Ne Kadar Çok Greft Toplanırsa O Kadar Çok Saç Mı Çıkar?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Ne Kadar Çok Greft Toplanırsa O Kadar Çok Saç Mı Çıkar?

Ağırlıklı olarak erkeklerin, ancak kimi zaman kadınların da karşı karşıya kaldığı saç dökülmesi sorunu, saç ekimi sayesinde başarıyla çözülebiliyor.

Ülkemizde ilerlemiş tekniklerle yapılan saç ekimi işlemleri hem yerli hem yabancı hastalar için doğal ve tatmin edici sonuçlar sağlıyor.

Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin saç yapısı incelendikten sonra ayrıntılı bir analiz yapılıyor.

Bu analiz neticesinde saç tipi, dökülme seviyesi, donör bölgeden ne kadar greft alınacağı, saç çizgisinin nereden başlayacağı gibi detaylar belirleniyor.

Bazı durumlarda hastalara iki seanslık saç ekimi yapılabiliyor. Tüm saç ekimi sürecinin başrol oyuncuları ise greftler.

Donör bölgeden itinayla toplanan greftlerden titizlikle ayrılan saç kökleri transfer yapılacak bölgeye yine büyük incelikle yerleştiriliyor.

Bu noktada hemen herkesin aklına aynı soru geliyor: Ne kadar çok greft toplanırsa o kadar çok saç mı çıkar?

Konuyla ilgili ayrıntıları deneyimli Gold City Hair Saç Ekimi Merkezi uzmanlarına sorduk.  konuyu anlatmaya öncelikle greftin ne olduğunu açıklayarak başlıyor:
Gold City

Greft Nedir?

greft“Saç ekimi sürecinde sıklıkla duyulan greft terimi, içinde saç kökü bulunan sağlıklı bir cilt dokusunu tanımlar. Bu cilt dokusunun içerisinde bir ya da birden fazla, bazen dört kadar saç kökü barınmaktadır.

Özel bir kesecik içinde bulunan bu saç ve deri dokusu saç ekim işleminin stiline göre farklı teknikler kullanılarak toplanır.

Greftlerin belli bir ömrü bulunmaktadır ve saç ekim işlemi esnasında en çok dikkat edilen konulardan biri de greftlerin bu hassas yapısıdır.

Bununla birlikte donör bölgeden alınacak olan bu greftlerin içerdiği kök sayısı da önem taşımaktadır.

Yapılan saç ekim işleminin başarılı sonuç vermesi için greftlerin tekli köklerden oluşmamasına dikkat etmek gerekir.

Bu noktada detaylı bir analiz yapılır ve çift kök içeren greftlerin toplanmasına özen gösterilir.”

Saç Ekimi İçin Greft Neden Önemlidir?

graft sayısı“Greftler saç ekimi işleminin olmazsa olmaz parçasını oluşturmaktadır. Genellikle ense bölgesinden toplanan bu saç kökü demetleri tüm sürecin başarısını belirler.

Tabii greftlerin donör bölgeden nasıl toplandığı ve transfer alanına nasıl yerleştirildiği de aynı ölçüde önemlidir.

Uygun teknik ve ekipmanla toplanan yeterli sayıdaki greftlerin içinden ayrılan saç kökleri dikkatle donör alana yerleştirilir.

Ekim işlemine kadar geçen süre içerisinde greftleri canlı tutmak için özel solüsyonla dolu kaplar kullanılır.

Greftlerin ne kadar sayıda olması gerektiği işlemi yaptıran kişinin kişisel özelliklerine göre değişir. Yaş, cinsiyet, saç tipi, saç dökülmesinin şekli gibi ayrıntılara bağlı olarak gereken greft sayısı belirlenir.”
 

Çok Greft Çok Başarı Sağlar Mı?

greft sayısı ve başarı“Her hastanın donör bölgesinden alınabilecek maksimum greft miktarı vardır. Saç ekimi için greftlerin tamamının toplanması gerekmez.

İşlemden önce yapılan ayrıntılı analizde transfer için gereken greft sayısı belirlenir ve bu sayıda greft toplanır. Saç ekim işlemleri uzun süren cerrahi operasyonlardır.

Komplikasyon riski ve başarısızlık ihtimali düşük olsa da saç ekimi ustalık ve yetenek gerektirir. İtinayla toplanan greftlerin içinden titizlikle ayrılan saç köklerinin transfer alanına sabırla ve düzenli bir şekilde yerleştirilmesi gerekir.

Tüm saç ekim işlemi sürecinde en önemli nokta toplanan greftlerin transfer alanına ne kadar sayıda yerleştirildiği değil, maksimum verim alınabilecek şekilde planlanmasıdır.

Çünkü saç nakli yapılacak greft sayısı cildin kabul edebileceğinden fazla miktarda olursa saç ekimi yapılan saçların tutma oranı çok düşecektir.

Aynı şekilde eğer uygun şekilde toplanmamış greftler ve başarılı bir biçimde yerleştirilmemiş saç kökleri söz konusuysa yeni saçların çıkma sıklığı beklendiği gibi olmayacaktır.”

Her Bölgeye Aynı Sayıda Greft Mi Gerekir?

saç ekimi“Saç dökülmesi ağırlıklı olarak önlerde yaşansa da tepe kısmı ve yanlarda da görülebilir. Hangi bölgeye ne kadar greft gerektiğine karar vermek için saç ekiminden önce yapılan detaylı analizden yararlanılır.

Saçtaki dökülme tipi, saçın yapısı, donör bölgenin niteliği belirlendikten sonra hangi bölgeye ne kadar greft gerektiğine karar verilir.

Çoğu zaman birden fazla noktaya ekim yapılacaksa işlemin sonuçlarının uzun ömürlü olması için farklı tarihler belirlenir.

Aynı anda iki bölgeye saç ekimi yapılması yüksek sayıda greft ihtiyacı doğurur. Bu ihtiyaç duyulan yüksek sayı hem saç nakli yapılan saçların tutma oranını düşürmekte hem de donör bölgesine zarar verilmesi riskini artırmaktadır.

Bu durum ekim bölgesinde seyreklik oluşmasına ve donör bölgesinde homojen görüntünün bozulmasına neden olabilir bu da saç ekimi işleminin başarı oranını olumsuz etkilemektedir.”

Çok Greft Çok Başarı Değildir

greft başarısı“Sonuç olarak saç ekim işleminin başarısı ne kadar çok greft kullanıldığına bağlı değildir. Her hastaya özel yapılan planlama neticesinde ekim gerçekleştirilmesidir.

Toplanan greftlerin içinden seçilen köklerin tutma oranı yüksekse az sayıda greftle de başarılı sonuçlar almak mümkündür.

Köklerin tutma oranını belirleyense, yukarıda bahsettiğimiz gibi, deneyimli ve yetenekli eller tarafından sabırla yapılan saç ekim işleminin kendisi ve hastanın cilt yapısı ile beraber sağlık durumudur.

Saç ekimi işlemi tamamlandıktan sonra yeni köklerin canlı kalması ve sağlıklı bir şekilde tutunabilmesi için işlem sonrası bakım da büyük önem taşımaktadır.

Bu nedenle saç ekiminden sonraki bakım talimatlarına uyulmalı ve sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi sağlanmalıdır.”


Yayınlanma tarihi: 10/11/2022

-

Son Güncellenme: 10/11/2022

Başa Dön