Doppler Özelliği Olan Mobil Ultrason Cihazı Tanıtıldı


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Doppler Özelliği Olan Mobil Ultrason Cihazı Tanıtıldı

Geçtiğimiz günlerde 6 ülkeden 130 katılımcının geldiği lansmanda tanıtılan Philips Lumify, dermo estetik alanı hedefliyor.

Yeni cihaz pek çok estetik kliniğinde kullanılmaya başlandı ve hedefi ciltte oluşabilecek komplikasyon riskini sıfıra düşürmek.

Cildin Altını Görebiliyoruz

mobil ultrasonMetspharma ve MetsAcademy'nin CEO'su Dr. Şenol Pak, 'Medikal estetik uygulamalarını, doppler ultrasonografi ile cilt altını görerek yapabiliyor ve görerek uygulamanın getirdiği avantajları bu işlemlerde kullanmış oluyorsunuz' dedi.

Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Kaan Meriç ise 'Hekimler, cilt altındaki damarları ve cilt altının yapısını değerlendirme yeteneği kazanıyorlar.

Böylece tehlikeli alanlardan uzak durarak uygulamalarını yapıp gerçekten hedefledikleri yere daha az maliyet oluşturacak malzemeyle hasta ve kendi için istenilen görüntüleri elde edebilecek imkana kavuşuyor' ifadesinde bulundu.

Tedaviler Körlemesine Yapıldığı İçin Riskli

lumifyDr. Pak ayrıca: “Medikal estetik uygulamaları alanında baktığınızda cildimiz çok iyi bir koruyucu ve fakat aynı zamanda çok iyi bir örtü olarak cildin arkasındaki damarları, dokuları gizleyen bir yapıya sahip.

Ciltte bahsi geçen yapıların mutlaka biliniyor olması gerekiyor ki anatomi bilgisi zaten bunu gerektiriyor. Bu anatomi bilgileri ışığında uygulamalar yapılsa dahi işlemler bir miktar körlemesine yani görmeden yapıldığı için risk teşkil ediyor.

Komplikasyonların ciddi bir kısmı yaklaşık olarak % 30 civarında olabilen varyasyonlar yani anatomik farklılaşma olan hastalarda ortaya çıkıyor. Dolayısıyla sizin anatomik olarak bu işi biliyor olmanız riski yüzde 100 ortadan kaldırmıyor.

İşte doppler ultrasonografi cihazıyla bu riski neredeyse sıfıra indirme ihtimaliniz oluyor çünkü görerek uyguluyor ve görerek uygulamanın getirdiği avantajları kullanmış oluyorsunuz” dedi.

Cildiniz Artık Cepte

mobil ultrason2015 yılında satışa sunulan ve ülkemize 2018 yılında gelen cihaz, bir cebe girebilecek kadar küçük ve istenilen cep telefonuna ya da tablete bağlanarak büyük ultrason cihazlarının yapabildiği bazı özellikleri ve yetenekleri danışanın yanına ve estetik kliniklerin içerisine kolaylıkla taşınmasını sağlıyor.


Yayınlanma tarihi: 28/10/2022

-

Son Güncellenme: 28/10/2022

Başa Dön