Doğal Görünümlü Saç Ekimi İçin 5 Anahtar Kural

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Doğal Görünümlü Saç Ekimi İçin 5 Anahtar Kural

Her gün saç ekimi yaptırmak isteyen birçok insanla iletişim kuruyoruz ve hepsinin ilk söylediği cümle “Doğal görünümlü saç ekimi istiyorum!” oluyor. Neden?

Çünkü pek çok kişiyi saç ekimi yaptırmaktan alıkoyan en önemli sebep, saç ekimi yaptırdığının anlaşılacak olmasından korkmasıdır. Doğal görünümlü saç ekiminin ayrıntılarını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini Gold City Hair Saç Ekimi Merkezi anlatıyor:
Gold City Hair

“Evet bize de en fazla gelen sorudur ve insanlar yapay duran, kendi saçıymış gibi durmayan hatta peruk zannedilen saç görünümünü istemedikleri için, saç ekimine imtina ile yaklaşıyorlar. Açıkçası çok da haklılar, etrafımızda çok fazla bu tarz saç ekimi sonucu görünce, bu şekilde kaygı yaşanması çok normal.

Dilerseniz doğal görünümlü saç ekimi için dikkat edilmesi gereken noktaları size sıralayalım:

Saç Ekimi Merkezinin Deneyimine Önem Verin

Çok fazla saç ekimi merkezi var. İçlerinden birisine odaklanmak ve seçim yapmak için, ilk bakılması gereken konu deneyimdir. Özellikle saç ekimini yapan ekibin tecrübesi ve ekibin saç ekimine yatkınlığı, doğal bir saç ekimin ilk kuralıdır diyebiliriz.

Öncesi Sonrası Fotoğraflarına Bakın

Dijital mecralar, saç ekimi merkezinin, saç ekimi öncesi ve sonrası fotoğraflarını değerlendirmeniz için harika mecralardır. Merkezin web sitesine, sosyal medya platformlarına mutlaka bakın. Yorumları okuyun. Öncesi sonrası fotoğrafları inceleyin. Bu sizin için karar verme sürecinizde son derece etkili olacaktır.

saç ekimi öncesi sonrası

Saç Çizgisine Odaklanın

Doğal görünümlü saç ekiminin kilit noktası saç çizgisidir. Yaşa bağlı olarak bu saç çizgisi gerilemeye başlar. Genç yaşlarda saç çizgisi daha öndeyken, ileri yaşlarda bu çizgi daha geriden başlar.

Eğer 40’lı yaşlarda birisine çok önden yapılmış bir saç ekimiyle karşılaşırsanız, bunun doğallık hissini vermediğini göreceksiniz. Ayrıca genç bir hastaya da gelecekteki saç dökülme seyri göz önünde tutularak ön saç çizgisi belirlenmelidir.

Saçların Eğimi Bir Diğer Önemli Konudur

saç ekimiSaçlarımızın doğal bir eğimi vardır. Donör alandan alınan greftler, nakledilen alanlara doğru bir eğimle ekilmezlerse, yine aynı şekilde bu durum doğallığı bozacaktır. Dahası hiç eğim verilmeden açılan kanallar da yine çim adam görüntüsü ile sorun yaratacaktır.

Saçların Sıklığı Önemlidir

Evet saçların sıklığı önemlidir ama sıklık büyük oranda mevcut donör alanla bağlantılıdır. Yani donör alanda yeteri kadar greft yoksa, bu çok mümkün olmayabilir.

Fakat bu noktada da homojen bir dağılım yaparak, donör alandaki greftleri 1’li, 2’li 3’lü şekilde doğru ayrıştırıp, doğru yerde kullanarak, yine en doğal saç ekimini yapmak mümkündür.”


Yayınlanma tarihi: 14/12/2020

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön