Diode (Diyot) Lazer Epilasyon Nedir & Fiyatları Ne Kadar?

Lazer Epilasyon
Lazer Epilasyon tedavisinde öne çıkan merkezler

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Diode Lazer Epilasyon Nedir & Fiyatları Ne Kadar?

Koyu cilt rengine sahip kişilerin imdadına koşan diode diyot lazer epilasyon hakkında ayrıntılı bilgi almak için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

İçindekiler

 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Nedir?

diode lazer cihazı

Genellikle Alexandrite lazer epilasyon ile çokça karşılaştırılan diode diyot ütüleme lazer epilasyon cildin daha derine nüfuz etmesi için tasarlanmış, daha uzun bir dalga boyuna sahip estetik uygulamadır.

Diyot lazer epilasyon tedavileri, bu haliyle koyu tenli ve orta koyu ten rengine sahip kişilerde oldukça etkilidir.

Çok yönlü bir yönteme sahip olan bu lazer epilasyon uygulaması teknolojideki gelişmelerin artmasıyla neredeyse ağrısız bir işlem haline gelmiştir.

Diğer lazer epilasyon tedavileri ile karşılaştırıldığında, diode lazer tedavisinin tamamlanması için genellikle daha az seans gerekir.

Tabii ki, oturum sayısı kişiden kişiye değişecektir.

 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?

diode lazer nasıl yapılır

Diode diyot lazer epilasyon, diğer adıyla ütüleme lazer epilasyon foliküldeki melanini hedefleyerek kıl köklerini uyarmak ve hasar vermek için lazer ışınları teknolojisini kullanan bir tedavidir.

Melanin, saça rengini veren pigmenttir. Melanin varlığı, lazerin hassas bir şekilde hedeflenmesini, kıl folikülünü ısıtmasını ve hasar görmesini sağlar.

Tüm tüyler aynı anda aktif olarak büyümez, bu nedenle tüm tüylerin alındığından emin olmak için hasta tüm saç büyüme döngüsü boyunca tedavi edilmelidir.

Uygulama öncesi cilde buz lazerdeki gibi jel sürülür ve cihaz gezdirilmeye başlanır. Tedavi sonrası ise jel temizlenir ve günlük yaşantıya geçiş yapılır.


Epilasyon işleminin uygulanmasına dair daha detaylı bilgiye "Lazer epilasyon nasıl yapılır?" yazımızdan ulaşabilirsiniz.
 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Hangi Bölgelere Uygulanır?

diode lazer bölgeleri

Tüm yüz, tüm beden, genital bölge, sırt, karın, bacak, ayak, her yere güvenle kullanılabilen bir lazer epilasyon çeşididir.
 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Tedavisinin Fiyatı Nedir?

diode lazer fiyatları

Diode lazer epilasyon fiyatları seans başına farklı merkezlere göre değişkenlik gösterir.
 

Vücut Alanı

Düşük

Yüksek

Tam Yüz

300₺

700₺

Üst Dudak

150₺

350₺

Çene

150₺

350₺

Koltuk Altı

200₺

300₺

Bikini Bölgesi

200₺

500₺

Yarım Bacak

300₺

700₺

Yarım Kol

300₺

700₺

Göğüs

200₺

500₺

Karın

200₺

450₺

Lazer epilasyon fiyatlarına dair daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz yazımızın ilginizi çekeceğinden eminiz, tıklayarak ilgili yazıya geçebilirsiniz.
 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanabilir?

diode lazer kime uygulanır

Diode Lazer koyu ciltler için çok etkilidir. Daha ince, daha hafif kıllarda nispeten daha az etkilidir.

Hızlı tekrar oranlarına sahiptir ve geniş alanları kapsar ve daha geniş vücut bölgelerinin hızlı tedavisine olanak sağlar.


Yüz bölgeleri için son derece güvenlidir. Yüzde kullanılan lazer darbesi, cildin daha kalın olduğu vücudun diğer bölgelerinde kullanılan darbelere göre çok daha naziktir.

Herhangi bir zamanda lazerin gücünden rahatsızlık duyulursa, ayarlanabilme özelliği vardır.

 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Kimlere Uygulanamaz?

Cilt tipi açık ve kıl yapısı ince olanlarda, mevcut kılları yok etme kabiliyeti daha düşüktür.

Bu sebeple, açık tenli ve açık kıl yapısına sahip kişilere uygulanabiliyor olsa da, alınan verim azdır.

 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Kaç Seansta Biter?

diode lazer seansı

Programlamanız gereken seans tedavisi sayısı, tedavi edilmesi gereken alana bağlıdır. Çoğu durumda, 3-5 tedavide çok önemli sonuçlar görülebilir.

Tam ve kalıcı olarak çıkarılması için farklı zamanlarda 7-10 tedavi yapılması gerekebilir.

 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Acı Verir Mi?

Diyot lazer uygulamasının yapılışında ağrı duyulmaması için, başlık kısmında bulunan özel soğutucu bir modül vardır.

Bu soğutma başlığı sayesinde uygulama acısız ve ağrısız hale gelir fakat kıl yoğunluğunun fazla olduğu yerlerde bir miktar darbe hissi yaşanabilir.

 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Neden Tercih Edilir & Avantajları Nelerdir?

diode lazer cihazları

Diode lazer, cildi korurken tüyleri yok eden ve cilde nazik bir dokunuş sunan bir lazer epilasyon tedavisi şeklidir. Bu lazer epilasyon şekli, tüm cilt ve kıl tiplerine etkili bir sonuç verir ama en çok koyu ve orta cilt tipindekilere.

Diyot lazer epilasyon seçici fototermoliz teknolojisi ilkesini kullanır. Lazer, kıl folikülündeki melanini hedefler. 808 nm dalga boyundaki diyot lazer, epilasyon için altın standarttır.

Lazer doğrudan kıl folikülündeki melanini hedef alır ancak epidermisteki su, melanin ve hemoglobin tarafından emilmez. Ağrısız bir uygulama vadeden diyot lazer epilasyon, tüm bu sebeplerden ötürü avantajlıdır.
 

Diode Lazer Epilasyon Etkili Midir?

diode lazer epilasyon

Diode lazer epilasyon etkili bir tedavidir. Birçok hasta kıllarının daha uzun sürede çıktığını ve tükendiğini ifade etmektedir. Diyot lazer minimum rahatsızlık içerir.

Diode lazer epilasyon, ihtiyaçlarınıza ve kıl tipinize göre özelleştirilmiş bir tedavi sürecinin ardından kalıcı olabilir.


Tüm tüyler aynı anda büyüme evresinde olmadığından, tüyleri kalıcı olarak almak için belirli tedavi alanlarını tedavi etmek için, merkezi tekrar ziyaret etmek gerekebilir.

Kıllar vücudun bazı bölgelerinden tamamen alındıktan sonra, ancak önemli bir hormonal değişiklik gibi çok nadir durumlarda tekrar çıkabilir.


En iyi lazer epilasyon aletlerini listelediğimiz yazımızı okuyarak size en uygun cihazı bulabilirsiniz.
 

Diode (Diyot) Ütüleme Lazer Epilasyon Karar Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

diode karar süreci

Lazer epilasyon tedavisine karar vermek kolaydır zira artık pek çok seçenek mevcut ve çoğu merkez lazer epilasyon konusunda farklı tip cihazları bünyesinde barındırıyor.

Ancak tedavinin nerede yapılacağına karar vermek biraz göz korkutucu olabilir.

Diyot lazerler başta olmak üzere pek çok farklı tipte cihazla epilasyon işlemini gerçekleştiren merkezler arasında seçim yapmak için, cihazın eğitimini almış, hasta deneyimi konusunda fevkalade hizmet vermiş bir merkez seçimi yapmak en doğrusu olacaktır. 

Kliniklerdeki ütüleme lazer epilasyon uygulayıcısının eğitimli olduğunu mutlaka kontrol edin, kullandıkları makineleri sorgulayın zira farklı cilt tipleri ve farklı beden bölgeleri için farklı lazer sistemlerinin kullanılması son derece doğrudur.

Lazer epilasyon tedavileri ucuz değildir. Doğal olarak, bütçenize en uygun olan merkezi araştırırken en etkili tedaviyi aldığınızdan da emin olmanız gerekiyor.

Diode lazer epilasyon tedavisinin fiyatları da diğerleri gibi maliyetlere göre belirlenir. Yani bir klinik ucuz bir diode lazer kullanıyorsa, size daha ucuz bir tedavi sunabilecektir. 

Kısaca ucuz lazer epilasyon tedavisi ucuz lazer cihazı anlamına gelir, bu da ya tatmin edici olmayan sonuçlarla karşılaşmanıza ya da daha da kötüsü, hiç sonuç alamamanıza yol açabilir.

Unutmayın, başarısız sonuç demek uzun vadede daha fazla ödeme yapmanız demektir.

 

Diode (Diyot) Ütümele Lazer Epilasyon Hakkında Diğer Önemli Konular

diode lazer
  • Lazer epilasyon işlemi doğru uygulandığında yan etki riski oldukça düşüktür. 

  • Alanında uzman bir uygulayıcı, lazer ayarlarını cildinize ve tedavi edilen vücut bölgesine göre özelleştirmelidir.

  • Genellikle, yüz veya boyun bölgelerinde lazer uygulanan hastaların ciltleri tedaviden kısa bir süre sonra buz veya kremle soğutulur. Tende hafif kızarıklık oluşabilir.

  • Tedavinin hemen ardından cilde kozmetik herhangi bir ürün veya madde kullanılmamalıdır.

  • Yalnızca doktorun önerdiği ya da reçete ettiği ürünler kullanılmalıdır.


Yayınlanma tarihi: 13/08/2021

-

Son Güncellenme: 17/01/2022

Başa Dön