"Benim Neden Böyle Burnum Yok" Diyenler Bu Yazıda Buluşuyor

Burun Estetiği
Burun Estetiği tedavisinde öne çıkan merkezler

Yıldız Ertan tarafından yazılmıştır.

"Benim Neden Böyle Burnum Yok" Diyenler Bu Yazıda Buluşuyor

Sosyal medya kullanımlarının arttığı bugünlerde hemen hemen komplekse meyilli olan herkes estetik kaygılara büründü. Daha büyük memeler, kalkık kaşlar, dolgun dudaklar, hokka gibi bir burun derken birçok kişi copy+paste tadında insanlar oldu.

Mevcut olan yüz hatlarına yakışmasından ziyade başkasında güzel duranı kendinde isteme hali, bazı mutsuzluklara da sebep oldu.

O bakımdan aramızda "estetik" ameliyatını amacından saptırıp, klon amaçlı kullananlar toplumda değişik bir güzellik algısı yarattı ve bir çok kişinin kendisini beğenmemesine sebep oldu.

"Benim niye öyle burnum yok" diye içten içe kendini yiyen birçok insan belirmeye başladı.
burun kıskançlığıEvet, girizgâhı yaptığımıza göre konumuz olan burun estetiğine artık başlayabiliriz. Burun yüzümüzün tam ortasında olduğundan ötürü estetikle alakalı önemli bir yer kaplıyor.

Önden şahane görünen bir burun, yandan kimi zaman güzel durmuyor. Bu gibi kaygıların da artması sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla birlikte arttı elbet.

Burnumuza yaptığımız photoshoplar, hep aynı açıdan fotoğraf çekmek, filtreyi abartıp Voldemort'a dönüşmek bazımızda zamanla özgüven eksikliğine dönüştü hele ki kendimizi x kişisinin profiliyle kıyasa sokmamızla birlikte.

Kaldı ki çeşitli dijital oynamalarla birlikte, kendimizi olduğumuzdan farklı gösterip yeni tanıştığımız insanlara karşı sonrasında eksik hissetmek de cabası. 

Neymiş Bu Burun Estetiği?

burun estetiği
Burnun içinde bulunan kıkırdak ve kemik yapılarında düzenlemeler yapılarak gerçekleştirilen bir ameliyat şeklidir. Genelde yaralanma sonucu oluşan deformeler, doğuştan gelen bozukluklar, estetik kaygılar yahut sağlık problemleri gibi durumlarda yapılır. 

Benim de Kaydırak Gibi Burnum Olsaydı Keşke…

kaydırak burun
Başarılı makyaj yapan kişiler bunu bir şekilde kendi zevkine göre uyarlayabiliyor elbette ama o makyaj silinince evet işler yine başa sarıyor.


Doğru bir estetik ile o doğal görünüme kavuşmak elbet mümkün yeter ki dediğimiz gibi size yakışandan yana olduğunuz sürece. Yüzünüze uymadıktan sonra değil kaydırak burun, oraya dönme dolap da yaptırsanız ol-maz.

E Benim Bütçem Ameliyata Yetmiyor…

para yok
Baştan söyleyelim, biz çirkin değiliz sadece fakiriz! Şaka bir yana, paranızın yetmediği burun ameliyatları için de, eğer ki burnunuz için uygunsa burun dolgusunu deneyebilirsiniz. Hem kemik çıkıntılarını düzeltiyor hem de burun ucunu hafifçe kaldırıyor.


Elbette kalıcı bir yöntem değil ama makyajla çeşitli kamufleler kadar da kısa süreli değil mutluluk. Burnunuza dolgu yapılabilecek gibiyse bir medikal klinikte şans denenebilir! 

Burnumdan Memnunum Ama...

nefes almak
Bazılarımızda estetikten ziyade sağlık yönüyle alakalı bazı problemler de var elbette. Burundan sağlıklı nefes alamama bunların başında geliyor. Bu sebeple de burun tıkanıklığınızı gidermeniz için yapılan burun ameliyatları var. 

Herkes Burun Ameliyatı Olabilir mi?

burun ameliyatı
Hemofili gibi kanamayla alakalı problem yaşayanlar burun ameliyatına giremeyebiliyor.


Böyle bir süreçte deneyimli doktorunuz (deneyimli kısmını birazdan işleyeceğiz), çeşitli kan testleri ve genel bir muayene yaparak sizin duruma uygun olup olmadığınızı kararlaştıracaktır.

Ek olarak yüzünüze uygunluğu, cildinizin yapısını ve burun ucunda bulunan kıkırdağın yapısı da ameliyat öncesi önemli bir yer kaplıyor. Bütün sınavları geçtiyseniz tebrikler, burun ameliyatı olabilirsiniz!

Deneyimli Doktor Derken?

deneyimli doktor
Maalesef birçok sektörde olduğu gibi estetik sektörünün de üçkâğıtçıları çıktı. Para kazanmak uğruna hastasını Michael Jackson'a çevirenler de yok değil.


Doğru doktor size olabilecek en mükemmel burnu söyleyecektir. Hatta ve hatta sizin "bundan istiyorum" cümlenizin önüne bile geçecektir.

Piyasa fiyatının altında doktor bulduysanız bile, iyice araştırmanızdan yanayız. Sağlığınız ve dış görünüşünüzün memnuniyetinden önemli değil vereceğiniz para. O bakımdan iyi bir araştırma ardından bu kararı vermenizi öneririz.

Hatta güncel burun estetiği fiyatlarını merak ediyorsanız buyurun, yazıyı inceleyerek fikir edinebilirsiniz.

Bir de...

burunda mandal
Bazı bazı önümüze düşen kaş kaldırmak için bantlar vs. var ya, bir de bunun mandala benzeyen burun aparatları çıktı başımızda.


Yok efendim günde bilmem kaç saat bunu takarsanız burun kemeriniz gider, ne bileyim geniş burnunuz daralır gibi.

Yapmayın! Burun kıkırdağını ve yapısını sakın çamaşır mandalına benzeyen garip şeylerle bozmayın. Kaş yapayım derken göz de çıkmasın lütfen...

Sonuç olarak; kendinizi nasıl iyi hissedecekseniz kendiniz ile alakalı, onu yapın. Burnunuz kimseninkine benzemek zorunda değil. Toplumun yarattığı güzellik algısına bağlı kalmak zorunda değil. Siz her halinizle, her şekilde güzelsiniz.

yıldız ertan
Konuk yazarımız Yıldız Ertan, dijital reklam ve sosyal medya müdürüdür. Yayımlanmış bir kitabı bulunan Ertan aynı zamanda dergi yazarıdır.
linkedin


Yayınlanma tarihi: 11/10/2021

-

Son Güncellenme: 26/10/2021

Başa Dön