Botoks Öldürür Mü ?

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Uzm. Dr. Zahide Eriş tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Botoks Öldürür Mü?

Botulinum toksin jenerik adıyla botoks uygulaması ameliyatsız işlemler içerisinde en fazla uygulanan, talep edilen tedaviler arasında yer alıyor.

Özellikle kırışıklık tedavisi, terleme tedavisi, kontür düzeltme gibi uygulamalar için çok geniş bir yaş aralığında tatbik edilen etkili bir yöntem.

Son günlerde, botoks uygulaması sonrası bir kadının hayatını kaybettiği öne sürüldü tam olarak nedenini ve sürecini bilemediğimiz bu olay sonrası ise, pek çok insanın kafasında botulinium toksin uygulamalarına karşı soru işaretleri oluştu.

Ülkemizde sadece dermatolog, medikal estetik doktorları ve estetik cerrahi uzmanlarının yasal olarak uygulama hakkı olan botoks hakkında doktorlarımızdan Dermatoloji Uzmanı Dr. Zahide Eriş aydınlatıcı bilgiler verdi:
Zahide Eris

“Botulinum toksin uygulaması, 6 milyar doları aşkın piyasa büyüklüğü ile şu anda dünyanın en popüler cerrahi olmayan estetik tedavisidir.

Son 20 yılda estetik botoks prosedürlerinin sayısı yüzde 700'den fazla arttı ve her yıl altı milyondan fazla insana bu tedavi uygulanıyor.

Özellikle pandemi döneminde çevrimiçi toplantıların artması sebebiyle insanlar sağlıklı, dinç ve dinamik bir yüz ifadesine sahip olabilmek ve her şeyden önemlisi kendilerini daha iyi hissedebilmek için, botoks uygulamasından yardım aldılar.

Aynı şekilde Y kuşağında da trend olan önleyici, kırışıklıkları oluşmadan önce durdurmayı hedefleyen, Baby Botoks ve erkeklere uygulanan versiyonuyla Brotoks da fazlaca talep edildi.

Uygulama Sonrası Bakım Yan Etki Riskini Düşürür

botoksBotulinum toksin her ne olursa olsun bir medikal uygulama. Dünyanın en büyük medikal şirketlerinin yüzlerce test deney çalışmaları sonucu ortaya çıkardığı bir ilaç.

Yan etkilerinin olması son derece doğal. Uygulamanın ve sonrası bakım protokollerinin doğru yapılması, yan etki risklerini %0,1’in altına düşürür.

Özellikle uygulayıcının dermatolog, estetik cerrahi uzmanı ve medikal estetik uzmanı olması, uygulamanın yapıldığı yerin ise, klinik, doktor muayenehanesi ya da hastane olması şarttır.

Botoks öldürür mü? sorunuza gelince. Çok basit bir şekilde anlatmaya çalışayım. Botoks doğru şekilde uygulandığı ve doğru hasta seçimi yapıldığı takdirde riskleri yok denecek kadar azdır.

Fakat siz hassasiyetiniz olmasına rağmen süt içerseniz ve bu süt bağırsaklarınızı bozar ve kronik barsak hastalığınızdan dolayı çok daha büyük bir sağlık problemi yaşarsanız, burada “Süt öldürür mü? sorusunu sormak anlamsız olacaktır.

Özetle, lütfen doğru doktor, doğru hasta, doğru estetik tedavi ve doğru fiziksel şartlar kavramlarına dikkat ederek, yol alalım.”


Yayınlanma tarihi: 01/10/2020

-

Son Güncellenme: 15/11/2022

Başa Dön