Medikal Estetik Hekimi Dr. Metehan Özgür’den Cilt Lekeleri Hakkında 5 Önemli Bilgi

Leke Tedavisi

Ece Yalçın tarafından yazılmış, Dr. Metehan Özgür tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Metehan Özgür’den Cilt Lekeleri Hakkında 5 Önemli Bilgi

Cilt lekeleri sık karşılaşılan dermatolojik sorunlardan biri. Bununla birlikte bu sorun çoğu zaman sağlığı tehdit eden bir durumun habercisi değil; daha çok estetik bir problem.

Cilt lekelerinin nedenlerini, nasıl tedavi edilmesi gerektiğini ve nasıl önlenebileceğini Medikal Estetik Hekimi Dr. Metehan Özgür anlatıyor.

Dr. Metehan Özgür leke tedavisi whatsapp butonu
 

1. Cilt Lekeleri Neden Kaynaklanır?

cilt lekeleri neden oluşur

"Cildimiz, saçımız ve gözlerimiz rengini melanin pigmentinden alır. Bazı durumlarda bu doğal pigmentin üretimi artar ve ciltte lekelenmelere sebep olur.

Buna neden olan bir numaralı etken güneştir. İkinci yaygın neden olarak yaşlanma faktörünü söyleyebiliriz. Ayrıca hormonlardaki değişimler, kimi ilaçların yan etkileri, yaralar ve diyabetciltte lekelere neden olabilir.”


2. Cilt Lekeleri Önlenebilir Mi?

cilt lekeleri önlenebilir mi

“Cilt lekelerine sebep olan en güçlü etken güneştir ve güneşe bağlı cilt lekelerini önlemek mümkündür. Güneşin en dik açılarla geldiği saat aralıklarında güneşe çıkmamaya dikkat edilmelidir.

Güneş ışınlarının etkili olduğu saatlerde yüksek koruma özelliğine sahip bir güneş kremi kullanmak gerekir. Lekelenmeye en yatkın olan bölgeler yüzümüz, ellerimiz, göğüs ve sırt bölgemizdir.

Güneşle direkt temas edecek olan bu bölgelerin iyi bir şekilde korunduğundan emin olmalıyız. Güneş aynı zamanda cildi yaşlandırma etkisine sahiptir.

Bu nedenle de kendimizi güneşin zararlı ışınlarından korumamız önem taşır.”


3. Cilt Lekelerinin Tedavi Yöntemleri

leke tedavisi yöntemleri

“Her birimizin cilt yapısı ve rengi farklıdır. Bu nedenle cildimizdeki lekeler için uygulanacak tedavi yöntemleri de farklılık gösterir. Leke tedavisi için birden fazla yöntem bulunmaktadır.

En yaygın olanlar arasında son zamanlarda popülerliği artan PRP ve mezoterapi uygulamaları yer alır. Bu iki uygulama haricinde lazer tedavisi, kozmetik ürünler, doğal yöntemler ve kriyoterapi ile lekelere çözüm sunabiliyoruz.”


4. Sağlıklı Cilt İçin İyi Beslenmek Önemli

sağlıklı cilt

“Cilt lekelerinin ortaya çıkmasını önlemek ya da ortaya çıktıktan sonra bu lekeleri tedavi etmek mümkündür. Bununla birlikte sağlıklı bir cilde sahip olmak için iyi beslenmek gerekir.

Cilde yararlı vitamin ve mineralleri kapsayan zengin bir diyet cildin kalitesini arttırır. Bunun yanında su cildin en iyi dostudur.

Sağlıklı bir kan dolaşımına ve parlak bir cilde sahip olmak için yeterli miktarda su tükettiğimizden emin olmalıyız.”


5. Cilt Lekelerinin Tedavisi Zaman Alır

pürüzsüz cilt

“Cilt lekeleri eğer rahatsız edici boyutta veya renkte değilse tedavi yöntemi aranmaz. Vücutta ortaya çıkan küçük bir lekenin hiç tedavi edilmemesi durumunda ortadan kaybolma süresi yaklaşık bir yıldır.

İyileştirilmesi düşünülen leke için seçilen bir tedavi yöntemiyle bile lekenin geçmesi zaman almaktadır. Leke tedavisine başlamadan önce lekenin neden kaynaklandığını araştırır ve tespit ederiz.

Ardından bu nedeni ortadan kaldırmaya odaklanırız. Sonrasında ise uygun tedaviye başlarız ve zaman içinde cilt lekelerinde düzelme sağlarız.”


Yayınlanma tarihi: 27/08/2021

-

Son Güncellenme: 28/10/2021

Başa Dön