Botulinum Toksin Pazarı 2023-2030 Genel Analiz Raporu

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Botulinum Toksin Pazarı 2023-2030 Genel Analiz Raporu

Geçtiğimiz günlerde “Botulinum Toksin Piyasası raporu yayınlayan Fortune Business, ilacın, küresel pazar büyüklüğü, payı, analizi ve trendleri hakkında genel bir bakış sundu.

Rapor, 2023-2030 arasındaki dönem için tahmini piyasa verilerini içeriyor. Bu raporun ayrıntılarına geçmeden evvel Fortuna Business Araştırma Şirketi hakkında bilgi vermek istiyoruz:

Fortune Business Insights™ Nedir?

FortuneFortune Business Insights™ uzman kurumsal analizler ve doğru veriler sunarak her büyüklükteki kuruluşun zamanında kararlar almasına yardımcı olan bir araştırma şirketi.

Raporları, şirketlerin sürdürülebilir büyüme elde etmesine yardımcı olmak için somut içgörüler ve niteliksel analizlerden oluşuyor.

Deneyimli analistler ve danışmanlardan oluşan bir ekipleri var ve kapsamlı pazar araştırmaları derlemek için endüstri lideri araştırma araçlarını ve tekniklerini kullanıyorlar.

Botulinum Toksin Pazarı Genel Analiz Raporu’nda Geçen Ayrıntılar

botox

- Küresel Botulinum Toksin Pazarı büyüklüğünün 2021'de 6,13 milyar ABD doları olduğu tahmin ediliyor.

- Pazarın 2022'de 6,50 milyar ABD dolarından 2029'da 9,09 milyar ABD dolarına çıkması ve tahmin döneminde %4,9'luk bir YBBO sergilemesi bekleniyor.

- Non-invaziv ve minimal invaziv prosedürlere yönelik küresel talep son birkaç yılda arttı. Uluslararası Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği'ne (ISAPS) göre botulinum toksini, hyaluronik asit ve lazer epilasyon da dahil olmak üzere cerrahi olmayan işlemlerin toplam sayısı 2020 yılında 14.400.347 olarak tahmin edildi.

- Bir önceki yıla göre %5,7 oranında artış var. Ayrıca International Society of Aesthetic Plastic Surgery (ISAPS) tarafından yayınlanan rapora göre 2020 yılında bu prosedürlerin benimsenme oranı da 2016 yılına göre %26,0 arttı.

- İşlem sayısındaki artış, invaziv kozmetik ameliyatlarla ilgili sorunlarla karşılaşmadan genç ve sağlıklı görünmek için kolay, ağrısız yöntemler arayan insanların, gerçek anlamda mutlu olmalarına bağlanıyor.

- Bu prosedürlere yönelik artan talep, non-invaziv kozmetik teknolojisi üreticilerinin ve tedarikçilerinin de bu ürünlere odaklanmalarına yol açmıştır. Bu nedenle, büyük oyuncular ya yasal onay başvurusunda bulunarak ya da RandD faaliyetlerine odaklanarak gelişmiş ürünleri piyasaya sürmek için çalışmaya başladılar.

- Haziran 2021'de GALDERMA, Alluzience'ın bölgedeki hastalar arasında orta ila şiddetli glabellar çizgileri iyileştirmek için kullanıma hazır ilk nöromodülatör olarak kullanılmaya yönelik bir ilacı onaya sunduklarını duyurmuştu. 

Botulinum Toksin Pazarında Faaliyet Gösteren Başlıca Oyunculardan Bazıları

botox before after

- AbbVie Inc.(ABD)

- Ipsen İlaç (Fransa)

- Revance Therapeutics, Inc. (ABD)

- Merz Pharma(Almanya)

- Meditoks (Güney Kore)

- USWM, LLC. (BİZ)

- GALDERMA(İsviçre)

- Lanzhou Institute of Biological Products Co., Ltd. (Çin)

- HUGEL, Inc. (Kore Cumhuriyeti)


Yayınlanma tarihi: 28/04/2023

-

Son Güncellenme: 08/02/2024

Başa Dön