Dr. Gökçe Haspolat: “Cilt analiz cihazı ile tarama yapmak, leke tedavisinin ilk adımıdır”

Leke Tedavisi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dr. Gökçe Haspolat: “Cilt analiz cihazı ile tarama yapmak, leke tedavisinin ilk adımıdır”

Güneşin henüz kendini tam manasıyla göstermediği kış ayları, leke tedavisi için doğru zamanlar.

Leke tedavisi yaptıranların yorumlarına baktığımızda cilt analizi cihazı kullanılarak yapılan uygulamaların daha iyi sonuç verdiğini gözlemliyoruz.

Lekelere son vermek için birkaç ayımız kaldığına göre, Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a yüze uygulanan cilt analiz cihazını ve leke tedavilerinin ayrıntılarını sorduk:
Gokce Haspolat

“Aynen dediğiniz gibi leke tedavisi için en uygun zaman güneşin dik açıyla gelmediği aylardır, takriben ülkemiz şartlarında, ekim sonundan, mayıs başına kadar kısıtlı bir süremiz var.

Yaz aylarında ise koruma tedavisi yaparız. Yazın cildi lekelenmesin diye uyguladığımız farklı protokoller mevcut.

Cilt lekelerini incelediğimizde erkeklerden daha fazla kadınlarda oluştuğunu göz önüne aldığımızda, hormonların etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz.

Kendi pratiğimde cilt leke tedavisinde leke mezoterapisi, kimyasal peeling, lazer bazlı uygulamalar, enzim peeling uygun olan hastaya plexr gibi uygulamalar yapıyorum.

Leke Tedavisinden Önce Cilt Analizi

cilt analiziFakat her şeyden evvel lekeyi tanıyabilmek, derinliğini anlayabilmek için mutlaka cilt analiz cihazı ile cildin tüm katmanlarını tarıyorum.

Bu cihaz farklı farklı aydınlatma modlarına sahip ve tarama yaparken, hastanın sahip olduğu farklı cilt sorunlarını görebilme imkanını sağlıyor.

Cilt analiz cihazının sahip olduğu teknoloji sayesinde ciltteki sorunları kolaylıkla teşhis edebiliyor ve teşhise uygun tedavi planlamasını nokta vuruşla yapabiliyoruz.

Cilt lekelerine ve ton eşitsizliğine Cosmelan tedavisi hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayınız

Cilt lekelerinin aslında en büyük sorunu, ne kadar derin bir katmandan geldiğini fiziksel muayene sırasında anlayamıyor olmamızdır. Derinliği gözlerimizle tespit edemeyiz.

Bu haliyle de yapılacak doğru müdahaleyi analiz etmek de zordur. Cilt analiz cihazı bize farklı renk skalasıyla hem lekelerin derinliği hakkında fikir verir, hem de farklı sorunları gözlemlememizi kolaylaştırır.

Cilt analiz cihazı keratinizasyon sürecindeki bozulmaları, ciltteki yapısal bütünlüğün kaybını, mevcut ya da geçirilmiş enfeksiyonları, esneklik kaybını, pigmentasyon sorunlarını, damarsal sorunları, akne, bakteri ve diğer eksiklikleri ve tabii sorunları görmemizi sağlıyor.

Cilt Analizi Sonrası Süreç

cilt lekeleri öncesi sonrasıOrtalama 5 dakika süren bu analiz sonrası, hastama hangi leke tedavisinin uygun olduğuna, kaç seans uygulama yapılması gerektiğine karar verebiliyoruz.

Cilt analiz cihazı ile tarama yapmak, leke tedavisinin ilk adımıdır diyorum her zaman.

Hasta bana geldiğinde lekeyi mercek altına alıyoruz, leke tipi, derinliği nedir, yüzeyel mi, derin mi, hastanın öyküsü nedir, ne kadar zamandır bu lekeye sahip, tüm bunların sonucunda hangi leke tedavisini uygulayacağımıza karar veriyoruz.

Ayrıca bu aldığımız analiz verilerini arvişleyerek, hastama tedavi öncesi sonrası farklılıkları da gösterme şansımız var.”


Yayınlanma tarihi: 23/02/2021

-

Son Güncellenme: 10/11/2022

Başa Dön