Saç Ekimi İçin Saçlarımın Dökülmesini Mi Beklemeliyim?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Saç Ekim Merkezi Emphair Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Saç Ekimi İçin Saçlarımın Dökülmesini Mi Beklemeliyim?

Artık hepimiz biliyoruz, saç ekimi, saç derisinde saçların sınırlı olduğu veya hiç büyümeyen bölgelerine donör alandan alınan greftlerin tekrar ekilmesi işlemidir.

Elbette birçok saç dökülmesi türü için etkili tedaviler var ancak bu tedaviler gelecekteki saç dökülmesini durdurabilir mi? Kalıcı sonuçlar için, insanların neler yapması gerekiyor? Tüm sorularımızı Emphair Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:
Emphair whatsapp

Saçlar Sadece DHT Hormonunun Etkisinden Dolayı Mı Dökülüyor?

saç dökülmesiKonuya şöyle başlamak lazım. Saçınızın incelmeye veya dökülmeye başladığını fark ettiyseniz, buna neyin sebep olduğunu düşünmeye başlarsınız.

Stres mi? Kötü bir diyet mi? Şanssız genetik mi? Yoksa davranış değişikliği yoluyla düzeltebileceğiniz bir yaşam tarzı faktörü mü?

Aslında, erkeklerde saç dökülmesine öncelikle kafa derinizdeki reseptörlere bağlanan bir erkek steroid hormonu olan dihidrotestosteron (DHT) neden olur ve genetik olarak duyarlı erkeklerde saç dökülmesinden sorumludur.

Diğer taraftan saç dökülmesi ve saç incelmesi yaşlanmanın normal bir parçasıdır, ancak tıbbi bir durum veya kafa derisine travma nedeniyle de ortaya çıkabilirler.

Saç dökülmesi yaşayan bazı kişiler de, rekonstrüktif nedenlerle saç ekimi yaptırmayı tercih edebilir. Özetle sadece DHT sorumludur diyemeyiz.

Donör Alan Dediğimiz Bölge Tam Olarak Neresidir?

donör alanÇoğu durumda, donör alan olarak başın yanını veya arkasını kullanırız. Bununla birlikte eğer yeterli kök bulamazsak en son çare, çene altı sakal kıllarını düşünebiliriz.

Vücut kıllarını kullanmak, başının arkasında ve yanlarında yeterli kalın kılları olmayan kişiler için yararlı olabilir.

Vücut Kıllarından Saç Ekiminin Başarı Oranları Nedir?

vücut kıllarıYapılan bir çalışma vücut veya sakal kıllarının alınmasının kafa derisi kıllarını kullanmaktan daha fazla zaman aldığını ve daha fazla beceri gerektirdiğini öne sürüyor.

Ancak, başka bir çalışma ise vücut ve sakalın saç ekimi için “mükemmel bir saç kaynağı” olabileceğini bildiriyor.

Kendi pratiğimizde ise, burada önemli olan hastanın durumudur, dediğim gibi son çare olarak vücut kılları düşünülebilir başarı oranı da yine doktorun becerisine bağlıdır.

Saç Ekimi Erkek Tipi Saç Dökülme Sorunu Yaşayanlar İçin Tek Çare Midir?

erkek tipi saç dökülmesiSaç ekimi, saç dökülmesine neden olan birçok nedenin ardından saç büyümesinin yeniden sağlanması için en etkili tedavidir, altın standarttır.

Fakat saç ekimi öncesinde yaptığımız bazı testlerle, yine de ardında yatan herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığını araştırır ve ona göre tedaviler verebiliriz.

Örneğin PRP son derece etkili bir saç dökülme tedavisi yöntemidir.

PRP’yi Aynı Zamanda Saç Ekimiyle Birlikte veya Sonrasında da Öneriyor Musunuz?

saç prpEvet, FUE ile trombositten zengin plazma yani PRP tedavisinin kullanılmasının FUE saç ekiminin başarısını artırdığını söyleyebilirim. Yine yapılan araştırmalardan söz etmek isteriz.

Bir çalışmada PRP grubundaki tüm hastalarda 6 ay sonra %75'ten fazla saç çıktığı görüldü, yani saç yoğunluğunda ve cilt iyileşmesinde PRP olmayan gruba göre daha hızlı iyileşmeler yaşandı.

Hastanın durumuna göre değerlendirme yapıp, öncesinde veya sonrasında PRP önerilebilir.

Ne Zaman Saç Ekimi Düşünülmeli?

saç ekimi“Saçlarım tamamen dökülsün, sonra saç ekimi yaptıracağım” gibi doğru olmayan bir niyet var. Lütfen saç ekimi için saçlarınızın tamamen dökülmesini beklemeyin.

Saç ekimini o sıra düşünmüyorsanız bile, destek ilaç ve PRP gibi saç dökülmesi tedavileriyle bu süreci hafif atlatmanızı sağlayabiliriz.

Elimizde şahane kozlar varken, neden kullanmayalım, neden saç seyrekliği sebebiyle sürekli şapka, bere taksınlar, neden özgüven sorunu yaşasınlar ki?

Saç Ekimi Kalıcı Mı?

saç ekimi öncesi sonrasıÇoğu durumda ama başarılı bir saç ekiminden sonra kişiler saçlı görünen bir kafa derisine sahip olacaktır. Ektiklerimiz kalıcıdır.

Ancak işlemden sonra saçlarda incelme ve dökülme yaşamaya devam edebilirler ve bu da saça doğal olmayan veya düzensiz bir görünüm verebilir.

Zira biz ekimi yapmış olsak bile, yaşlanma süreci devreye gireceği için saçlarda %2 ila 3 oranında dökülme yaşanabilir.

İşte bu sebeple daha uzun süreli sonuçlar için, kişilerin takip edilmesi gerekir ve isterlerse 2. veya 3. saç ekimi seansları yapılabilir.


Yayınlanma tarihi: 07/09/2022

-

Son Güncellenme: 07/09/2022

Başa Dön