Bazı Hastalıklar İnsanları Estetik Ameliyat Olmaya Teşvik Ediyor


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Bazı Hastalıklar İnsanları Estetik Ameliyat Olmaya Teşvik Ediyor

Bir araştırmaya göre, ciddi hastalıkları olan bazı hastalar daha sağlıklı görünmek ve sosyal ortamlarda veya işte daha rahat olmak için estetik ameliyat oluyor.

Genellikle estetik ameliyatı olmayı tercih edenlerde akıl sağlığı sorunları, sosyal ortamlarda kabul görme, yaşlanmayı önleme, iş hayatında fayda sağlama ve ayrıca çevrelerinden gelen önerileri doğru buldukları için yaptırdıklarını gözlemleriz.

Fakat araştırmacılar, inme, ileri melanom, prostat kanseri, ileri serviks veya tiroid kanseri ve Hodgkin lenfoma gibi durumlar için de estetik cerrahiden yardım alındığını söylüyor.

Tedavinin başlangıcında ve tedavisi sırasında estetik cerrahi geçiren 12 hastayla görüşülen bu araştırmanın ayrıntılarına bakalım:

Northwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi Araştırması

Northwestern UniversityNorthwestern Üniversitesi Feinberg Tıp Fakültesi'nde dermatoloji başkan yardımcısı, kutanöz ve estetik cerrahi şefi olan kıdemli yazar Dr. Murad Alam,

"Ciddi hastalıklarla uğraşan hastaların sağlık sorunlarının gözle görülür belirtileri vardır, bu da kendilerini mutsuz hissetmelerine neden olur" dedi ve ekledi

"Görünüşü iyileştiren kozmetik prosedürler, bu hastaların zaten çok şey yaşadıkları bir dönemde kendilerini daha iyi ve kendinden emin hissetmelerini sağlıyor".

Hastaların kozmetik prosedürleri, nörotoksin ve dolgu enjeksiyonları, lazerler, kimyasal peelingler , radyofrekans cihazları , dermabrazyon ve mikroiğneleme gibi invaziv olmayan tedavilerden yüz germe, liposuction ve göz kapağı kaldırma gibi invaziv prosedürlere kadar uzanıyor.

Nedenleri Kendilerini İyi Hissetmek

iyi hissetmekÇoğu, büyük tıbbi hastalıkları (%75) veya tedavileri (%66) nedeniyle doğrudan kozmetik cerrahiye başvurduklarını söyledi.

Nedenleri arasında zihinsel refah, sosyal kabul, yaşlanmayı önleme, iş avantajları ve arkadaşlardan, aileden ve doktorlardan gelen öneriler yer aldı.

Araştırmaya katılanların çoğu, Journal of the American Academy of Dermatology'de yakın zamanda yayınlanan bulgulara göre, invaziv olmayan kozmetik prosedürlerin güvenliğinin onları daha çekici hale getirdiğini söyledi.


Yayınlanma tarihi: 15/04/2022

-

Son Güncellenme: 30/10/2023

Başa Dön