Bıyık Ekimi İçin Uygun Aday Mıyım?

Bıyık Ekimi

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Kinyas Düşünmez tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Bıyık Ekimi İçin Uygun Aday Mıyım?

Estetik ve güzel görünmek kadınlar kadar erkekler için de önemli. Özellikle estetik görünen bıyık, tüm dünyayı etkisi altına almış durumda.

Hollywood'un ünlü yakışıklıları tarafından bırakılan kusursuz bıyıklar ve buna bir de dönem dizilerinin eklenmesiyle Hipster kültürü yaygınlaşmış durumda.

Ancak bu bıyık akımı çoğu erkekte estetik kaygıya neden olabiliyor. Neyse ki teknolojinin ilerlemesi saç ekiminde olduğu kadar sakal ve bıyık ekiminde de yeni yöntemler ve etkili tedaviler uygulanabiliyor.

2008 yılında Uluslararası Saç Cerrahisi Derneği tarafından yayımlanan rakamlara göre, Türkiye ve Türkiye’ye yakın coğrafyalarda sakal ve bıyık ekimi uygulamalarında %110 oranında yükseliş olduğu gözlenmiş.

Siz de bu akıma ayak uydurmak istiyor ve bunun için bıyık ekimi işlemi yaptırmak istiyor olabilirsiniz? Peki, bu işlem için uygun musunuz?

Dr. Kinyas Düşünmez, bu etkili tedavinin kimler için uygun olduğu hakkında bilgiler veriyor.
Kinyas Dusunmez, MD

Peki, Bıyık Ekimi Kimler İçin Uygun?

bıyık ekimi“Bıyık ektirme tedavisi öncesinde yanıtlanması gereken önemli sorulardan bir tanesi de bıyık ekimi için uygun olup olmadığınızdır.

Bıyık ekimi doğal olarak sakal bırakamayan erkeklere değil aynı zamanda seyrek bıyıklara sahip olan ve belirli nedenlerle bıyık kaybı yaşamış olan erkeklere de uygulanabilir."

"Bunun yanında ince bıyıklar ya da asimetrik bıyıklar da bıyık ekimi ile düzeltilebilir. Ancak bu bıyık ekimi operasyonu için uygun olup olmadığınız belirli testlerle ölçümlenir.

Uygun bulunduğunuz takdirde bıyık ekimi yaptırabilirsiniz. Bıyık ekimi, lokal anestezi altında uygulanır. Bu nedenle hasta işlem süresince acı ya da ağrı hissetmez ve uygulama sonrasında rutin hayatına devam edebilir.”

“Genellikle tek seansta uygulanan bıyık ekimini her mevsim yaptırabilirsiniz. Bıyık ekimi işleminin süresi, transfer edilecek kök sayısına göre farklılık gösterse de genel olarak birkaç saat sürer.

Bıyık ekimi işleminden başarılı sonucun elde edilmesi için ekim yapılacak bölgeye en uygun donör bölgenin seçilmesi gerekir."

DHI Tekniği Yardımıyla

DHI bıyık ekimi"Bu nedenle bıyık bölgesi ile aynı özelliklere sahip olan bölge olarak boyun bölgesi seçilir. Ancak bu alan uygun değilse iki kulak arasındaki saçlı alan tercih edilir.

DHI tekniği yardımıyla alınan kıl kökleri, belirlenen alana istenilen sıklıkta ekilir. Ekim işleminde 0,6-0,7 milimetrelik kesici olmayan delici iğneler kullanılır.”
 
“Operasyon sonrasında ekim yapılan bölgenin 3 ya da 5 gün kadar yıkanmaması ve kuru kalması önemlidir.

Ekim yapılan günden itibaren kırmızı kabuklar şeklinde iyileşme gösteren cilt, 1 hafta sonra hiçbir iz kalmadan eski haline döner. Ancak bu süreçte kabuk bağlamış bölgeye hassas davranılmalıdır."

"İşlem sonrasında kabukların yumuşaması için önerilen yumuşatıcı losyonların da düzenli kullanılması şart. Ayrıca bu kabuklara elle müdahale edilmemeli ve soyulmamalıdır.

Bunun yanında yüz yıkama esnasında ovma yapılmamalıdır. Bıyık ekilen alanın güneşten korunması da ayrıca önemlidir. Bu nedenle güneş kremi düzenli olarak kullanılmalıdır.”

Bıyık Ekimi Kalıcı Bir İşlem Midir?

bıyık ekimi kalıcılık“Bıyık ekimi işlemi kalıcı bir işlemdir. Yerleştirilen kökler sonsuza kadar ekilen bölgede kalır. Ancak belirli nedenlerle 1. yılın sonunda gözlemlediğiniz sonuç sizi memnun etmiyorsa rötuş işlemi yaptırabilirsiniz.”

Bıyık Ekimi Sonuçlarını Görmek Ne Kadar Sürer?

bıyık ekimi sonucu“Yeni bıyıklar 3 ila 4 ay içinde büyümeye başlar ve bu büyüme ömür boyu devam eder. İşlemi takip eden 6 ila 10 ay sonra yeni bıyıklar büyüdükçe ilk sonuçları görmeye başlarsınız.

Bunun takip eden 10. aydan itibaren de büyüme sonuçlarının % 90'ını görebilirsiniz.”

Bıyık Ekimi hakkında daha detaylı bilgi al

Yayınlanma tarihi: 17/01/2023

-

Son Güncellenme: 17/01/2023

Başa Dön