Brezilya'da Sağlık Turizmi


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Brezilya'da Sağlık Turizmi

Pek çok insan Brezilya'nın egzotik bir yağmur ormanlarını, etkileyici vahşi yaşamını, geniş kumsallarını ve gösterişli karnavallarını duymuş olmasına rağmen, çok az insan bu bölgenin etkileyici bir sağlık sistemine sahip olduğunu biliyor.

Brezilya, 1999 gibi çok erken bir tarihte Joint Commission International'dan (JCI) akreditasyonunu ABD’den hemen sonra alan ilk ülkedir. Bildiğiniz gibi JCI akreditasyonuna, akredite olmak için tüm hastanelerin karşılaması gereken bir dizi katı standartları vardır.

Yakın zamanda dünya çapında 600'den fazla hastane JCI tarafından akredite edildi ve istatistikler, JCI onaylı hastanelerin sayısında her yıl yüzde 20'lik bir artışla yükselen bir eğilim gösteriyor.

brezilya sağlık sistemiBrezilya'da sağlık turizm şu anda JCI tarafından akredite edilmiş 45’ten fazla tesise sahiptir ve hükümetin altyapı yatırımları sayesinde bu rakamın önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 35 artacağı tahmin edilmektedir.

Dahası, Brezilya Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları gibi büyük spor etkinliklerine yatırım yapmaya ve ev sahipliği yapmaya devam ettikçe turist akını da artacaktır.

Neden Sınırötesi Hasta Brezilya’yı Tercih Ediyor?

brezilya bayrağı ve doktorBrezilya, altyapı ve turizme yapılan büyük yatırımlardan faydalanarak, sağlık turizmi pazarında şu anda plastik cerrahi için ikinci sırada yer alıyor. Brezilya, Güney Amerika bölgesinin lideri olarak bu alanda kayda değer bir üne ve cerrahları bu segmentte dünya çapında bir üne sahiptir.

Sonuç olarak Brezilya'da medikal turizmin önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 45 artacağı tahmin ediliyor.

Özellikle tercih edilen hizmetler ise, estetik kozmetik cerrahi başta olmak üzere, obezite cerrahisi, tüp bebek tedavisi, diş hekimliği, ortopedi, spor hekimliği, anti aging tedaviler, kronik hastalıklar, göz cerrahisi, nöroloji, dermatoloji, onkoloji, kardiyoloji, organ nakli, alternatif tıp, rehabilitasyon, kök hücre tedavisi ve KBB.

Brezilya'nın Tıbbi Tedavi İçin Mükemmel Bir Seçim Olmasının Ana Nedenleri

brezilya bayrağı ve haplarEstetik veya plastik cerrahi söz konusu olduğunda, akla ilk gelen ülkeler arasında Brezilya geliyor. Hizmet mükemmelliği açısından yalnızca ABD ile rekabet eden, alanında en büyük ikinci pazardır. Brezilya’nın en büyük avantajı ise aynı hizmetleri rekabetçi fiyatlarla sunmasıdır.

Brezilya’da sağlık turizmi merkezi, teknoloji ve altyapı açısından, ülkenin en büyük şehri olan São Paulo'dur.

Şehirdeki bazı hastaneler ve klinikler, saygın klinisyenler, mesleki eğitim ve teknolojik çözümlerin sürekli iyileştirilmesine bağlı kalarak Latin Amerika'nın en iyileri arasında derecelendirilmiştir. Bu da daha iyi sonuçlara, daha iyi tedaviye ve daha tutarlı takip ve gelişmiş teşhislere yol açar.

Brezilya, diğer ülkelere kıyasla, bakım kalitesi ve maliyet açısından önemli bir yere sahiptir. Örneğin, bir yüz germe prosedürü Brezilya'da 1.800 ABD dolarken, Birleşik Krallık ‘ta 12.000 ABD dolarına mal oluyor.

Uygun fiyatlı terapiler ve tıbbi prosedürler her yıl Brezilya'ya dünyanın dört bir yanından yaklaşık 50.000 turisti getiriyor. Bununla birlikte, oranlar seçilen tesise göre farklılık gösterir ancak genel olarak Brezilya'nın oldukça uygun maliyetli olduğu ve diğer bölgelere kıyasla yaklaşık yüzde 30 tasarruf sağladığı açıktır.

Brezilya'daki sağlık hizmeti sağlayıcılarının, ABD'ye kıyasla yaklaşık üçte iki oranında daha düşük fiyatlar talep ettiği tahmin edilmektedir.

brezilya bayrağı üzerinde steteskopGenel olarak, Brezilya, doğru değerde yüksek kaliteli bakım sunan mükemmel bir sağlık sistemine sahiptir. Ülkenin sağlık alanındaki ilerlemesi, araştırma ve geliştirmeye, teknolojik ilerlemelere ve eğitime sürekli odaklanmaktan kaynaklanmaktadır.

Bölge aynı zamanda medikal turizmi kolaylaştırmaya odaklanmıştır ve medikal turizmini desteklemek için iyileştirilmiş ve sürdürülebilir çözümler uygulamaya kararlıdır.

Hükümet, tıbbi bakım arayan uluslararası hastalar için bir sağlık vizesi programını yönetecek ve koordine edecek bir düzenleyici kurum olan Brezilya Medikal Seyahat Derneği'nin yanı sıra havalimanlarının ve havalimanı tesislerinin iyileştirilmesi, toplu taşıma, yeni bina inşası gibi altyapı güncellemelerini de başlatmış bulunuyor.

Sağlık turizmi konusunda diğer ülkelerdeki gelişmeler için aşağıdaki bloglarımızı okuyabilirsiniz:


Yayınlanma tarihi: 26/02/2021

-

Son Güncellenme: 06/10/2023

Başa Dön