Burna Botoks Yaptıranlar Parmak Kaldırsın!

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Burna Botoks Yaptıranlar Parmak Kaldırsın!

Estetik medikal uygulamalar ve estetik cerrahi endüstrisi her yıl inanılmaz derecede fazla bir oranda büyümeye devam ediyor, ancak cerrahi burun ameliyatları son birkaç yılda ameliyatsız çözümlerin sunulmasıyla önemli bir darbe aldı diyebiliriz.

Burada burun botoksunun hatırı sayılır bir payı var zira burun ucuna yönelik girişimlerde sıklıkla kullanılıyor. Ameliyat olmadığına emin olduğunuz bir arkadaşınızın, burun ucundaki kalkıklığı fark ettiğinizde, eminiz düşünmeye başladınız…

Acaba ne yaptırmış olabilir? Hadi burna botoks yaptıranlar parmak kaldırsın ama önce botox burnumuza tam olarak ne yapabilir, onu öğrenmek istiyoruz.

Peki, burun ucu botoksuna ihtiyacınız olup olmadığı nasıl anlarsınız? Dr. Gökçe Haspolat, Yeniben için anlattı.


 



Medikal Estetik Hekim Dr. Gökçe Haspolat burna botoks uygulamasını anlatıyor:
Gokce Haspolat
“Botox, burnun kenarlarını aşağı doğru çekerek burnun dolgun ve sarkık görünmesini sağlayan depresör septi nasi kasına doğrudan enjekte edilen bir kas gevşeticidir.

Botox, depresör septi nasinın çekiş kuvvetini kolaylaştırır, burnunuzu serbest bırakır ve daha diri bir görünüm yaratır diyebiliriz.”


Bir Burnu Çekici Yapan Nedir?

çekici burun

“Hastalar burnunda bir sorun olduğunu fark etmesine karşın, her zaman neyin yanlış olduğunun tam olarak anlamayabilirler.

Genel olarak, çekici bir burun, yüzün orta bölgesinde bulunan ve diğer yüz özellikleriyle orantılı bir yer kaplayan burundur.

Burnun ne çok dar, ne de çok geniş bir ucu olmalıdır; ucu kanca gibi olmadan yuvarlak bir hattı olmalıdır. Ucu da çok düz olmamalı, yüzden belli bir miktar çıkıntılı bir şekilde uzanmalıdır.

Burun köprüsü eğri olmamalıdır; sadece düz veya düze yakın makbuldür.

Son olarak, burun delikleri çok fazla genişlememeli ve taban her iki tarafta simetrik olarak yüzden uzağa açı yapmalıdır.”


Peki Botoks, Burna ve Burun Ucuna Tam Olarak Ne Yapar?

burun botoksu nasıl yapılır

“Burunda, üst çeneden veya üst dudağın arkasından çıkan, burnun hemen altında bulunan depressor septi nasi kası ile üç ayrı kasa sahiptir.

Burna enjekte edilen botoks, özellikle depresör septi nasi kasına yöneliktir çünkü bu kas doğal olarak burun için bir çapa görevi görür, aşağı çeker ve kanatlarını daraltır.

Enjekte edilen Botox, depresör septi nasi kasını yumuşatarak burnun dikleşmesini sağlar. Etkisi ise 4-6 aya kadar sürer.”


Burun Botoksu Neden Yaptırmalıyım?

burun botoksu

“Belirgin burun sarkıklığını gidermenin yanı sıra, Botoxun burnunuzun ve çevredeki alanın genel görünümünü iyileştirmesi mümkündür.


1) Tavşan Hattı- Bunny Line

tavşan hattı

Yaşlandıkça, burnun hemen yanına veya sırtına oturan büyüyen yatay bir çizgi fark edebilirsiniz.

Tavşan çizgileri diğer adıyla bunny line denilen bu sorun genellikle kaş çatma veya gülme gibi ağız ve dudakları yoğun olarak mimik yapanlarda görülür.

Tavşan çizgileri, burundaki üç kastan biri olan nazalisin tekrarlayan kasılmalarının bir sonucudur. Nazalis, burun kıkırdağını sıkıştırır; daha zayıf bir nazalis, genişleyen burun delikleriyle çakışır.

Tavşan çizgileri, yıllarca tekrarlanan yüz ifadeleriyle yavaş yavaş daha belirgin hale gelir. Ayrıca yüzde daha önce yapılan botox tedavileri ile de oluşturulabilirler.

Alın gibi diğer bölgelere yapılan botoks enjeksiyonları, bu kasın gevşemeye zorladığı için nazal kas üzerinde daha fazla strese neden olabilir.

Tavşan çizgilerini botox ile tedavi etmek için burnun kenarına, tam yanakla birleştiği yere enjekte ederiz.


2) Sarkık Burun Ucu

sarkık burun ucu

Burun ucu düşüklüğü, hastaların botoks ile ameliyatsız burun tedavisi olmak istemelerinin en büyük sebebidir diyebilirim. Bu, biz yaşlandıkça burnu üst dudaktan giderek aşağı çeken kastan kaynaklanır.

Burun ucu düşüklüğünü tedavi etmek için doktorlar burun septumunun hemen altına botoks enjekte ederiz. Bu da burnun kalkık ve hafif bir görünüme sahip olmasını sağlar.


3) Aşırı Büyük Burun Delikleri

burun delikleri

Burun deliğinin büyüklüğünden memnun olmayan hastalar için, burnun her iki tarafına yapılacak botoks fayda sağlayabilir.

Botox, burun deliklerinin fazla genişlemesini engeller ve bu etki 4-6 aya kadar sürebilir.”


Yayınlanma tarihi: 07/09/2021

-

Son Güncellenme: 15/09/2023

Başa Dön