Çin Hükümetinden Estetik Yaptıran Erkeklere Ambargo


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Çin Hükümetinden Estetik Yaptıran Erkeklere Ambargo

Çin Halk Cumhuriyeti’nde estetik ve kozmetik cerrahi işlemleri erkekler arasında hızla yaygınlaşıyor. Bu operasyonları tercih edenlerin çoğunluğunu oluşturan genç erkekler, iş hayatında daha avantajlı hale gelebileceklerine inanıyorlar.

Estetikler sonucunda daha yumuşak yüz hatları ve feminen bir görünüme sahip olan erkeklerden rahatsız olan Çin yönetimi ise bu durumu eleştiriyor ve boykot edilmesini istiyor.

Sektör 30 Milyar Dolara Ulaştıçinli erkek efemine operasyonu

Çin’in kozmetik cerrahi sektörü son yıllarda büyüyerek değerini 30 milyar dolara kadar çıkardı ve erkeklerin de bu büyümede katkısı oldukça fazla. Kendilerine yeni fırsatlar yaratmak için estetiği tercih eden erkeklerin sayısının artışı Pekin yönetimini rahatsız ediyor.

Hükümetten Boykot Çağrısıçinli androjen birey

Erkeklerin estetikle efemine yüz hatları ve görünümüne sahip olmasını istemeyen hükümet boykot çağrısı yaparak “geleneksel erkeklik” anlayışını geri getirmeyi hedefliyor.

Konuya ciddiyetle yaklaşan Çin, bu tarza sahip erkeklere televizyon ekranlarında yer verilmemesi talimatında bulundu. Ayrıca okullarda beden eğitimi derslerini artırarak geleneksel erkek anlayışının toplumda teşvik edilmesi kararı da alındı.

Çinli Erkekler Neden Estetik Yaptırıyor?xia estetik

Xia isimli birey, Çin’de estetik yaptıran sayısız genç erkekten bir tanesi. O da akranları gibi estetiğin kendine fırsat ve avantajlar sunacağını düşünüyor.

Xia Shurong, estetik cerrahiyi tercih etme sebebini şöyle anlatıyor:

“Kozmetik cerrahinin kendimi daha iyi hissettirdiğini düşünüyorum. Yani pahalı ama pratikte faydası olmayan bir çanta almanın tam tersi gibi.

Operasyonun bana yeni fırsatlar getireceğini düşünüyorum. Kendime inancımın artmasının iş ve kişisel hayatımı da olumlu etkileyeceğine inanıyorum."

Yapılan bir araştırmaya göre beyaz yakalı olarak adlandırılabilecek genç erkeklerin yüzde 17’sinin halihazırda estetik operasyon geçirdiği tespit edildi. Bunların çoğunluğu, operasyonlarını 30 yaş ve öncesinde yaptırmış.


Yayınlanma tarihi: 22/09/2021

-

Son Güncellenme: 24/09/2021

Başa Dön