Dermal Dolgu Tedavileri Artık Yeni Normal Mi?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Dermal Dolgu Tedavileri Artık Yeni Normal Mi?

Kylie Jenner'dan diğer realite yıldızlarına kadar herkes dermal dolgu yaptırdığı bildirildiğinden, bu ameliyatsız tedaviye olan talep günden güne artıyor. Ama bu bizim için ne anlama geliyor?

Hatırlarsanız, Kanadalı şarkıcı The Weeknd, Instagram'a birkaç tur dermal dolgu yaptırmış gibi görünen bir selfie yüklemişti.

Daha dolgun dudaklar, genç bir cilt, kalkık kaşlar, daha keskin elmacık kemikleri ve daha belirgin bir çene çizgisiyle karşımızdaydı.

Dahası makyaj sanatçısı Inge Grognard'ın Balenciaga ilkbahar/yaz 2020 şovu için kullandığı ifadeleri hatırlayın. Modellere dolgun, şişkin dudaklar ve vurgulanmış elmacık kemikleri yapmıştı.

Farklı koşullar olsa da, her iki örnek de dolgu konusunda küresel bir saplantımızın olduğunun yorumudur.

Dolgular ve ne kadar kullanılması gerektiği konusunda Medikal Estetik Hekimi Uzm. Dr. Berna Baygöl’ün görüşlerini aldık:

“Dolgu konusuna geçmeden evvel biraz istatistiki bilgiler vermek istiyorum. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği'nin Küresel Araştırmasına göre, 2019'da dünya çapında 13,6 milyon ameliyatsız tedavi gerçekleştirildi.

4,3 milyonu hyaluronik asit dermal dolgu maddeleri ve bir önceki yıla göre yüzde 15,7'lik bir artış var. 2015'ten bu yana baktığımızda ise muazzam bir ivme gözlemliyoruz.

İnsanlar Memnuniyetlerini Dile Getiriyorlar

memnuniyetİnsanlar memnuniyetlerini dile getirmeleri ve görüntülerindeki pozitif değişimi diğerlerinin fark etmesi sayesinde bu rakamlar günden güne yükseliyor.

Aslına bakarsanız pek çok da avantajı var. Plastik cerrahi ile karşılaştırıldığında, dolgu maddeleri invaziv değildir, ameliyatsız uygulamalardır, geri dönüşümlüdür, nispeten düşük maliyetlidir.

Minimum iyileşme süresine sahiptir. Öğle yemeği arası tedavileri' olarak anılırlar. Tıpkı bir kahve içmek gibi, öğle yemeği molasında yaptırabileceğiniz bir tedavi ve sonuç olarak, güzellik rutinimizin bir parçası olarak normalleştiler.

Sosyal Medyada İyi Görünmek İstiyoruz

Dolgu işlemleriDermal dolgu maddelerinin yükselişe geçmesinin bir başka sebebi ise, sosyal medyada iyi görünme arzusudur.

İnsanlar filtrelerin sunduğu mükemmelliğe alıştı ve gerçek hayatın onlara bunu tekrarlayabilecek çözümler sunmasını bekledi.

Ve geçtiğimiz yılı karantinada, Zoom havuzunda kendimize bakarak geçirdiğimiz için, çok daha fazla yüzümüze odaklandık.

Her sabah 10-15 dakika makyaj yapan, yüz kontürünü vurgulamaya çabalayan özetle makyaj hilelerinden yardım alan pek çok insan var.

Biz bu durumu dolgu maddeleriyle yapabiliyorsak, neden yaptırmayalım ki?

Nerede Durulması Gerektiğini Bilmek Lazım

estetik faciasıFakat burada en önemli konu nerede duracağınızı bilmenizdir. Güvenilir bir doktora giderseniz, sizi fazla ileri gitmekten alıkoyacaktır.

Evet, daha fazlasını istemek mümkün ama hastayı sakinleştirmek ve ne yapıp ne yapmayacağını anlatmak doktorun işidir.”


Yayınlanma tarihi: 30/09/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön