Canlı Donörden Rahim Nakli İçin Çalışmalar Başladı


Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Canlı Donörden Rahim Nakli İçin Çalışmalar Başladı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, rahim nakli için büyük bir talep olduğunu ve Sağlık Bakanlığı ile mevzuat çalışması yaptıklarını açıkladı.

Türkiye'de 2. Kez Kadavradan Rahim Nakli Gerçekleştirildi
rahim nakliDaha önce Akdeniz Üniversitesi’nde başarılı rahim nakilleri gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan, şimdiye dek yüz, çift kol ve rahim başta olmak üzere 12 hastaya kompozit doku nakli yaptıklarını belirtti.

Şimdiye kadarki nakil hastalarının durumlarının gayet iyi olduğu ve sonraki operasyonlarda daha az yan etkisiz ve daha verimli sonuçlar için laboratuvarda çalışma yapıldığı aktarıldı.

"Rahim Nakline Çok Talep Var, Telefonlarımız Susmuyor”

dr özlenen özkan
Prof. Özkan, organ veya kompozit doku fark etmeksizin her bağışın ne denli önemli olduğunu belirtti ve şunları ekledi; "Rahim nakline çok talep var, telefonlarımız susmuyor. Bu kadar olacağını tahmin etmemiştim.

Sadece Türkiye'den değil dünyanın her yerinden arayanlar oluyor. Yurtdışından, beraberinde uygun vericiyle geldiklerinde canlıdan rahim nakli yapılabiliyor. Ama biz nakilleri özel izinlerle yaptık.”

“Sağlam Bir Mevzuat Çıkacak"

sağlık bakanlığı
Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan; “Sağlık Bakanlığı ile mevzuat çalışması yapıyoruz, epey aşama kaydedildi. En kısa sürede mevzuat çıktığında birkaç merkezde hem canlıdan hem kadavradan nakiller başlayacaktır.

Çok sağlam ve herhangi bir zayıf noktası olmayan bir mevzuat çıkacak. Biz tecrübelerimizi paylaştık. Mevzuatta, hangi merkezler rahim nakli yapabilecek, hangi hastaya, kimlerden nakil olabilecek, kimlerden alınabilecek her şey çok net ortaya konulacak, çerçevesi çizilecek." dedi.

Yeniben'de genital estetik tedavisinde öne çıkan doktor olmak için tıklayın!


Yayınlanma tarihi: 17/11/2021

-

Son Güncellenme: 18/11/2021

Başa Dön