Bolu ve Bursa Termal Suları Kepeğe Karşı Kullanıldı

Saç Dökülme Tedavisi
Saç Dökülme Tedavisi tedavisinde öne çıkan merkezler
Tüm Doktorlar

Selin Sezgin tarafından yazılmıştır.

Bolu ve Bursa Termal Suları Kepeğe Karşı Kullanıldı

Ülkemizin sağlık turizmindeki önemli değerlerinden biri olan termal sularımız, Türk Bilim insanlarınca saç sağlığı amacıyla kullanıldı.

Bolu ve Bursa termal sularını kullanarak Biota tarafından yapılan bilimsel çalışma ile bir ürün geliştirildi. Ürüne dair etkinlik verileri ise Avrupa'da yayınlandı.

İtalyan Dergisinde Yayımlandı

bioxcin kepek şampuanı
Yoğun kükürt oranına sahip Bursa Osmangazi ve Bolu Göynük termal sularıyla güçlendirilen Bioxcin Aqua-Thermal kepek şampuanının klinik etki araştırmasını Dermatolog Doç. Dr. Erkin Pekmezci yapmıştı.

Pekmezci’nin elde ettiği sonuçlar, ‘Esperienze Dermatologiche' isimli İtalyan bir bilimsel dergi tarafından kabul edildi.

Ürünün kepeğe karşı etkili olduğu, ‘Cosmetic antidandruff shampoo found far more effective than ketokonazole shampoo: probable contribution of thermal mineral water' adlı makaleyle bilimsel olarak da duyuruldu.

Yoğun Kepeğe Karşı Etkili

biota bilim kurulu başkanı
Doktor gözlem araştırmasına 15’i kadın ve 15’i erkek olmak üzere, yoğun kepek sorunu yaşayan toplam 30 gönüllü katıldı.

Çalışmayla ilgili konuşan Biota Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Türkoğlu; “Kükürt içerikli Bursa Osmangazi ve Bolu Göynük termal suları ile geliştirdiğimiz ürünümüz Sağlık Bakanlığı bildirimleri yapıldıktan sonra Doç. Dr. Erkin Pekmezci tarafından basit ve yoğun kepek sorunu yaşayan kişilerde test edildi.

Teste katılan gönüllülere, şikayetlerine özel olarak hazırlanmış bir şampuan verileceği belirtildi. Kontrol grubunda ise yine aynı şikayetlerde kullanılan medikal bir kepek şampuanının yer aldığı çalışmada, katılımcılardan verilen şampuanı bir hafta içinde 2-3 gün arayla toplamda üç kez uygulaması ve her kullanımda 3-4 dakika saçlarını köpüklü olarak beklettikten sonra durulaması istendi.

Sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirildi. Test edilen her iki ürünün de kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı açısından anlamlı iyileşme seviyelerinde olduğu gözlenirken, ürünümüzün medikal şampuana göre daha yüksek bir etkisinin olduğu saptandı.

Klinik testler sonrası şampuanının, kepek ve yoğun kepek sorunlarında %100'e varan etkilerinin olduğu görüldü” dedi.


Yayınlanma tarihi: 30/11/2021

-

Son Güncellenme: 30/11/2021

Başa Dön