Dermal Dolgu Pazarı 2023-2029 Genel Analiz Raporu

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Dermal Dolgu Pazarı 2023-2029 Genel Analiz Raporu

Geçtiğimiz günlerde Dermal Dolgu Pazarı raporu yayınlayan Fortune Business, ilacın, küresel pazar büyüklüğü, payı, analizi ve trendleri hakkında genel bir bakış sundu.

Rapor, 2023-2029 arasındaki dönem için tahmini piyasa verilerini içeriyor. Bu raporun ayrıntılarına geçmeden evvel Fortune Business Araştırma Şirketi hakkında bilgi vermek istiyoruz:

Fortune Business Insights™ Nedir?

Fortune BusinessFortune Business Insights™ uzman kurumsal analizler ve doğru veriler sunarak her büyüklükteki kuruluşun zamanında kararlar almasına yardımcı olan bir araştırma şirketi.

Raporları, şirketlerin sürdürülebilir büyüme elde etmesine yardımcı olmak için somut içgörüler ve niteliksel analizlerden oluşuyor.

Deneyimli analistler ve danışmanlardan oluşan bir ekipleri var ve kapsamlı pazar araştırmaları derlemek için endüstri lideri araştırma araçlarını ve tekniklerini kullanıyorlar.

Dermal Dolgu Pazarı, 2029'a Kadar 8,74 Milyar ABD Dolarına Ulaşacak %7,4 YBBO Gösterdi

dermal dolguFortune Business Insights'a göre Dermal Dolgu Maddeleri Pazar büyüklüğünün 2029 yılına kadar 8,74 Milyar ABD Dolarına ulaşması, 2021 yılında pazar büyüklüğünün 5,05 Milyar ABD Doları olması ve %7,4 YBBO ile artması beklenmektedir.

Küresel dermal dolgu pazarı büyüklüğünün 2021'de 5,05 milyar ABD doları olduğu ve 2022'de 5,31 milyar ABD dolarından 2029'da 8,74 milyar ABD dolarına tahmin ediliyor.

Ayrıca Fortune Business Insights, “Dermal Dolgu Pazarı, 2022-2029” başlıklı raporunda, pazarın 2021'de 5,05 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleştiğinden bahsediyor. Raporda ayrıca şu ifadelere yer veriliyor:

“Kozmetik prosedürlere, özellikle yüz dolgusu gibi non-invaziv olanlara talep artmaktadır. Yüz dolgu maddeleri, daha dolgun ve pürüzsüz bir cilt sağlamak için yüz derisinin altına enjekte edilen jel benzeri maddelerdir.

Ayrıca, dudak büyütme ve akne izlerinin tedavisi gibi enjekte edilebilir implantların çeşitli başka uygulamaları da vardır. Ayrıca, Y Kuşağı ve Z Kuşağı popülasyonu arasında dolgu prosedürlerine ilişkin farkındalığın artması, pazarı önemli ölçüde destekliyor.”

Dolgu Maddelerinin Popülaritesi Pazar Büyümesini Sağlıyor

dolguDermal dolgu pazarının, tıbbi kozmetik endüstrisindeki araştırma ve geliştirmeye yapılan artan yatırım nedeniyle büyüme kaydetmesi bekleniyor.

Ayrıca dolgu tedavisinin popülaritesi son yıllarda önemli ölçüde artmıştır. Uluslararası Estetik Plastik Cerrahi Derneği'nin (ISAPS) 2019 raporuna göre, 2019'da dünya çapında hyaluronik asit dolgu maddelerini içeren yaklaşık 4.315.859 prosedür vardı ve bu, 2018'e göre %15,7'lik bir artışa tekabül etti.

Prosedür sayısındaki bu artışın pazarı yönlendirmesi bekleniyor.

Harekete dayalı olarak, hyaluronik asit segmenti 2020'de %77,1 ile en yüksek paya sahip oldu. Bu, güvenlikleri ve nispeten uzun ömürlü olmaları nedeniyle hyaluronik asit ürünlerine olan talebin artmasına bağlanabilir.

Ayrıca birçok şirket, Avrupa gibi ekonomik olarak istikrarlı ve hızlı büyüyen ülkelerde hyaluronik asit ürünleri sunmaktadır.

Bu bölgede ALLERGAN'ın (AbbVie, Inc.) tahmin döneminde segmentin büyümesini yönlendirmesi bekleniyor.”


Yayınlanma tarihi: 05/05/2023

-

Son Güncellenme: 05/05/2023

Başa Dön