Dermal Dolgu Fiyatları Neye Göre Değişiyor?

Dolgu Uygulamaları

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Dermal Dolgu Fiyatları Neye Göre Değişiyor?

Newme doktorları arasında yaptığımız incelemeye göre, dermal dolgu maddelerinin ortalama fiyatı 10.000 TL civarında. Ancak, bu maliyet, çeşitli faktörlere bağlı olarak 2.500 TL’ye kadar inebiliyor.

Dolgu tedavisi için nasıl bir bütçe ayırmamız gerektiği de, işte bu faktörlere bağlı olarak gelişiyor. Dolgu fiyatlarındaki bu dalgalanmayı ve neye göre değiştiğini doktorlarımıza sorduk: 

1) Doktorun Deneyimi:

doktor deneyimiMedikal Estetik Hekimi Dr. Ufuk Alatekin: “Aslına bakarsanız dolgu tedavinizde, yalnızca dolgu için ödeme yapmıyorsunuz, aynı zamanda doktorunuza, onun zamanına ve uzmanlığına ödeme yapıyorsunuz.

Tahmin edebileceğiniz gibi, onlarca yıllık deneyime ve dolu bir hasta programına sahip her doktorun fiyatı yüksek olacaktır.
Unutmamanız gereken en önemli şey aslında fiyat konusunda pazarlık yapmamaktır. Söz gelimi kırışıklık tedavisi için dolgu yaptırmak, size saç kestirmek kadar normal görünebilir, ancak başarısız bir dolgu prosedürünün riskleri çok daha ciddidir veya daha uzun ömürlüdür.

Araştırmanızı yapın ve doktorunuzun size güvenli ve güzel bir sonuç verecek kadar yetenekli ve elbette deneyimli olduğundan emin olun. Dolgu fiyatlarından çok, doktorun tecrübesine odaklanmanızı öneriyorum.”

2) Tedavi Edilen Bölge ve Dolgu Maddesinin Türü 

dolgu bölgeleriMedikal Estetik Hekimi Dr. Sevgi Ekiyor: “Dolgu tedavilerinin en popüler türleri ince dudakları dolgunlaştırma, yanaklara hacim katma, çene büyütme, jawline oluşturma veya nazolabial kıvrımları yani gülümseme çizgilerini yumşatma olarak söylenebilir.

Dudak dolgusu fiyatları hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız!

Tüm prosedürler gibi, fiyatlar önemli ölçüde değişebilir, bu da tedavi edilen bölgeye ve dolgu maddesinin türüne de bağlıdır. Söz gelimi göz altı olukları gibi bölgelere enjeksiyon daha zor olabilir, diğerlerinin tedavisi için daha fazla dolguya ihtiyaç duyulabilir ve bu da maliyeti artıracaktır.

İşleminiz için kullanılan dolgu türü dolgu fiyatını önemli ölçüde etkileyebilir. Doktorunuz estetik hedefleriniz için hangi ürünün en iyi olduğunu belirlemenize yardımcı olacaktır, ancak bütçe önemliyse, hangi markaların en uygun fiyatlı olduğunu sormanızda fayda var.

Juvéderm , piyasadaki en popüler hyaluronik asit bazlı dolgu markalarından biridir. Çene ve yanak büyütme için Juvéderm Voluma, dudak büyütme için Juvéderm Volbella veya Ultra Plus ve nazolabial kıvrımlar ve ağız çevresindeki diğer çizgiler için Juvéderm Vollure dahil olmak üzere çeşitli endişeleri gidermek için 10 farklı formül sunar.

Dr. Sevgi Ekiyor whatsappSık kullanılan bir diğer hyaluronik asit dolgu maddesi markası olan Restylane , hacim kazandırmaya ve derin kıvrımları yumuşatmaya yardımcı olmak için yedi farklı formüle sahiptir.

Bağ yapısı ve bağ oranı ve bağlanma çeşidi gibi birçok unsura ve tabii ki hastaya göre tercih etler değişebilir.

Radiesse, derin yüz kıvrımları için ve hatta yaşlanan ellerin görünümünü dolgunlaştırmak için kullanılabilen, kemiklerinizde doğal olarak bulunan bir bileşen olan kalsiyum hidroksilapatit ile yapılır.

Radiesse kemik hattına da enjekte edilir lift etkisi yüksektir. Radiesse in türk muadili novuma yine son zamanlarda en fazla tercih ettiklerim arasında yer alıyor.    

Yine bunların dışında eski adıyla Aquafilling yeni adıyla Los Deline ameliyatsız popo estetiği için kullandığımız dolgular arasında…”    

3) İhtiyacınız Olan Doz ve Toplam Alan Sayısı 

dolgu miktarıMedikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat: “Genellikle, dolgu paketleri 1 cc ‘den başlar. Tedavi alanına ve hastanın ne kadar hacme ihtiyacı olduğuna bağlı olarak, istediğimiz sonuçları elde etmek için 1 cc ’den fazla ürüne ihtiyacımız olabilir.

Yanaklar ve çene çizgisi de dahil olmak üzere yüzün bazı bölgelerine uyguladığımız dolgu miktarı 1 cc’den fazla olur. Doz arttıkça haliyle dermal dolgu maliyetleri de artacaktır.

Ayrıca tek bir randevuda yüzünüzün veya vücudunuzun birden fazla bölgesine enjeksiyon yaptırırsanız, bu da dolgu fiyatlarını yükseltecektir.

Farklı alanlar genellikle birden fazla doza ve farklı dolgu türlerine ihtiyaç duyar.
Dr. Gökçe Haspolat whatsappŞunu da unutmamak gerekiyor, bazı dermal dolgu maddeleri diğerlerinden daha uzun süre dayanır, bu da uzun vadede daha az randevu anlamına gelir.

Örneğin, çene hattı dolgusu ve yanak enjeksiyonları için kullanılabilen çoğu formül en az bir buçuk yıl ve üç yıl kadar sürebilir.

Özellikle yüz dolgularında yüzün daha hareketli bölgeleri dolguyu daha hızlı metabolize etme eğilimindedir. Bunlar, dudaklar, burun ve ağız çevresindeki derin yüz kıvrımlarıdır.

Dudak enjeksiyonları için kullanılan en uzun ömürlü dolgu maddesinin bile bir yıldan fazla sürmesi pek olası değildir. Bu alanlarda sonuçlarınızı korumak için daha sık tedavi görmeniz gerekecek ve bu da daha fazla randevu daha fazla harcama demek.

Fakat şunu da eklemek lazım dolgularda %10’luk kısım bedende kalır. Örneğin, çene hattına 3 ml dolgu kullanıldı diyelim, 1 sene sonra etkisi gittiğinde aynı ml yapılmaz, daha az dolgu kullanırız. 


Yayınlanma tarihi: 09/02/2022

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön