Dişlerde En Sık Yapılan Kaplama: Zirkonyum Kaplama

Diş Kaplamaları

Lavantin Dental Clinic tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Dişlerde En Sık Yapılan Kaplama: Zirkonyum Kaplama

Diş ya da implant üzerine çeşitli materyaller kullanılarak farklı kaplamalar yapılabilmektedir. Zirkonyum materyalinden yapılan kaplamalar da bunlardan birisidir.

Zirkonyum, gerek ışık geçirgenliği gerekse doğal dişe yakın ışık kırılma özellikleri sayesinde kullanılan en estetik malzemelerden birisidir.

Zirkonyum kaplama ile ilgili tüm bu detayları Lavantin Dental Clinic uzmanları sorduk:
Lavantin Dental Clinic whatsapp

Metal Destekli Protezler ve Zirkonyum Protez Farkları

zirkonyum kaplamaMetal destekli porselenlere göre estetik üstünlükleri çok fazladır.  Günümüzde kullanım sıklığı metal destekli protezleri geçmiştir. Metal destekli porselenler iç yapılarında metal bulundurduğu için doğal dişlerimizde olduğu gibi ışığı geçirmez tam aksine yansıtırlar.

Bu yansıma grimsi bir görünüme neden olabilir. Ancak zirkonyum alt yapılı porselenler ışığı doğal diş gibi geçirir ve diğer dişlerimizden ayırt edilemeyecek kadar estetik yapılabilir.

Zirkonyum dişler metal destekli porselenlere göre maliyet açısından daha pahalı gibi gözükse de gerek doğal dişe benzemeleri gerekse uzun süre kullanım avantajlarına bakıldığında bu dezavantaj ortadan kalkmaktadır.

Zirkonyum Kırılgan Bir Malzeme Midir?

zirkonyum before and afterHer ne kadar zirkonyum porselenlerin daha hassas ve kırılgan olduğu söylense de yapılan bilimsel çalışmalar oldukça dayanıklı olduğunu göstermektedir.

Zirkonyum dişler diş renginde alt yapısı, estetik avantajları ve hafifliği ile en sık uygulanan protezlerdendir.


Yayınlanma tarihi: 29/12/2021

-

Son Güncellenme: 31/03/2023

Başa Dön