Baby Botoks Nedir?

Botox

Emel Gerdaneri tarafından yazılmış, Dr. Gökçe Haspolat tarafından tıbbi olarak onaylanmıştır.

Baby Botoks Nedir?

Baby Botox denince aklınıza ilk ne geliyor? Sizi cezbediyor ya da korkutuyor mu? Medikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspolat oyuncu botoksu olarak da bilinen Baby Botox hakkında bilgiler verdi:
Gokce Haspolat
“Baby botoxa geçmeden evvel şunları belirtmek isterim. Hayat sizi bazen mutlu ediyor ve kahkahalara boğuyor, üzüntüden ağlatıyor ya da bazı durumlar karşısında öfkelendiriyor.

İşte tam da bu sebeplerden dolayı, yüzünüzde ince çizgiler meydana geliyor. İnsan yüzünün deri altında 1-2 milimden oluşan 42 adet kas bulunuyor ve bu kaslar sizin verdiğiniz tepkilere göre kasılıyor.

Yaşlandıkça cilt esnekliğini kaybediyor, kasların sıkı formuna ayak uyduramıyor ve yüzde derin ve belirgin çizgiler oluşuyor.

Baby Botox, Oyuncu Botoksu

baby botoxBaby Botoksta normal botox dozunun biraz daha azı uygulanır. Bu işlemdeki amacımız özellikle yaşımızla orantısız olan kas aktivitesini yavaşlatmaktır.

Hastalar için çok verimli bir uygulamadır. Dünya çapında tercih edilmesinin de en büyük sırrı bu!

19. yüzyılda keşfedilen batulinum toksini botoks uygulamalarının temelini oluşturuyor. Tamamen sentetik olan bu madde düşünüldüğü gibi gerçek yılan zehri değil.

Botoks aslında botolinum neurotoksin isimli bir maddenin piyasaya sürülmüş ismidir. Botoks yılan zehiri değildir. Clostridium botilinum denen bir bakteri tarafından üretilen ve sinir uçlarını tahrip eden bir sinirdir.

Bu toksin kaslar ve sinir uçları arasında köprü olan sinapsları parçalar. Bunun sonucu olarak da etki ettiği alanda bu köprü görevini işlevsiz kılar ve bu sinir kavşağı bir daha kullanılamaz duruma gelir.

Uygulamanın etkisi 24 ile 48 saat içinde başlar ve işlem 7 ile 10 gün içinde de oturur. Bu nedenle dozların kontrol edilmesi için hastalar 10-15 gün içinde kontrolden geçer.

Baby Botox Öncesi Sonrası

baby botox öncesi sonrasıBaby Botox yaptıranlar tarafından sıklıkla merak edilen işlem sonrası süreçtir.

Baby botoks işlemi yaptırdıktan sonra uygulama yapılmış bölgelere masaj yapılmamalı, vakumlu havuz gözlüğü ya da kayak gözlüğü takılmamalı ve en az 3 gün boyunca sauna, hamam gibi ortamlardan uzak durmalısınız.

Bunlar dışında rutin hayatınızı kısıtlamaya, eğilme pozisyonlarından kaçınmaya ve sudan korkmanıza gerek yok. Uygulama sonucu zarar görenlerin sayısı yok denilecek kadar az.

Eğer oyuncu botoksu bir uzman tarafından doğru bölgelere doğru miktarlarda uygulanırsa hem mimik kasları üzerinde yarattığı etki ile güzelliğinizi gölgeleyen kırışıklıkları azaltır hem de mimikleri yeniden biçimlendirir.”


Yeniben olarak şunu eklemek istiyoruz, siz de bu uygulama ile güzelliğinizi gölgeleyen kusurlardan kurtulmak ve daha diri bir ifadeye sahip olmak istiyorsanız Baby Botox yorumlar ve yaptıranların değerlendirmelerini okuyabilirsiniz.

Bunun için Baby Botox ekşi sözlük başlıklarını ve yorumları okuyabilirsiniz. Ayrıca yaptıranların öncesi / sonrası görsellerini de inceleyebilirsiniz.

Yirmili yaşların sonlarından itibaren tercih edebileceğiniz bir uygulama olan Baby Botox Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin her yerinde uygulanabiliyor.

Peki, Uygulamanın Etkisi Ne Kadar Sürüyor?

baby botox bölgeleriMedikal Estetik Hekimi Dr. Gökçe Haspoılat sorulan bu soruyu şöyle açıklıyor: “Uygulamanın etki ettiği sinir ucu yeniden kullanılamayacak şekilde parçalanır.

Vücut bu sinir ucunda bir farklılık olduğunu fark eder ve kendisine yeni bir kas sinir kavşağı üretir. Bu üretim ortalama 4-5 ay kadar sürer. İşlemin çözülmesi de 4-5 ayda tamamlanır. Bu bakımdan işlem genel olarak 4-5 ayda bir uygulanır.”

Haspolat, ardından botoks sonrası mimiklerin tamamen kaybolduğuna dair bir şehir efsanesini de şu şekilde açıklıyor: "Her mimiği yapan bir kas bulunur. Bu kasların toksin ile bloklanması sonucu hareketi durur.

Eğer bir kasın tüm lifleri bloklanırsa kas hareketi hiç kalmaz ve doğal olarak mimik yapılamaz. Ancak kasın bir kısım lifi bloklanırken diğer lifler korunursa kas kısmen kasılma gösterir ve mimikler kullanılabilir.

Bu uygulamanın temelindeki amaç kasların tamamen bloklanması değildir. Amaç, kasların kasılma gücünü azaltarak kırışıklık oluşumunu önlemektir.

Ancak bazı hastalar kaslarında hiç hareket istemeyebilir, bazıları ise mimiklerinin korunmasını özellikle ister.” 


Yayınlanma tarihi: 05/09/2022

-

Son Güncellenme: 09/11/2023

Başa Dön