Doktorlar İçin Instagram Kullanma Kılavuzu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Doktorlar İçin Instagram Kullanma Kılavuzu

Instagram yaptığınız kaliteli işi, uzmanlığınızı, özenli, uzman personelinizi ve hatta biraz kişiliğinizi sergilemek için oldukça etkili bir mecra. Instagram öncelikle kişisel bir sosyal ağ olsa da, kullanıcıların % 80'i işletmeleri de takip ediyor.

Bir Instagram fenomeni diğer adıyla bu mecrada tanınır birisi olmak için asla çok geç değil. Instagram ile kişisel düzeyde deneyiminiz olmuş olabilir, ancak isminizi, kliniğinizi temsil ederken, hangi içeriğin gönderilmesi, uygulamanızın ne sıklıkta gönderilmesi, gerçekte kimlerin gönderi paylaşması gerektiği gibi bazı farklı hususlar olacaktır.

Bir Planınız Olsun ve Gerçekçi Hedeflerle Başlayın

instagram kullanım kılavuzu

Instagram, görsel ağırlıklı bir platform ve estetik uygulamaları için oldukça iyi ve başarı kazanılabilecek bir mecra. Peki instagramda "başarı" ne demek? Temel bilgilerle başlayalım:

  • Uzmanlığınızı ve sonuçlarınızın genel kalitesini vurgulayın
  • Takipçilerinize uygulamanız hakkında bilgi verin
  • Belirli tedaviler veya promosyonlar hakkında farkındalık yaratın
  • Gönderilerinize verilen karşılıklara mutlaka cevap verin, soruları proaktif olarak yanıtlayın
  • Paylaşılabilir içerik türleri örneğin fotoğraflar, videolar, metin tabanlı görüntüler, hasta görüşleri hazırlayın.
  • Genel tonunuzu mutlaka belirleyin nasıl olacaksınız ciddi mi, esprili mi? Yoksa sadece bilgi mi vereceksiniz?
  • Tüm bunları hazırladıktan sonra, en iyi sonuçları alan Instagram hesaplarının aktif, tutarlı ve sürekli olarak bilgilendirici ve eğlenceli içerik karışımı sağladığını hatırlatmakta fayda var. Instagramın sadece fotoğraflar için olmadığını unutmayın, bu nedenle paylaşım seçkiniz ara sıra metin tabanlı fotoğraf veya videolar da olmalıdır.
  • Instagram hikayeleri, ana yayınınızın bir parçasıdır. Burada takipçileriniz için değerli veya eğlenceli olabilecek günlük, hızlı tüketilen haber içerikleri, gündemi yakalayan eğlenceli paylaşımlar yapılabilir.
  • Kalite, kurumsallık evet çok önemli. Gönderilerinizi iyi düşünülmeli ve her zaman genel üslubunuz ve mesajınızla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.
  • IG Tv, Instagram canlı yayınları yapın. Soru cevap, herhangi bir konu hakkında sohbet olabilir.
  • Stoyden sorular sorun, anketler yapın.
  • Çoktan seçmeli görsellere uzmanlığınıza ait tedavilerden derlemeler yapabilirsiniz.
  • Web sitenize, blog sayfalarınıza, Youtube kanalınıza  yönlendirmeler yapabilirsiniz.

 Personelinizi Dahil Edin

Etkili bir Instagramın varlığını sürdürmek için tüm personelinizin katılabileceği birkaç yol vardır. Personel üyeleri içerik oluşturma ve iş akışı konusunda size yardımcı olabilir. Personelinizden birinin Instagram deneyimi varsa, onlara liderlik etmelerine izin vererek Instagram stratejiniz hakkında "büyük resmi" düşünmelerine yardımcı olmayı isteyebilirsiniz. Instagram, birkaç farklı kişinin tek bir hesapta oturum açmasına izin verdiği için, personelin geri kalanı da içerik oluşturmaya yardımcı olabilir ve bunları "taslak" olarak kaydedebilirler. Klinik içinden görüntü çekebilir, sizinle röportaj yapabilirler. Tüm bu çabalar, pratiğinizin daha samimi ve davetkar görünmesini sağlarken, personelinizin sıradan bir iş gününü renklendirmeye yardımcı olacaktır. Bununla birlikte, her personelin Instagram'ı kullanmayı tam olarak anlamayacağını veya bundan zevk almayacağını unutmayın.

Diğer Estetik Hesaplardan İlham Alın

instagram planlaması

İçerik oluşturmak eğlenceli olabilir, ancak başlarken ne tür içerik oluşturacağınızı tam olarak bilemeyebilirsiniz. Bu engeli aşmanın bir yolu, diğer Instagram hesaplarından ilham almaktır. Diğer başarılı hesapların yaptığı şeyleri kontrol etmek, kendi pratiğiniz için birkaç benzer fikir geliştirmenize yardımcı olabilir. Hashtagleri taramak da güzel bir fikir olabilir örneğin #plasticsurgery , #botox veya uzmanlığınızla ilgili diğer konulara bakın, ilham verici hesapları keşfetmenize yardımcı olabilir.

Instagram Profilinizi Pazarlayın

Doğal olarak, Instagram hesabınızdan ne kadar çok insan haberdar olursa, yeni takipçiler kazanma ve potansiyel hastaları, hastaya dönüştürme olasılığınız o kadar artar. Varlığınızı büyütmek için yorumları beğenmek ve yanıtlamak, keşfe yardımcı olmak için hashtag kullanmak gibi yöntemler var. Ayrıca;

Instagram hesap bilgilerinizi e-posta yazışmalarınıza, yardımcı materyallerinize ve randevu kartlarınıza ekleyebilirsiniz

Kliniğinizin bekleme odasında instagram adresinizi sergileyebileceğiniz bir işaret oluşturun, hastalarınızı, hesabınızı takip etmeye davet edin

Firmanız zaten diğer sosyal medya kanallarında aktifse yeni Instagram hesabınızı buradan da duyurabilirsiniz.

Son olarak, hiçbir zaman genel stratejinizi değiştirmekten, yeni şeyler denemekten korkmayın.


Yayınlanma tarihi: 28/01/2021

-

Son Güncellenme: 15/02/2021

Başa Dön