tekrarlamaya gerek kalmayabiliyor.


Yayınlanma tarihi: 23/02/2021

-

Son Güncellenme: 31/01/2022

Başa Dön