Çene Cerrahisi Tam Olarak Neyi Kapsıyor ve Neler Yapılıyor?

İmplant Tedavisi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Lavantin Dental Clinic tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Çene Cerrahisi Tam Olarak Neyi Kapsıyor ve Neler Yapılıyor?

İmplantlar ve diş çekimi gibi birçok farklı ağız ve çene cerrahisi türü olduğunu biliyoruz. Çene cerrahisi başlığı altında ele alınan ve bu cerrahi alanında daha farklı nelerin olduğunu Lavantin Diş Kliniği’ne sorduk:
Lavantin Dental Clinic whatsapp“Çene cerrahisi uygulamaları ağız, diş, çene ve yüz yapılarında meydana gelen tüm hastalık ve sorunları çözümleyen bir diş hekimliği dalıdır. 

Bizler Lavantin Diş Kliniği bünyesinde ileri implant ve dental implantları, gömük yirmi yaş diş çekimlerini, kist operasyonlarını ve diğer oral cerrahi işlemlerini çözümlüyoruz.

Sıklıkla lokal veya duruma göre genel anestezi altında yapılan çene cerrahisi işlemleri, uzman diş hekimlerince yapılması ve son derece titizlik gerektiren uygulamalardır.

Bir Çene Cerrahisi Uygulaması Olan İmplantlar Nasıl Uygulanıyor?

çene cerrahisiDental implantlar özünde yapay diş kökleridir ve diş eksikliği sorununu çözümler. En büyük avantajı, kendi dişimize zarar vermeden yapılıyor olmasıdır.

Sabit diş yapma imkanı da sunan dental implantlar ayrıca estetik açıdan kaygıları giderir ve çiğneme sistemi üzerinde olumlu bir etki yaratır.

Dental İmplant İşleminde Neler Yaşanır?

dental implantHastanın durumuna bağlı olarak lokal ya da genel anestezi ile başlanan dental implant uygulamasında herhangi bir ağrı hissedilmez. Uygulama yapılır ve dikiş atılır.

Dental implant sonrası ise bu dikişler ya kendiliğinden erir ya da alınması gerekir. Ağız gargarası, düzgün diş fırçalama, verilen ilaçların doğru kullanımı gibi detaylara ek olarak sigara kullanılmaması, protein ağırlıklı beslenilmesi, çok sıcak veya soğuk içeceklerin tüketilmemesi tavsiye edilir.

Gömük Diş Operasyonu Nasıl Yapılır?

gömük dişGömük diş denilince akla hemen 20’lik yaş dişleri gelse de aslında diğer köpek ve göz dişlerde de gömülü kalma durumu söz konusu olabilir. Lokal ya da genel anestezi altında yapılabilen gömük diş ameliyatı ağrılı bir uygulama değildir. “

Bu saydıklarımızın dışında kist, Apikal rezeksiyon dediğimiz, dişin kök apikal kısmına yapılan müdahaleler, yine çene cerrahisi kapsamında yaptığımız uygulamalar arasındadır. “


Yayınlanma tarihi: 04/01/2022

-

Son Güncellenme: 04/01/2022

Başa Dön