Dolgu ve Botox Uygulaması Sırasında Yapmamanız Gerekenler

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dolgu ve Botox Uygulaması Sırasında Yapmamanız Gerekenler

Madem dolgu ve botox artık hayatımızın bir parçası, o zaman bazı görgü kurallarını hak ediyorlar.

Dolgu yaptırırken ya da botoks uygulaması sırasında doktorunuzun dikkatini dağıtacak ya da uygulamayı riske atacak bazı davranışlardan sakınmak gerek.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat, uygulama sırasında yapılmaması gereken davranışları anlattı:
Gokce Haspolat
“Dolgu ve botoks, her ikisi de enjekte edilebilir tedavi sınıfına giriyor ve henüz yeni başlayanlar için bazen ürkütücü olabiliyor.

Hasta bazen farkında bile olmadan, bazı davranışlar sergileyebiliyor. Bu hareketler, değerli zamanınızı ve ürünü boşa harcayabilir, riskleri artırabilir ve sonuçları tehlikeye atabilir.

1. Tedavi Sırasında Telefonunuzu Kullanmayın

telefona bakmakUygulama başlar başlamaz, telefonlar çantaya girmeli. Selfieler, Zoom'lar, telefon görüşmeleri ve Instagrama girme, tedavi başladıktan sonra yapılmamalı zira hepimiz elimizdeki göreve %100 odaklanmamız gerekiyor.

Hastalarımdan ellerinde bir tek stres topu tutmalarını ve odaklanmalarını rica ediyorum. Hastanın telefonunu elinde olunca, genellikle aşağıya doğru bakar ve bu da, en iyi açıyı yakalamamızda ve işlemi uygulamamızda zorluk yaratır.

Baş sürekli sallanırsa, dikkat dağıtır ve tedaviyi daha da zorlaştırır. Bu da ağrı, morarma ve yara izi riskini artırır veya ortalamanın altında sonuçlara, daha da kötüsü bir komplikasyona sebebiyet verebilir.

2. Yüzünüze Dokunmayın

işlem sonrası yüze dokunmakCildimizde yaşayan çok miktarda bakteri var, bazıları patojenik ve bazıları normal yani zararsızdır. Eğer cilt düzgün bir şekilde temizlenmezse, bu bakteriler dolgu ve botoks ile birlikte cildinize enjekte edilebilir.

Enjeksiyonlara hazırlanırken tedavi alanını özel kimyasallarla sterilize etmeye büyük özen gösteriyoruz. Bu yüzden, yanağınızı kaşıdığınızda ya da geçmesini istediğiniz rahatsız edici bir kırışıklığa parmağınızla dokunduğunuzda enfeksiyon riski oluşturursunuz. 

Hyaluronik asit dolgu maddelerinde enfeksiyon riskinin nöromodülatörlere yani botoksa göre daha büyük olduğunu söyleyebilirim çünkü içeriklerinden dolayı antibiyotiklere karşı inanılmaz dirençlidirler.

Özetle cildinize dokunmaktan kaçının. Yüzünüzdeki bir yeri işaret etmeniz gerekiyorsa, doktorunuzdan steril bir pamuklu çubuk isteyin ve parmaklarınız yerine bunu kullanın.

3. Dudaklarınız Yaptırırken Konuşmayın

dudak dolgusuBazı insanlar gergin olduklarında konuşkan olurlar.

En düzgün ve doğal sonucu elde etmek için, dudaklarınızın sadece hareket halinde değil, aynı zamanda dinlenme halinde de nasıl göründüğünü görmek ve ardından dolguyu doğru alanlara ve uygun derinlikte doğru bir şekilde yerleştirmemiz gerekir. 

Büyük komplikasyonlardan kaçınmak için dudaklara dolgu enjekte ederken kullandığımız belirgin işaretlerimiz var ve hareket, morarmaya veya damar tıkanıklığına yol açabilir.

Genellikle hastalarımı rahatlatmak için elbette sohbet ediyorum. Ancak işlem sırasında değil, öncesinde veya sonrasında…

4. İğneden Kaçmayın

iğneden korkmakYüzünüze doğru yaklaşan iğnelerden kaçınmak bir tür temel içgüdüdür ancak iğne cildinize girdikten sonra hareket etmek kesinlikle yarardan çok zarar verecektir.

Bu durum hatalara sebebiyet verebilir ve eninde sonunda yapmamız gereken enjeksiyon sayısını artırabilir çünkü konumlandırmayı kaybederiz ve ürün olmasını öngördüğümüz yere gitmezse, ürün israfına neden olabilir.

Doktorunuz sizi yeterince uyuşturduğunda, hareketsiz kalmaya çalışın. Sabit kalmak için başınızı yaslayın, rahatlamak için ne gerekiyorsa yapın ve yalnızca doktorunuzun belirttiği şekilde hareket edin.

5. Nefes Almayı Unutmayın

işlem sırasında nefes almak

Çılgınca geldiğini biliyorum ancak hastalar dolgu tedavisi sırasında nefeslerini tutma eğilimindedir, bu da hissedilebilecek rahatsızlığı yalnızca şiddetlendirir.

Nefesinize odaklandığınızda enjeksiyonlar daha tolere edilebilir. Derin nefes alın ve sonra biz enjekte ederken nefesinizi verin.


Yayınlanma tarihi: 14/12/2021

-

Son Güncellenme: 13/10/2022

Başa Dön