Bana Ne Uygun? Dolgu Mu Botox Mu?

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Bana Ne Uygun? Dolgu Mu Botox Mu?

Enjektablların yani enjekte edilebilir yaşlanma karşıtı tedavilerin popülaritesi giderek artıyor ve on yıldan fazla bir süredir bu durum hız kesmeden devam ediyor.

Botox hala bir numara olsa da, dermal dolgu maddeleri hızla ona yaklaşıyor diyebiliriz. Fakat hala dolguların ya da botoxun hangi durumlarda kullanıldığını ve hatta hangi sorun için, kimlere uygun olduğunu bilmeyenler var.

Doğru tedaviyi elbette uzman bir doktor size sunacaktır ama öncesinde biraz bilgilenmeye ne dersiniz?

Hemen sorumuzu Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat’a yönettik, “Bana ne uygun? Dolgu mu botox mu?”
Gokce Haspolat

“Her şeyden önce Botox'un bir marka ismi olduğunu bilmek gerekiyor. Botulinum nörotoksin içeren bu marka FDA onaylıdır ve ülkemizde sıklıkla kullanılan diğer marka ise Dysport. Bu iki botulinum toksini, en iyi şekilde üst yüzdeki kırışıklıklara yönelik tedavi seçenekleri sunar.

Ayrıca Botox'un nispeten kozmetik olmayan bazı kullanımları da inanılmaz derecede faydalıdır örneğin koltuk altlarına yapılan enjeksiyonlar hiperhidrozu yani aşırı terlemeyi önlemeye yardımcı olabilir ve TME'nin yani çene kaslarının neden olduğu diş gıcırdamasını önlemek için çene kasına da bu enjeksiyon kullanılabilir.

Geçici olarak bölgelerdeki kasları yumuşatır ve kırışıklık önlemede ya da diğer saydığım sorunları çözmede fayda sağlar. Ayrıca hafif bir kaş kaldırma da sağlamamız mümkün.
yüz gençleştirme uygulamalarıŞimdi dolgu ve botox arasındaki en net kural şudur. İfade hatları, mimikler botulinum toksinine ihtiyaç duyar. Dinlenme halindeki hatların dolguya ihtiyacı vardır.

Biraz açayım şimdi bu cümlemi size…  Botoks kaslar kasıldığı zaman ortaya çıkan kırışıklıkları tedavi etmekte bir numaradır fakat yüz kasları kasılmadığında bile mevcut olan derin çizgiler için dolgu maddelerini kullanmak en doğru seçimdir.
dolgu mu botox muDolgulara tekrar dönecek olursak, çok fazla markada ve kalıcı ya da geçici malzemelerden üretiliyor. Dediğim gibi çizgileri doldurmak için, hacim vermek için kullanılır.

Botulinum toksini ve dolgu maddelerini birlikte kullanabiliriz. Hiçbir sorun teşkil etmez. Uygun olan dolgunun seçilebilmesi için farklı kalınlıklarda sunulan hyaluronik asit dolguların kalıcılığı yapılan bölgeye göre değişkenlik gösterir ve ortalama 5-24 ay kalıcılıkları vardır.

Hemen burada altını çizmekte fayda görüyorum. Hyaluronik asit, insan vücudunda bulunan doğal olarak oluşan bir polisakkarittir.

Eklemlerimiz, sinirlerimiz, saçlarımız, cildimiz ve gözlerimiz için bir nevi tampon görevi görür. Cilt bakımında kullanıldığında nem bağlayıcı görevi görür, yani hücrelerdeki suya yapışır aynı zamanda su çeker ve tutar.

Hangi tedaviyi seçeceğinize karar vermek için yapılacak en iyi şey bir uzmana danışmaktır. Doktorunuz cildinizi, şikayetlerinizi ve arzularınızı dinler ve sizin için en iyi tedaviyi seçmenize yardımcı olur.”


Yayınlanma tarihi: 15/06/2021

-

Son Güncellenme: 14/10/2022

Başa Dön