Dr. Gökçe Haspolat: “Yanak Dolgusu Doğru Yapıldığında Şahane Sonuçlar Verir”

Yanak Dolgusu

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Gökçe Haspolat: “Yanak Dolgusu Doğru Yapıldığında Şahane Sonuçlar Verir”

Yanak dolgusu diğer adıyla elmacık dolgusu, dudak dolguları kadar popüler olmasa da, muhtemelen etrafınızda birilerinde görmüş ve ilgi duymuşsunuzdur veya instagramda gezinirken, birilerinin belirgin elmacık bölgesine bakakalmışsınızdır.

Yanaklar aslında yüz güzelliğini tamamlayan ve belirginliği ile de muazzam bir çekicilik katan unsurlardan bir tanesi.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a yanak dolgusunu ve diğer ayrıntılarını sorduk:
Gokce HaspolatYanak dolgusu dediğiniz gibi dudak dolgusu kadar popüler olmasa da, kendi pratiğimde çok sık uyguladığım ameliyatsız işlemlerin başında geliyor.

Yanak dolgusu elmacık kemiği bölgesine yaptığımız geçici hyaluronik asit dolgularından başka bir şey değil aslında.

Vücudunuzda doğal olarak bulunan HA, kendi ağırlığının 1000 katına kadar suda tutma özelliğine sahiptir, bu da onu yanaklara kullandığımız dahil, dolgu maddeleri için mükemmel bir madde haline getirir.

Fakat burada çok önemli bir konu var. Yanak dolgusu herkese uygun olmayabilir zira herkes farklıdır. Çoğumuzun yanakları zamanla bir miktar hacim kaybeder ve bu da tüm yüz görüntüsünün biraz sarkık durmasına neden olur.

Yanak dolgusu, bu çökmüş alanlara biraz kaldırma- lifting etkisi yaratır. Yaşlandıkça yüzünüzdeki hacim azalmış olsa da, bunun yaştan çok genetikle de ilgisi var. Yani, mükemmel derecede yüksekte duran elmacık kemikleriyle doğmamış olabiliyoruz.

İşte uygun aday tüm bu durumlara sahip kişilerdir. Diğerlerine yanak dolgusu yaptığımızda ise, yüz kocaman bir hale gelebilir ve memnun kalmazsınız.

Yanak dolgularının kalıcılığına bakalım şimdi. Kalıcılık meselesi aslında birkaç faktöre bağlıdır, ancak en önemlisi, hekimin kullandığı dolgu türü ve ne kadar enjekte ettiğidir.

Ortalama 1 ila 1,5 sene kalıcılığı vardır diyebiliriz. Yanak dolgusu fiyatları da işte bu doğrultuda farklılık gösterir. Hangi marka dolgu uygulandıysa ve kaç cc işlem yapıldıysa yanak dolgusunun fiyatı da o oranda değişim gösterir.

Yanak dolgusu öncesi için çok ciddi bir şey yapmanıza gerek yok. Yanak dolgusu doğru yapıldığında şahane sonuçlar verir. Pratik bir uygulama, sosyal hayatınızı etkilemez.

Fakat en önemli konu, gerçekten istediğiniz bir görünüme ve doğal bir görüntüye kavuşmak istiyorsanız, yanak dolgusunda uzman bir hekime başvurmanızı öneririm.

Zira yanak dolgunuz çok yükseğe veya çok aşağıya enjekte edilirse, sonuçlarınız doğal durmaz, dengesiz gözükür.

Hatta o kadar iyi ayarlanmalıdır ki, siz gülümsediğinizde, bağırdığınızda, kahkahalar attığınızda, yüzünüzü buruşturduğunuz da dahi size eşlik etmelidir.

Yanak dolgusunda dikkat edilecekler

Yanak dolgusu uygulamasından evvel cildinize uyuşturan bir krem süreriz.

Dolgu maddesi enjekte edildiğinde biraz baskı hissedebilirsiniz ama ağrılı değildir. Sonrasında ise uygulama yapılan bölgeleri sakinleştirmek için buz kompresi tutarız.

Uygulama sonrası şişlik tamamen normaldir, bu nedenle yanaklarınız istediğinizden "daha büyük" veya daha fazla kalkık görünüyorsa endişelenmeyin.

Mevcut şişlik şeklini bozuk gösterir bu nedenle dolgunuzu değerlendirmeden önce hacmin oturması için kendinize yaklaşık beş gün vermeniz gerekiyor.

Bu beş gün boyunca, bazı küçük morarmalar da bekleyebilirsiniz ve bu da birkaç gün içinde geçecektir. Yanak dolgusu sonrası iki gün kadar pilates, herhangi bir yüz masajını yapmayın. 

Yanak dolgunuzun gerçekten yerleştiğinden emin olana kadar, üç hafta boyunca çok sıkı gözlük veya maske takmayın. Olası diş hekimi randevunuzu da 3 hafta sonraya almanızda fayda var.

Diyelim ki yaptırdınız ama memnun kalmadınız, yanak dolgusu öncesi sonrası halinizi beğenmediniz, sorun yok, yanak dolgularını eritebiliriz.

Geçici HA dolgularıyla yapılan yanak dolgusu işlemlerini hyaluronik asidi parçalayan bir enzim olan hyaluronidaz kullanarak eritebiliyoruz.”

Yanak Dolgusu hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 09/03/2021

-

Son Güncellenme: 17/10/2022

Başa Dön