Bir hevesti, geldi, geçmedi


Gülben Şaş tarafından yazılmıştır.

Yüzündeki bir kusurdan ailene veya arkadaşlarına bahsetmiş olabilirsin. Onlar da senin böyle ne kadar güzel olduğunu sana yeniden hatırlatarak konuyu kapatmış olabilir. Bu aşamada iki şey olabilir:

(Çok olabilir dedik, değil mi? Çünkü bunlar olabilir!)

İkna edilebilirsin!

Harika! Göründüğün halinle mutlu olmana çok sevindik. Seni onaylayan ve güzelliğini takdir eden insanların olması çok güzel. Sana hayatın boyunca mutluluk, başarı ve huzur diliyoruz. Esen kal.

İkna edilmemiş olabilirsin!

Bu da harika! Daha iyi görünmek istemene çok sevindik. Kendi arzularına kulak vermen çok güzel. Veda etmeden önce, seninle biraz daha sohbet edelim.

Kusurlarını sevmek, sonradan öğrenilebilen çok yararlı bir insan vasfıdır. Kendindeki her detayı değiştirmek istiyorsan, bir psikoloji uzmanıyla görüşerek bunun sebeplerini anlamak için yardım alabilirsin. Bu noktada senden de ayrılıyoruz. Sen de güzel kal.

Biz de biraz soru-cevap oyunu oynayalım mı?

1. Bu değişimi sen mi istiyorsun?

 

Bu soruya zihninin tüm dürüstlüğüyle cevap vermelisin. O kıza benzemek için, o adamın dikkatini çekmek için mi, Instagram’daki “büyülü” hayatlara özendiğin için mi? Yoksa sadece aynaya baktığında gördüğün yeni sen; seni heyecanlandırdığı, mutlu ettiği için mi? Özgürce düşün.

2. Bu değişimi ne zamandan beri istiyorsun?


Vücudunda veya yüzünde değişime gitmek dönüşüm gerektiren bir süreçtir. ‘Yeni sen’ görüntüsüne hazır olmadan önce doğru zamanın geçtiğinden emin olmalısın. Özellikle doğal gelişim sürecindeki değişiklikleri göz önüne almadan böyle bir karar vermemelisin. Sana estetik operasyonu ilk düşündüren zamanı hatırlamaya çalış.

3. Bu değişimden neler bekliyorsun?

 

Eğer soyadın Kardashian veya Jenner değilse, hiçbir plastik cerrahi operasyon, sana bir anda yepyeni bir dünyanın kapılarını açmaz. Beklentilerini mevcut sınırlarının içinde iyileştirmeyi istediğin noktalara yöneltmelisin. Oranı yaptırdığında neden daha iyi olacağını düşünürsen, verecek birkaç cevabının olması gerekir. Daha büyük memeler sana istediğin seksiliği mi kazandıracak? Yağlarını aldırdıktan sonra sporla vücudunu güzel tutabilecek misin? Kendine bir artılar ve eksiler listesi yaparak düşündüklerini kağıt üstünde gör.

Bunların yanıtlarını hemen bulmak zorunda değilsin, bir yere kaçmıyorsun. Fakat içinden bir ses cevapları bildiğini söylüyorsa, sana diyecek bir şeyimiz var:

Sağlıklıysan, kaynakların ve enerjin buna uygunsa ve ‘yeni sen’e özlem duyuyorsan; git bir an önce yaptır bizce!

Bunun bir heves olarak başlaması da mümkün. Önceleri sadece bu düşünceyi sevdin, ama bazen de çok önemli olmadı. Çok önemli olmaya başladığında da hissettiğin gibi görünmeye duyduğun ihtiyacı herkes anlayamayabilir. Bu kendini gerçekleştirme basamağında bir hedef ve şartların bunu yaşamaya uygunsa, seni hiç kimse tutamasın. Onlara şöyle dersin:

“Bir hevesti, geldi, geçmedi.”

Bir çift meme, bir burun, gergin bir cilt; sahiplerinin daha iyi yaşamasını sağlayabiliyorsa ve Türkiye bu alandaki en iyi ülkelerden biriyse, bunun adı en basit ifadeyle şanstır.

Kendi görüntünden memnun olduğun zamanlar dileğiyle… 

Yeni kal.


Yayınlanma tarihi: 07/05/2020

-

Son Güncellenme: 04/02/2021

Başa Dön