FUT Saç Ekimi Neden Artık Çok Tercih Edilmiyor?

Saç Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Gold City Hair Transplant tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

FUT Saç Ekimi Neden Artık Çok Tercih Edilmiyor?

Saç ekimi başın üstünde bulunan saçsız alana, iki kulak arasında kalan dayanıklı saç köklerinin FUE yöntemiyle tek tek veya FUT yöntemiyle şerit halinde taşınma işlemidir.

Başın arka kısmından alınan saç köklerinin genetik olarak saç dökülmesine dirençli olmaları nedeniyle bu süreç ne olursa olsun saç ekimi yaptıran kişiye bir ömür boyu sağlıklı saçlar armağan edecektir.

Fakat son zamanlar özellikle ülkemizde FUT saç ekimi yöntemi rafa kalkmaya, FUE saç ekimi uygulaması daha sık yapılmaya ve tercih edilmeye başlandı.

Bunun sebebini Gold City Saç Ekimi Merkezi’ne sorduk:
Gold City Hair

FUT Mu, FUE Mi?

FUT ve FUE tekniği“FUT saç ekimi, donör alandan saç köklerinin bir şerit halinde çıkarılması işlemine denir. FUE saç ekiminde ise bu işlem tek tek saç köklerinin toparlanması ve saç ekiminin saçsız alana nakledilmesiyle sağlanır.

FUT tekniğinde çıkarılan şeritler donör alanda iz bırakabilir. Aynı şekilde bu şerit saçtan yoksun bölgeye de taşındığında saçların saç derisine tutunabilmesi için dikiş atılır.

Bu şekliyle hem kafanın arka kısmında bir yara oluşur, hem de kel alanda yapıştırılmış, tutturulmuş bir deri vardır. İyileşme süresi uzar, komplikasyon riski fazladır.

Oysaki FUE saç ekiminde noktasal boyutta, sadece saç tellerinin girdiği ve çıktığı alanlarda ufak, minimal açıklıklar oluşur ki buna da zaten dikiş dahi atılmasına gerek yoktur. Açılan ve ekilen yerler kendiliğinden kapanır, sadece temiz tutulması yeterlidir.

FUE’nin Avantajları

FUEİşte FUE’ nin avantajları ve FUT saç ekimin çoğul dezavantajları sebebiyle artık FUT tekniği modern saç ekimi trendleri arasında yer almıyor.

Oysaki saç ekimi merkezlerine büyük oranda zaman ve emek kolaylığı sağlayan FUT tekniği, hastanın iyileşme süresi ve tabii ki konforu göz önünde tutularak artık bırakılmıştır.

Yurt dışında bazı saç ekimi merkezinde hala görülse de, artık ülkemizin saç ekiminde dünya çapında bir otorite olduğunu kabul edersek, doğru yolda olduğumuzu düşünüyoruz. Fakat elbette bazı vakalarda FUT saç ekiminden faydalanılabilir.

Örneğin yanık, kaza veya herhangi bir travma yaşamış saç dokusunda zaman zaman FUT tekniği kullanılsa da yine de oldukça az başvurulan bir yöntemdir.

Bize FUT saç ekimi konusunu danışan gerek yurtiçi gerekse yurtdışı hastamıza bu açıklamayı yapıyoruz ve doğru şekilde yönlendirmeye çalışıyoruz.
 

FUE Doğal Durur

FUEFUE’nin belki de en büyük avantajı doğallıktır. En doğal duran saç ekimi yöntemi için araştırma yapıyorsanız, size FUE tekniğinin en doğru seçenek olduğunu söyleyebiliriz.

Herkes saç ekimi yaptırdıktan sonra saçlarının son derece doğal gözükmesini ve saç ekimi yapıldığının kuaförlerin dahi anlamamasını istiyor.

Bu istek son derece geçerli ve olabilme ihtimali son derece yüksek bir durumdur. Bu büyük oranda saç ekimi yapacak olan ekibin el becerilerine ve sanatsal bakış açılarına bağlıdır.

Bu doğrultuda kendinize sanatını sevdiğiniz bir saç ekimi merkezi bulmalısınız. Bu haliyle yapılacak saç ekimi son derece doğal olabilir.

Ayrıca beceriye ek olarak saç ekimi cerrahı teknikleri, büyük ölçüde doğallığın unsurlarını da belirleyecektir. İşte tamamen doğal sonuçlar istiyorsanız doğru saç ekimi tekniğini ve kliniği seçtiğinizden emin olmalısınız.”


Yayınlanma tarihi: 27/04/2023

-

Son Güncellenme: 27/04/2023

Başa Dön