DHI Saç Ekimi ve FUE Arasındaki Fark Nedir?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

DHI Saç Ekimi ve FUE Arasındaki Fark Nedir?

Son zamanlarda sıkça karşımıza çıkan DHI saç ekimi hakkında ayrıntılı bilgiyi Gold City Hair Saç Ekimi Merkezi veriyor:
Gold City Hair
“Önce genel bir giriş yapalım. DHI, Doğrudan Saç Ekimi anlamına gelir. Bu nispeten yeni bir prosedürdür ve tıpkı FUE gibi, görünür iz bırakmaz ve sonuçlar işlemi yapan kişinin tecrübesine göre doğal görünür.

Greft çıkarma işlemi FUE'ye benzer. İlk aşamada saç kökleri küçük çaplı özel bir alet kullanılarak tek tek çıkarılır.

Saç kökleri daha sonra Choi implanter Pen olarak da bilinen özel bir ekim kalemi kullanılarak alıcı alana doğrudan ekim yapılır. DHI ile ekimden önce kanal denilen delikler açılmaz.

DHI, Bir FUE Tekniğidir

DHI saç ekimiAslında özünde DHI saç ekimi de bir FUE tekniğidir. DHI saç ekimi nedir sorusuna bakacak olursak FUE ile arasındaki farka bakmak gerekir.

DHI ve FUE arasındaki temel fark, greftlerin alıcı alana yerleştirilme şeklidir. Daha ayrıntılı incelemek gerekirse, FUE sırasında saç ekimi uzmanı çıkarılan greftleri manuel olarak ekerken, DHI saç ekiminde choi pen kalem kullanılır.

Bu alete az evvelde vurguladığımız şekliyle Choi implanter Pen diyoruz. FUE saç ekiminde ekimden önce, saç ekimi yapılacak alana kanallar açılır.

Ekim Yapılacak Alana Greft Sayısı Kadar Kanallar Oluşturulur

greftDHI saç ekiminde ise bu işlem ayrıca bir aşama olarak yapılmaz, greftler için kanallar oluşturmaya gerek kalmadan, direkt nakli gerçekleştirilir.

Dediğimiz gibi FUE yönteminde ekim yapılacak alanda bu greftlerin yerleştirileceği kanalların açılması gerekir. Bunun için çok küçük kesiciler kullanılır.

Ekim yapılacak alana greft sayısı kadar kanallar oluşturulur. Daha sonra bu kanallara penset adı verilen bir aletle greftler tek tek yerleştirilir.

FUE tekniğinde ise safir uçlu kalemlerle kanalların açıldığı Fue tekniği uygulanıyor. Bu sayede operasyon sırasında kanallar daha simetrik açılıyor ve daha doğal sonuçlar elde edilebiliyor.

Bu işlemde daha önceden slit denilen metalden yapılmış aletler kullanılırken artık daha keskin olan safir ile daha sık saç ekimi gerçekleşmektedir.
 

DHI Tekniğinin Dezavantajları

DHIDHI saç ekimi dezavantajlarına bakacak olursak yavaş uygulanan bir işlem olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin DHI saç ekiminde 3000 greft ekimi 10 saat kadar sürebilir.

Bu nedenle genellikle hastalara daha yönetilebilir haliyle 2-3 gün süren seanslar sunulabilir. 3000 greft FUE saç ekimi tekniği için yaklaşık 6 saate ihtiyaç duyulur. Ancak DHI'de aynı sayı çok daha uzun sürebilir.

Bununla birlikte, DHI prosedürünün tamamı bir günde tamamlanması planlanıyorsa, sürecin on saat veya daha uzun süreceğini öngörebiliriz.

DHI saç ekimi fiyatlarına baktığımızda ise daha yüksek maliyetleri gözlemleriz. DHI kalem tekniği saç ekimi özellikle bütçe kısıtlaması olanlar için çok tercih edilmeyebilir.

Bunun nedeni, işlem sırasında kullanılan teknolojidir. Bu yöntem, işlem sırasında daha fazla dikkat ve hata kabul etmeyen bir uzmanlık gerektirir.

Saç Ekimi Planlaması ve Teknik Seçimi

saç ekim tekniğiGold City Hair Saç Ekim Merkezi olarak kişiye özel saç ekimi planlaması ve teknik seçimi yaptığımız için, hastamızın mevcut durumuna göre hangi uygulamanın yapılabileceğini, avantajlarını ve dezavantajlarını açıkça anlatıyoruz.

Özellikle hastalarımıza avantajları daha fazla olan teknikleri sunuyoruz.

Bunların içerisinde en fazla fayda sağladığını tecrübe ettiğimiz ve sonuç kalitesi olarak çok daha verimli olduğunu gözlemlediğimiz yöntemler hem bizi hem de hastalarımızı daha çok mutlu ediyor.

Örneğin bunlardan bir tanesi safir uçlu FUE tekniğidir. DHI veya klasik FUE saç ekimine göre daha fazla avantajları vardır.

Sonuç olarak diyebiliriz ki; saç ekim teknikleri kişiye özel seçilmeli ona göre yapılmalıdır. Hiçbir tekniğin diğer tekniklerle arasında kalite farkı yoktur.

Her tekniğin kendisine has artı ve eksi yanları vardır. Sonuçta hangi teknikle işlem yapılırsa yapılsın uzman bir ekiple yapılması halinde sonuçları güzel olur."


Yayınlanma tarihi: 02/02/2023

-

Son Güncellenme: 02/02/2023

Başa Dön