Doğru Bir SEO Uzmanı Bulmak İçin 4 İpucu


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Doğru Bir SEO Uzmanı Bulmak İçin 4 İpucu

Artık bir SEO Uzmanı tutmanın bazı faydalarını biliyorsunuz, şimdi sıra geldi onu bulmaya…

Bu konuda size yardımcı olmak için, birkaç ipucu derledik

1. Bazı SEO Temellerini Bilin ve Hedeflerinizi Tanımlayın

hedefSezgisel gibi görünse de, bir uzmanı işe almadan önce bazı SEO temellerini kendiniz öğrenmek, bilmek iyi bir fikirdir.

Temel bilgileri bilmek, bir SEO kampanyasının nasıl görünmesini istediğinizi ve neyi başarmak istediğinizi tanımlamanıza yardımcı olacaktır.

Örneğin, yalnızca 'daha fazla trafik' elde etme hedefine sahip olmak biraz geniş kapsamlıdır. Bunun yerine, belirli bir zaman diliminde ne kadar yeni trafik getirilmesini istediğinizi tanımlamaya çalışın, örneğin, 'Önümüzdeki 12 ayda web trafiğimi %15 artırmak istiyorum'.

Hedefleriniz ne kadar spesifik olursa o kadar iyi olur. Birlikte çalıştığınız SEO uzmanı, hedeflerinizi ve hedeflerinizi tanımlayarak, hedeflerinizin gerçekçi olup olmadığı ve bunlara ulaşılıp ulaşılamayacağı konusunda size çok daha net bir anlayış sunabilecektir.

2. Meslektaşlarınızdan Öneriler Alın

öneriGüvenilir bir SEO Uzmanı bulmanın en kolay yolu, profesyonel ağınıza yani diğer doktorlara sormaktır.

Bir meslektaşınızın size birisini yönlendirmesi her zaman en iyi yoldur zira memnun kalmıştır ki size öneriyordur.

3. İnceleme Sitelerini Kontrol Edin

araştırmaFarklı siteler size bölgenizdeki en iyi SEO Ajansları ve Profesyonellerinin ayrıntılı listelerini verebilir.

Bunu yapmanın en hızlı yolu, Google'a 'en iyi SEO hizmetleri veren ajanslar” yazmak, ilk bağlantıyı tıklamak. Bölgenizdeki en iyi SEO şirketlerinin bir listesini bulursunuz.

SEO uzmanları veya işe almak istediğiniz şirketleri inceleyip, seçenekleri daraltarak, doğrusunu bulabilirsiniz.

4. Görüşleri ve Vaka Çalışmalarını Kontrol Edin

görüşlerBir şirketin veya SEO uzmanının incelemelerini kontrol etmenin yeterli olduğunu görebilirsiniz, ancak hizmetlerine ve süreçlerine daha derinlemesine bakmak için referansları ve vaka çalışmalarını kontrol etmek isteyebilirsiniz.

İşe almadan önce bir seo uzmanına hangi soruları sormalısınız?

Potansiyel SEO uzmanlarını veya çalışmak istediğiniz şirketleri kısa listeye aldıktan sonra görüşme sürecine başlayabilirsiniz.

Herhangi bir görüşmede olduğu gibi, adaylarınıza sorabileceğiniz bir dizi soru hazırlamak iyi bir fikirdir.

Bu soruların amacı, şirketin/bireyin sağladığı hizmetleri daha iyi anlamak, arzu ettiğiniz sonuçları alıp alamayacaklarını görmek ve uzmanın sizin için en uygunluğunu keşfetmektir.

İşte sorulacak bazı soru örnekleri… 

Sektörümde Deneyiminiz Var Mı?

deneyimSEO, tüm girişimlere uyan tek bir boyut değildir ve anlamlı sonuçları görmek için gereken süre siteden siteye farklılık gösterebilir.

Birlikte çalışmayı düşündüğünüz herhangi bir potansiyel SEO uzmanına sektörünüzle/işletmenizle ilgili önceki deneyimleri hakkında soru sorun. Bu size adayın yardım edip edemeyeceği konusunda daha net bir fikir verecektir.

Geçmiş Müşterileriniz ve Sonuçları Hakkında Bilgi Paylaşır Mısınız?

çalışma sonularıBir adayın çalışmasıyla ilgili geçmiş vaka çalışmalarını zaten incelediyseniz, bu soru gerekli olmayabilir.

Deneyimli bir SEO uzmanı veya şirketi, müşteriler için elde ettikleri önceki sonuçları size göstermek için paylaşabilecekleri kaynaklara sahip olmalıdır, bu yüzden sormaktan korkmayın.

SEO'nun Hangi Alanlarında Uzmansınız / En Önemli SEO Teknikleriniz Nelerdir?

seo alanlarıSEO alanlarını ve bir adayın uzmanlaştığı teknikleri sormak, işletmeniz için doğru olup olmadıklarını belirlemenize yardımcı olacaktır.

Deneyimli bir SEO uzmanı, uzmanlaştığı SEO tekniklerini veya alanını ve bu teknikleri web sitenizin arama motoru sıralamasını iyileştirmek için nasıl kullanacaklarını anlatmakta sorun yaşamamalıdır.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, elde etmek istediğiniz sonuçlar hakkında spesifik olmaya çalışın. Bunu yapmak, işletmeniz için doğru olmayan adayları ayıklamanıza yardımcı olurken, aynı zamanda hedeflerinizin ne kadar gerçekçi olduğuna dair bir fikir verir.

Bir SEO uzmanı ile çalışmak, birçok web sitesi ve işletme sahibi için önemli bir karardır. 

SEO, herhangi bir işletmenin dijital pazarlama stratejisinin temel bir parçasıdır ve SEO uzun bir süreç olsa da, sitelerinin sıralamasını yükseltmek ve gelirini artırmak isteyenler için gerekli bir yatırımdır.

Özel bir SEO uzmanı veya uzmanlardan oluşan bir ekiple çalışmayı düşünüyorsanız, adayı veya ekibi uygun şekilde incelemeniz gerekiyor.

Alakalı sorular sorarak ve ulaşılabilir SEO kampanya hedeflerini ve uzun vadeli bir stratejiyi net bir şekilde tanımlayarak, birlikte çalıştığınız SEO uzmanının uzun vadeli hedeflerinize uygun olduğundan emin olabilirsiniz.


Yayınlanma tarihi: 17/08/2022

-

Son Güncellenme: 17/08/2022

Başa Dön