Doğal Yollarla Diş Beyazlatmanın Pratik Yolları!

Diş Beyazlatma

Doğal Yollarla Diş Beyazlatmanın Pratik Yolları!

Kim dişlerinin bembeyaz olmasını istemez ki. İşte kısa sürede ve doğal yollarla diş beyazlatmanın pratik yolları! 

Gülümsediğinizde dişlerinizin daha parlak görünmesini istiyorsanız, evde doğal yöntemlerle dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

Sararmış Dişleriniz Pratik Yöntemlerle Beyaz Görünebilir

1- Karbonat:

karbonatNeredeyse herkes tarafından bilinen doğal diş beyazlatma malzemesi karbonat; ağızdaki bakterileri ve diğer mikroorganizmaları da öldürüyor. 

Karbonattaki sodyum bikarbonat, köpürmeyi sağlayarak diş yüzeylerindeki lekeleri çıkarır. Ayrıca, ağızdaki plak tabakasını (diş taşı) temizliyor.

 2- Sofra Tuzu:

sofra tuzuDiş beyazlatma özelliği bulunan sofra tuzu; yoğun konsantrasyonlu kullanımlarda, diş eti iltihabında ki ödemi azaltıyor. Tuz her ne kadar antibakteriyel özellikler taşısa da, tüm bakterileri temizleyemiyor.

3- Gliserin:

gliserinBakterilerin bulunduğu bir çözeltiye bir damla gliserin damlatıldığında, ortamdaki tüm mikroorganizma faaliyetlerinin durduğu gözlemlenmiştir. 

1 tatlı kaşığı karbonatı, bir tutam tuzla karıştırarak içine birkaç damla sirke ekleyin. Diş fırçanızın üzerine sürerek, dişlerinizi fırçalayın. Bu sayede, dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz.

4- Çilek:

çilekİçeriğindeki malik asit (beyaz, kristal yapılı, katı organik asit) ile kanamayı durdurucu ve plak oluşumunu engelleyen bir etkiye sahiptir. 

Bu yöntem, ayda bir veya iki defa kullanılmalı aksi taktirde, diş minesine zarar verebilir.

5- Zeytin:

zeytinTuzlu suya zeytin koyduktan sonra bir müddet bekletin. Daha sonra bu suyla gargara yaptığınızda, diş etleriniz güçlenecek, diş eti kanamanız varsa ortadan kalkacaktır.

6- Sebzeler:

sebzelerBrokoli, salatalık ve havuç gibi sağlığa oldukça yararlı olan sebzeler; aynı zamanda, birer doğal diş temizleyicisidir.


Yayınlanma tarihi: 19/06/2017

-

Son Güncellenme: 28/03/2023

Başa Dön