Doktorlarımız Kötü Bir Botoks Uygulamasının Nasıl Düzeltileceğini Açıklıyor

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Doktorlarımız Kötü Bir Botoks Uygulamasının Nasıl Düzeltileceğini Açıklıyor

Çoğu insan Botoksu kırışıklıkların görünümünü en aza indirme etkisiyle bilir, ancak Botox yıllardır hiperhidroz yani terleme, migren, TMD veya çene eklemi ve çevresindeki yüz kaslarından kaynaklanan problemlerden kaynaklanan rahatsızlıklar gibi durumları tedavi etmek için kullanılmaktadır.

Küçük bir doz yüz bölgesinde yaşlanma belirtilerini durdurabilir. Ancak bazen işler yolunda gitmezse, kötü bir botoks uygulamasıyla baş başa kalırsanız, neler yapılabileceğini doktorlarımıza sorduk:

Medikal Estetik Hekimi Dr. Şule Şakrak:

kırışıklık“Hatalı botoks uygulamasına geçmeden önce gerekli araştırmaları yapmanın yanı sıra, istediğiniz sonuçları almanın en iyi yolu Botox'un ne olduğunu, neden işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını anlamaktır.

Botulinum toksini, sinirleriniz tarafından salınan ve kaslarınızı kasılmaya teşvik eden sinyali bloke ederek çalışır.

Yüz ifadesinin belirli kaslarını gevşeterek, üstteki cildin katlanmasını geçici olarak önleyebilirsiniz, bu da ciltteki gelişmiş kırışıklıkların bir nevi durmasını sağlar.

Düzenli botox uygulaması ayrıca kırışıklıkların yer etmesini de önleyecektir.
Sule Sakrak
Peki botoks tedavisi nasıl istenmeyen bir sonuç verebilir? Botoks sonucunuz yüzdeki enjeksiyon şekline ve ne kadar toksin verildiğine bağlıdır.

Hastaları en çok ilgilendiren şey, tipik olarak bir yanda ya da her ikisinde düşen bir kaş ya da göz kapağıdır.

Botoks çok düşük doz verilirse veya alında çok fazla botoks kullanılırsa, düzleşme veya ağır kaş durumu yaşanır.

Ek olarak, amaçlanan hedef dışındaki kaslar gevşetildiğinde Botoxtan istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir.”

Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor:

botox işlemi“Botoks deneyiminizin ters gitmesi çok fazla botoks uygulanması ve aşırı donmuş bir görünüm oluşturması olabilir.

Hatta bazı bazı kaslar diğerlerinden daha güçlüdür ve bu durum da asimetriye neden olabilir. Herkes botoksa farklı tepki verir.

Bu sebeple hastalara kişiye özel kas gücüne göre dozlar ve uygulama, yer tercihleri her hastada dikkat edilmeli böylece hem uzun soluklu hem memnuniyeti yüksek tutarız.
Sevgi Ekiyor
Ekleyerek ayarlamak kolaydır, ancak doğal olmayan veya tuhaf görünümü iyileştirmek maalesef botoksta zordur.

Gerçekten iyi bir botoks neredeyse fark edilemez olmalı, sizi daha taze ve dinlenmiş halde bırakmalı."

Medikal Estetik Hekimi Uzm.Dr. Meriç Yıldız:

medical estetik botoks“Botoks söz konusu olduğunda bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber Botox geçici sonuçlar veren bir prosedürdür, yani “kötü” bir Botox vakası bile zamanla düzelecektir.

Kötü haber ise etkileri tersine çevirmek için pek bir şey yapamıyor olmamız. Sabırlı olmak ve zamanın geçmesine izin vermek, prosedürü düzeltmek için en iyi seçeneğinizdir.
Meric Yildiz
Özetle etkisinin geçmesini beklemekten başka yapacak bir şey yoktur ve sonuçlar genellikle üç ila beş ay arasında sürer.”

Medikal Estetik Hekimi Dr. Cihan Bolat:

botoks“Botoks tedavinizin size istediğiniz sonuçları vermediğini düşünüyorsanız, fikriniz bir veya iki hafta içinde değişebilir. Botoksun tam sonuçlarını almak için 10-14 gün beklemek gerekiyor.

Bu durum ürüne farklı zamanlarda farklı kasların tepki vermesinin bir sonucudur. Daha fazla Botox ekleyerek düzeltilebilecek bir sorununuz varsa, o zaman 'kötü' botoks tedaviniz, iyileştirilebilir.
Cihan Bolat
Bu taktik, çok fazla Botox almış biri için işe yaramaz zira bu da genellikle "donmuş" bir görünüme neden olur. Enjeksiyon eğer asimetrik bir etki yaratmışsa bu ilave yardımcı olabilir.

Örneğin Botox kası geçici olarak zayıflattığından yüzün bir tarafı hala "daha güçlü" ve daha yüksek bir görünüme neden olacak şekilde hareket edebiliyorsa, o bölgeye daha fazla Botox eklemek kasın gevşemesine yardımcı olacaktır.”

Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat:

botoks tedavisi“Botoks tedavisinin amacı yüzü tamamen dondurmak değil, yüzün hala hareket edebileceği doğal bir görünüm sağlamaktır. Alına aşırı botoks vermek kaşların düşmesine veya düzleşmesine neden olabilir.

Alnın sadece ortasına enjekte etmek, aşırı kavisli görünen bir 'joker kaşına' neden olabilir. Kaz ayaklarını aşırı derecede tedavi etmek aslında gülümsemenize engel olabilir.
Gokce Haspolat
Nadiren iki kaş ortası çizgiye aşırı botoks vermek, göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir.

Botoks tedavisinde en iyisi yavaş başlamak, ilerlemek ve her zaman en iyi sonuçları elde etmek için tedaviyi uygulayan doktoru çok iyi araştırmaktır.

Bu riskleri en aza indirmek için deneyimli bir doktor gerekir. Botox sonucunun kötü olması, tedavinin kötü olduğu anlamına gelmez. Sonucunuz doktorunuzun becerisine ve uzmanlığına bağlıdır.”
 

Sonuç Olarak

botoks sonucuBotoks randevunuzun beklediğiniz sonuçları vermediğini düşünüyorsanız, öncelikle tedavinin tam olarak başlaması için 10-14 gün beklediğinizden emin olun.

Tedavinizin etkilerini tersine çevirebilecek pek bir şey yok. Zamanın dışında.


Yayınlanma tarihi: 01/11/2022

-

Son Güncellenme: 01/11/2022

Başa Dön