Avustralya Sağlık Uygulayıcıları Düzenleme Kurumu Şikayet Edildi


Emel Gerdaneri tarafından yazılmıştır.

Avustralya Sağlık Uygulayıcıları Düzenleme Kurumu Şikayet Edildi

Estetik cerrahi reformunda hastaları korumak için yeterince şey yapmamakla suçlanan Avustralya Sağlık Uygulayıcıları Düzenleme Kurumu, yüzlerce şikayet aldı.

Kurul, güvenli olmayan uygulamaları ve yanıltıcı reklamları ortaya çıkaran incelemelerin ardından endüstri standartlarını güçlendirmeyi kabul etti.

Avustralya Sağlık Uygulayıcıları Düzenleme Kurumu, endüstri standartlarını iyileştirmeye yardımcı olmak için bir estetik cerrahi uygulama birimi kurma sözü verdi.

Ulusal düzenleyici tarafından endüstri çapında bir baskının parçası olarak, Avustralya'da ilk kez estetik cerrahi uygulayıcıları özel bir yaptırım birimi tarafından denetlenecek.

1 Milyar Dolarlık Endüstri

ASAPSAncak Australasian Estetik Plastik Cerrahlar Derneği (Asaps), hasta güvenliğine öncelik vermediklerini ve daha fazlasının yapılması gerektiğini söyleyerek değişiklikleri eleştirdi.

1 milyar dolarlık endüstri, bağımsız bir incelemenin suistimal vakalarını vurgulamasının ardından önemli bir reformdan geçecek.

Avustralya Sağlık Uygulayıcıları Düzenleme Kurumu (Ahpra) ve Avustralya Tıp Kurulu, endüstri düzenlemelerini güçlendirmek ve hasta güvenliğini artırmak için önerilen değişiklikleri uygulamayı kabul etti.

Eski Queensland sağlık ombudsmanı Andrew Brown tarafından yürütülen soruşturma, estetik cerrahi endüstrisinde güvenli olmayan uygulamaları, yanıltıcı reklamları ve standart altı pazarlamayı ortaya çıkardı.
 

ASAPS, Yeni Önerilerin Daha Kötü Hasta Sonuçlarına Yol Açacağı Konusunda Uyardı

sağlık hukukuASAPS başkanı Dr Robert Sheen, "Ahpra, hastaları korumak yerine kendilerine estetik cerrah diyenleri korumayı seçti" dedi.

“Bu pervasızlık ve sorumsuzluk. Hükümet, bir hastanın vücuduna müdahale eden bir uygulayıcının Avustralya Tıp Konseyi tarafından akredite edilmiş cerrahi eğitimi tamamlaması için yasayı sıkılaştırmak için adım atmalıdır.”

Asgari Standartlar Avustralya'da Mevcut Değil

AvustralyaEstetik cerrahide eğitim, öğretim ve nitelikler için evrensel asgari standartlar Avustralya'da mevcut değil. Herhangi bir tıp doktoru, kabul edilebilir bir yetkinlik düzeyine ulaşmak için uygun eğitim almadan veya yeterli denetimli deneyime sahip olmadan invaziv kozmetik cerrahi uygulayabilir.

Kısaca Avustralya'daki doktorlar, uzman bir cerrah olarak kayıtlı olmadan veya Avustralya Tıp Konseyi tarafından akredite edilmiş bir eğitimi tamamlamadan kendilerine kozmetik cerrah diyebilirler.
 
Brown: “Bu ortamda, kozmetik cerrahi yapacak bir pratisyen seçmeye gelince, tüketiciler büyük ölçüde kendi başlarına bırakılırlar, çok sayıda reklam ve pazarlama materyalini gözden geçirmek ve çok sayıda nitelikten bir anlam çıkarmaya çalışmak zorunda kalırlar.” dedi.

Ellerinden Lisansları Alınan Doktorlar

lisansÜnlü dermatolog Daniel Lanzer artık çalışmak için kayıtlı değilken, önde gelen cerrahlar Reza Ahmadi ve Daniel Aronov artık estetik prosedürler uygulayamıyor.

Doktor Ryan Wells tamamen uzaklaştırıldı ve artık doktorluk yapamıyor. Geçen yıl Ahpra, Haziran 2021'e kadar olan üç yıl içinde komplikasyon veya yaralanma olan 313 kozmetik ameliyat bildirimi aldığını söyledi.

Karın germe, meme büyütme, yüz germe, liposuction ve göz kapağı cerrahisinden dermal dolgu maddeleri ve yaşlanmayı geciktirici enjeksiyonlar gibi invaziv olmayan tedavilere kadar uzanan prosedürleri takip eden 183 uygulayıcı hakkında şikayette bulunuldu.

Şikayetlerin neredeyse %40'ı cerrahlara yönelikti ve bu da estetik operasyonları yürüten doktorların daha iyi düzenlenmesi yönünde çağrılara yol açtı.


Yayınlanma tarihi: 05/09/2022

-

Son Güncellenme: 03/11/2023

Başa Dön