Dr. Sevgi Ekiyor: “Beni Bir Kadın Girişimci Olmaya Motive Eden En Önemli Faktör, İstihdam Fırsatlarını Yaratmaktır.”

Cilt Bakımı

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Sevgi Ekiyor tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Sevgi Ekiyor: “Beni bir kadın girişimci olmaya motive eden en önemli faktör, istihdam fırsatlarını yaratmaktır.”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle mesleğinde başarılı kadınları konu alan Klass Magazin Dergisi, Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor’a da yer verdi.

Klass Magazin’de “Genç yaşta kurduğu kliniği, bütüncül sağlık anlayışı ile uyguladığı yöntemlerde elde ettiği başarıları, e-ticaret sitesi ve yardımsever kişiliğiyle örnek bir hekim ve iş kadını.” ifadesiyle tanımlanan Dr. Sevgi Ekiyor’u Yeniben ailesi olarak bizler de tebrik ediyoruz.

Evde Güzellik Var

evdesaglik.com

Sağlıklı Yaşam Yönetimi ve Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor aynı zamanda, hem sağlıklı yaşam ve güzellik üzerine bilgiler içeren hem de birçok markanın bakım ürünlerinin bulunduğu “Klinikten eve güzellik yolculuğu” sloganıyla hayata geçirdiği ‘Evde Güzellik Var’  www.evdeguzellik.com  e-ticaret sitesinin kurucusu ve sahibi. Dr. Sevgi Ekiyor’la kadın girişimciliğini konuştuk:
Dr. Sevgi Ekiyor whatsapp“Sadece Avrupa’da nüfusun %52’sinin yani yarı yarıya kadın olmasına rağmen; kendi işletmesi olan kadın çalışanların %34,4’ü ve start-up girişimcilerin %30’u kadın.

Ülkemizde ise bu durum çok daha az oranlarda seyrediyor. Kadın girişimcilerin desteklenmesi, cesaretlendirilmesi ve en önemlisi daha fazla olması gerekiyor. Kadın girişimciler, bir işi başlatan, organize eden ve yürüten bir kadın veya bir grup kadın olarak tanımlanabilir.

Kadın girişimciler, bir iş girişimini düşünen, onu başlatan, üretim faktörlerini organize eden ve birleştiren, işletmeyi işleten ve riskler alan ve işletmede yer alan ekonomik belirsizlikle başa çıkan kadınlardır. Elbette bu durum ülkemiz şartlarında çok da kolay değil.

İş Bulamıyorlar

işsiz kadınİş dünyasında kadınların girişi nispeten yeni bir olgu. Ortak aile sisteminin parçalanması ve enflasyon veya yükselen fiyatlar karşısında yaşam standartlarını korumak için ek gelir ihtiyacı nedeniyle, kadınlar, rekabetçi iş dünyasına girmeye başladılar.

Kadınları iş dünyasına girmeye iten bir diğer itici güç de, yaşamlarında yüksek başarı elde etme arzusudur.

Günümüzde kadınlar eğitimli olsalar da pazarda iş bulamıyorlar ya da ailevi sorunları nedeniyle başka bir yerde çalışmak için evlerinden dışarı çıkamıyorlar.

Bu nedenle, bir kadın, yüksek ve değerli bir şeyi başarma ve aileye karşı bir sorumluluk değil, bir varlık olarak kendini kanıtlama arzusuyla yapıyor bu işleri.

Bu, bir kadının girişimci olması için en güçlü motive edici güç bence…

Kadınların Ekonomik Özgürlüklerine Olan İlgisi

başarılı iş kadınıDevletler ve sivil toplum kuruluşları, serbest meslek ve ticari girişimler yoluyla kadınların ekonomik koşullarına artan ilgi de onlara cesaret vermeye başladı.

Kadınlar da erkekler gibi güçlerini ülkelerinin ekonomik kalkınmasına katkıda bulunma arzusunda. Siyaset, eğitim, sosyal alan, idare gibi başka alanlara çoktan girdiler. 

Beni bir kadın girişimci olmaya motive eden en önemli faktör, istihdam fırsatlarını yaratmaktır. Nişantaşı’nda bulunan Sevgi Ekiyor kliniğimde bu istihdam fırsatlarını yaratmayı ve en önemlisi başka kadınlara ilham olmayı amaçlıyorum.

evdegüzellik.com’da ise profesyonel ve doğru ürünü tüketiciye ulaştırmak, hedef ürün odaklı harcama yapılmasını ve her şeyden evvel bunu evde bizzat kendisinin yapabilmesini sağlamaya çalışıyorum.

Kullandığım, beğendiğim ve önerdiğim ürünlerin satışı yapılıyor burada ve bu doğrultuda verdiğim bilgilerle ve açıklayıcı mesajlarımla aslında bir bakıma bilgi düzeyinin de yükselmesini hedefliyorum.

Güneş koruyucuları, saç ve vücut bakımı ürünleri, takviyeler, yüz bakım ürünleri, kremler, tonikler, yıkama jelleri, peeling ve maskeler gibi ürün gamına sahibiz. Son kullanıcıya en iyi olan ürünleri ulaştırır. 

Burada satılan sergilenen tüm ürünler doktor tavsiyesi ürünlerdir, rahatlıkla kullanabilir güvenle satın alınabilir.”


Yayınlanma tarihi: 10/03/2021

-

Son Güncellenme: 08/06/2022

Başa Dön